2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Álhír a devizahitelesek pernyeréséről

6 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53413"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kasler.thumbnail.jpg" border="0" alt="Kásler Árpád a BAÉSZ elnöke" title="Kásler Árpád a BAÉSZ elnöke" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Kásler Árpád a BAÉSZ elnöke</strong></span></span></p><p>Kásler Árpád a BAÉSZ elnöke a Kossuth rádióban is elmondta, majd közleményt is kiadott, mivel a  Kuruc infótól a Magyar Nemzetig megtévesztő információkat terjesztenek a devizahitelesek pernyeréséről, kártérítéséről.</p> <p> 

Kásler Árpád a BAÉSZ elnökeKásler Árpád a BAÉSZ elnöke

Kásler Árpád a BAÉSZ elnöke a Kossuth rádióban is elmondta, majd közleményt is kiadott, mivel a  Kuruc infótól a Magyar Nemzetig megtévesztő információkat terjesztenek a devizahitelesek pernyeréséről, kártérítéséről.

 

Kásler Árpád a BAÉSZ elnökeKásler Árpád a BAÉSZ elnöke

Kásler Árpád a BAÉSZ elnöke a Kossuth rádióban is elmondta, majd közleményt is kiadott, mivel a  Kuruc infótól a Magyar Nemzetig megtévesztő információkat terjesztenek a devizahitelesek pernyeréséről, kártérítéséről.

 

Kásler Árpád közleményét, melyben  azt kérdezi , hogy  "a Kuruc infó és a Magyar Nemzet azonos szintre süllyedt? – szó szerint közöljük olvasóinkkal.

 

"2011.08.06-án a Kuruc infó portálon a következő bomba hír jelent meg:

 

"Pert nyert egy devizahiteles a bankkal szemben Pesti Központi Kerületi Bíróság semmisnek nyilvánította egy devizahitel-szerződés módosítását, sőt magát a szerződést is – mondta el a Blikknek az ügyet felvállaló dr. Czirmes György ügyvéd. Azért indított próbapert, hogy a bankok ne terhelhessék egyoldalúan ügyfeleikre a megnövekedett törlesztőrészleteket.

 

Egyébként ez a hír már megjelent egyszer a fideszes Magyar Nemzet napilap hasábjain is körülbelül másfél éve, de a mai kurucos megjelenést követően, több portál átvette már, azzal kiegészítve, hogy kártérítésre számíthatnak a devizahitelesek.

 

Már akkor sem volt igaz, úgy ahogy most sem az. A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete, BAÉSZ ezúton tájékoztatja az adósokat és nemcsak őket, hogy sajnos ez a hír nem igaz, mindössze a „magyar" média, Kuruc, Magyar Nemzet, MTI,Blikk, azonos szintjét tükrözi. Szervezetünk nem áll közvetlen munkakapcsolatban dr. Czirmes György ügyvéddel, de a jogászok közötti egészséges és önzetlen információ csere működik. A fent említett ítélet soha sem született meg ezidáig, sőt az ügyvéd úr elmondása szerint, már próbálkozott helyreigazítást kérni a sajtó részéről, de eredménytelenül.

 

Ebből mindössze azt a következtetést vonhatjuk le, hogy valakiknek érdeke hamis reményt kelteni az érintettekben, amihez természetesen asszisztálnak, lakáj módjára, az említett sajtóorgánumok.
A BAÉSZ teljes felelősségének tudatában, a birtokában lévő információk alapján kijelenti, hogy ez egy álhír, vagyis szemen szedett hazugság, sajnos. Az hogy ez cinizmusból, cionizmusból, vagy csak hozzá nemértésből született, járjon utána aki tud, bár ennyi véletlen egybeesés nem valószínű.

 

Mindent elkövetnek az „altatás", a reménykedéssel átitatott passzív várakozás érdekében, semmittevő várakozás és megosztás, ez a céljuk. A közszolgálati és helyi Tv csatornák, szinte azonos időben ilyen kérdésekkel borzolják a kedélyeket, az utca emberét:

-Ön hogyan segítene a devizahiteleseken?-
Farizeusi kérdés, nemde? Miért kellene segíteni bárkinek is a hitelfelvevőkön?!

 

A BAÉSZ határozottan kijelenti, hogy ellenzi az ehhez hasonló kérdéseket és kezdeményezéseket, amelyeknek semmilyen más célja nincs, mint megosztani a magyar nemzetközösséget. A BAÉSZ arra törekszik, hogy bizonyítást nyerjen arra nézve, hogy a devizaalapú hitelezés mögött, egy óriási csalássorozat áll. Ugyanis ezekben a hitelekben soha nem szerepelt deviza tranzakció, ezáltal árfolyamveszteség sem keletkezhet. Ez a piramisjátéknál is veszélyesebb és törvénytelenebb folyamat. „Fejeknek kell hullani" mindazért az elvesztett életekért akik ennek a gazságnak estek áldozatul, a tönkrement családokért és tragédiákért.

Ami Julia Timosenkoval megtörtént az fog itt is bekövetkezni, de egy soha nem látott terjedelemben. Hogy ezt elkerüljék a felelősök, megpróbálják szembeállítani és összeugrasztani azokat akik felvettek hiteleket azokkal akik nem, ezért tesznek fel ilyen kérdéseket az utca emberének, anélkül, hogy bármiféle érdemi intézkedés történne a legfelsőbb szinten.

Azt kell mindenkinek megérteni, hogy mi vezetett a jelenlegi állapotokhoz. Megérteni azt, hogy egy előre kitervelt folyamat részeként irreálisan megdrágították a forint hitelezést, miközben a bankok a svájci frank felértékelődésére számítottak, amikor a hitelezés elszámoló valutájává tették. Ezt bizonyítja az a körülmény, hogy az euró bevezetéséről – pontosabban a forint kivezetéséről – szólt minden politikai nyilatkozat abban az időben, mi több az uniós csatlakozási szerződésben vállaltuk az euró övezet un. előszobájába történő belépést, azaz a feltételei teljesítését, mégsem az euróban való szerződést, hanem a CHF-et forszírozták. Ez a folyamat olyan volt, mint a vad hajtása a puskacsövek elé, vagy a halak terelése zajjal a hálóba.

Azóta már a PSZÁF is kiadott egy nyilatkozatot, hogy megértsék az emberek, mit is jelent a deviza alapú hitel, íme:

" … a bank devizavételi árfolyamot alkalmaz, mintha megvásárolná az ügyféltõl azt a devizaösszeget, amelynek ellenértékét forintban kifizeti. A hitel törlesztésekor ugyanez fordítva játszódik le. Amikor a törlesztõrészletet fizeti forintban, a bank azt devizaeladási árfolyamon számítja át devizára, mintha eladta volna a törlesztéshez szükséges devizaösszeget."

Mintha, a bűvös szó, mintha deviza lenne de mégsem az, mintha keletkezne árfolyam veszteség, de valójában nem keletkezik, mert ezek mindig is forint hitelek voltak. Ha ennek ellenkezőjét be tudná bizonyítani a bank, még akkor is ott van a kölcsönös teherviselés elve, arra az esetre ha egyik fél sem tehet a körülmények megváltozásáról, de ehhez bizonyítás kellene, amit a bankok nem tudnak megtenni.

Ez ügyben több mint huszonnégy hónapja elindított perünk van folyamatban, de mindez nem elég, az embereknek kell megérteni, hogy mi miért történik és nem másoktól várni a megoldást, ami megoldás helyett megosztást eredményez. Hosszú és göröngyös út előtt áll a nemzet és ez a deviza mizéria csak egy apró próbatétel, ettől sokkal nagyobb és súlyosabb megpróbáltatás áll előttünk, hogy levessük korlátaink láncait. Meg kell érteni azt, hogy azok akik új erőként tetszelegnek, mások új Magyarországot hirdetnek, valójában a nemzet farizeusai, ők juttatták ide a hazát. Nem új, de ingatag pillérekre van szükségünk, hanem a régi de stabil gyökerekre, a nemzetközösséget egybetartó értékeknek az újrafelfedezésére.

Köszönöm Tisztelt figyelmüket és kérem terjesszék belátásuk és lehetőségeik szerint.

Kásler Árpád, a BAÉSZ elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.