Emlékezetes, hagyományteremtő eseménynek lehetnek részesei azok, akik augusztus 30-án, pénteken az Állatkertek Éjszakáját választják kellemes időtöltésül. A Pécsi Állatkert idén először csatlakozik a Magyar Állatkertek Szövetsége által kezdeményezett programhoz.

 

Emlékezetes, hagyományteremtő eseménynek lehetnek részesei azok, akik augusztus 30-án, pénteken az Állatkertek Éjszakáját választják kellemes időtöltésül. A Pécsi Állatkert idén először csatlakozik a Magyar Állatkertek Szövetsége által kezdeményezett programhoz.

 

Az elsődleges cél a közös marketing lehetőségek kiaknázása, az állatkertek népszerűségének növelése, társadalmi szerepvállalásuk erősítése és természetesen még több látogató vonzása volt. 

Az idei, Pécsi esemény nem egy, hanem rögtön három helyszínen zajlik: Az Akvárium-terráriumban, a Pécsi Állatkertben és a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumában, utóbbi kettő együttműködésben csatlakozik a programhoz.

 

Az Állatkertek éjszakája már délután elkezdődik. 14 és 17 órai kezdéssel látványetetéssel egybekötött vezetésen vehetnek részt a látogatók, melynek témája az ókori hiedelmek. Számos különleges, egzotikus állat etetését követhetik figyelemmel az odalátogatók; többek közt a tigrispiton, a madárpók, vagy akár az anakonda vacsoráján lehetünk díszvendégek.

A Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumában 15 és 18 óra között óránként lesz előadás: Az „Állatok a csillagos égbolton"című előadás az állatvilág és a csillagképek kapcsolatát tárja fel, rendkívül érdekfeszítő módon. A program 5 éves kortól ajánlott, de az egész családnak emlékezetes kikapcsolódást nyújthat.

Nem ez az egyetlen program, amit a Zsolnay Negyed kínál: Állatok a Negyedben címmel hirdetett kalandjátékon lehet majd részt venni, ahol állatmotívumokat, szobrokat fedezhetnek majd fel a bátor kalandorok.

20 órától kezdődnek az Állatkertben tartandó éjszakai vezetések látványetetéssel.

A belépő-csomag ára diákoknak, nyugdíjasoknak illetve gyermekeknek 1500 Ft, a teljes árú csomag ára 2000 Ft. Természetesen a helyszínekre külön-külön is el lehet menni, ebben az esetben az árak a következők:

Akvárium-terrárium: Felnőtt jegy: 970Ft, Gyermek 670Ft, diák-nyugdíjas: 770Ft
Planetárium: Teljes árú belépő:1100Ft, Gyermek – diák – nyugdíjas belépő: 700 Ft
Állatkert: Felnőtt jegy: 970Ft, Gyermek: 670Ft, Diák – nyugdíjas: 770Ft

 

A helyszínek gyors és zökkenőmentes megközelítése érdekében CabrioBuszok fogják fuvarozni a résztvevőket. A járatok 15 és 23 óra között közlekednek, sűrű időközönként. A jegyek ára 16:30-ig 350 forint, utána 750 forint lesz. Fontos tudnivaló, hogy az Akvárium-terrárium elé nem tud a CabrioBusz behajtani, ezért a fel- és leszállítás a Rákóczi úton történik.

 

2013. augusztus 30. péntek

Állatkertek Éjszakája

PÉCS Akvárium-terrárium

           Állatkert

           Planetárium

 

http://www.pecszoo.hu/

http://www.zskn.hu/planetarium

 

Lantai József

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük