www.bkv.huwww.bkv.hu

Mind a 26 szakszervezet vezetője aláírta a BKV vezetése által javasolt új, határozatlan időre szóló Kollektív Szerződést.

  www.bkv.huwww.bkv.hu

Mind a 26 szakszervezet vezetője aláírta a BKV vezetése által javasolt új, határozatlan időre szóló Kollektív Szerződést.

A BKV vezetésének sikerült elérni, hogy az aláírók elfogadták a cég működésének stabilitását, mint abszolút prioritást. Ez a Kollektív Szerződés biztosítja, hogy a BKV tartsa az üzleti modell és a 2010-es év üzleti előtervének sarokszámait. Az azokban meghatározott 59,889 milliárd Ft-ot a személyi jellegű összes ráfordítások nem haladhatják meg.

A Kollektív Szerződésben a bér jellegű juttatások irányszámait hagytuk meg, de létrehoztunk egy új intézményt, mely szerint ezek konkrét mértékét az éves bértárgyalásokon rögzítjük. A KSZ így tartalmazza az önkéntes pénztári hozzájárulások (3-3%) mértékét, amit a felek minden évben a bértárgyalások során áttekintenek, és azok végleges mértékét a bérmegállapodásban állapítják meg. Tartalmazza továbbá a munkavállalók számára biztosított havi 6.000 Ft-os választható, kedvezményes adózású természetbeni juttatást is. Az aláírók elfogadták a 0 forintos béremelést.

Ezzel a felfüggesztett sztrájkot a szakszervezetek végleg befejezettnek tekintik.

Dr. Kocsis István az aláíráskor elmondta – sikerült egy olyan Kollektív Szerződést kötni, amellyel a tulajdonos, a Kormány és a dolgozók is elégedettek lehetnek, és biztosítjuk a Társaság nagyon feszes, fegyelmezett, szigorú gazdálkodását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük