Albert Flórián, a „Császár” nevét viseli a MÁV Nosztalgia felújított étkezőkocsija.

Ünnepélyes keretek között július közepén avatták fel a Nyugati pályaudvar királyi vágányán Albert Flórán, a „Császár" nevét viselő étkezőkocsit, melyet kívülről a Legenda portréja és neve díszít.

 

Ünnepélyes keretek között július közepén avatták fel a Nyugati pályaudvar királyi vágányán Albert Flórán, a „Császár" nevét viselő étkezőkocsit, melyet kívülről a Legenda portréja és neve díszít.

 

A kelet-német gyártású MÁV kocsit a MÁV Nosztalgia a tavalyi évben selejtezés után vásárolta meg a MÁV-tól, és szolgáltatásfejlesztési programja keretében újította fel. Az étkezőkocsit egykor a MÁV Utasellátó használta, 30 évig szolgált, és rótta Európa vasúthálózatát. A korszerű konyhai igényekkel, és légkondicionálóval felszerelt étkezőkocsi büszkén viseli az Albert Flórián nevét. A kívül-belül megújult étkezőkocsi ezentúl a légkondicionált Gyertyafény Expressz vacsoravonatok, a határokat átívelő Élményvonatok, valamit a Jewels of Persia (Perzsia kincsei) luxusvonatban közlekedik.

 

A hazai és nemzetközi Élményvonatos programok új őszi színfoltja lesz kulturális és
szabadidős sportprogramjával az Albert Expressz, mely az idegenforgalmi szezonhoz
illeszkedően az őszi turisztikai idényben indul majd el, a célállomások között szerepel
a szlovákiai Dunaszerdahely, a kárpátaljai Visk, Rév-Komárom, valamit Szabadka
városa.

 

A kocsi belső kialakításában stílusosan a zöld-fehér színvilág köszön vissza. Az Albert étkezőkocsiban kapott helyet a „mozgó Albert kiállítás", melynek képanyagában az egyetlen magyar aranylabdás, többszörös világ- és Európa-válogatott labdarúgó, a Nemzet Sportolója sportpályafutása követhető nyomon. Az ünnepi eseményen a legértékesebb Albert relikviák közül, az Aranylabdát, az ezüstcipőt, és a Vásárvárosok Kupáját is kiállították.

Az avatóünnepséget követően felejthetetlen nap várt az Albert emlékvonat résztvevőire.

Az utasok közt szerepeltek – meghívott vendégként – a vonat névadójának hozzátartozói, a Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott, valamint a Színész Válogatott, továbbá ismert egykori Ferencváros játékosok. A célállomáson, Veresegyházon, a Magyar Újságíró, és Színész Válogatott vegyes csapata játszott öregfiúk rangadót a helyiek ellen. A sajtóeseménnyel egybekötött különvonatos utazással a korszak legnagyobb magyar játékosának alakját, emlékét idézték meg a futballbarátokkal és tisztelőkkel, szimpatizánsokkal közösen. Az egész napos program azt szolgálta, hogy méltón emlékezzenek a „Császárra".

 

A MÁV Nosztalgia Albert Flóriánnak, a Nemzet Sportolójának állít emléket a róla elnevezett étkezőkocsival, mely Magyarországon és nemzetközi utazásokon a nosztalgia szerelvényben közlekedve méltón viszi majd hírét az egyetlen magyar Aranylabdás futballistának.

 

http://www.mavnosztalgia.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük