Vásárló szülők, közben önfeledten játszó gyermekek, mindez a Sodexho Ajándék Napon a Sodexho vállalatcsoporttól. A nap a rászoruló családoknak és gyermekeiknek megsegítésére szolgált, harmadik helyszínként -Nyíregyháza és Veszprém után-  december 2.-án Pesterzsébeten.

 

Vásárló szülők, közben önfeledten játszó gyermekek, mindez a Sodexho Ajándék Napon a Sodexho vállalatcsoporttól. A nap a rászoruló családoknak és gyermekeiknek megsegítésére szolgált, harmadik helyszínként -Nyíregyháza és Veszprém után-  december 2.-án Pesterzsébeten.

A Sodexho Pass Hungária Kft – a Pierre Bellon által alapított Sodexho Alliance vállalat tagja- 1993-ban alakult cég, a béren kívüli juttatások szakértője. A cég fontosnak tartja, hogy társadalmi szerepvállalását erősítve egyre nagyobb hangsúlyt fektessen a rászorulók segítésére és erre felhívja a partnerei figyelmét is.

A Stop Hunger nemzetközi kezdeményezés 10 éve indult Bostonban, célja az éhezés és alultápláltság leküzdése. A programban jelenleg 20 ország vesz részt. A támogatást több formában juttatják el a rászorultaknak, így lehet az élelmiszer gyűjtés és osztás, pénzügyi adományozás, önkéntes munka, egészséges életmódra nevelés, gyermek táborok szervezése.

A Sodexho Pass Hungária Kft. 2006-ban csatlakozott a programhoz, és ezen belül a Gyermekétkeztetési Alapítványt (GYEA) támogatja.

A Sodexho Ajándék Nap dolgozói kezdeményezésre indult, majd vezetői szinten is támogatást kapott.

A GYEA és a Sodexho Pass Hungária Kft. közös pályázatot írt ki, melyen önkormányzatok indulhattak, akik a rászoruló családjaikkal pályázhattak. A GYEA kuratóriuma a pályázatokat statisztikai adatok, és környezettanulmányok alapján bírálta el. A 469 pályázatból támogatást nyert a Nyíregyháza Város Önkormányzata, Veszprém Város Önkormányzata, és a Budapest XX. kerület Önkormányzata. Mindannyian 50-50 rászoruló családdal. A családok egyenként 15 000.-Ft támogatást kaptak, így az összetámogatás a programhoz kapcsolódóan 2 250 000.-Ft.

A Pesterzsébeti helyszínen az utalvány átadásán jelen voltak többek között a családok gyermekeikkel, Kovács Eszter alpolgármester, Király Gábor a GYEA képviseletében, és Morvai Katalin, a Sodexho Kft munkatársa.

Családonként 15 000 Ft- értékű Extra Ajándék utalvány volt az, melyet a Sodexho nyújtott át, a lehető legjobb időpontban, karácsony előtt. A Sodexho és a GYEA gondoskodott arról, hogy a családokat elvigyék a legközelebbi SPAR Magyarország beváltóhelyre a pesterzsébeti InterSpar üzletbe, ahol az utalványokat kizárólag élelmiszerre fordíthatták.

Míg a szülők bevásároltak, a gyermekek a Korona Irodaház nagytermében meghallgathatták a Gyöngyhalász együttes műsorát, együtt énekelhettek, rajzolhattak, kártyázhattak, játszhattak szebbnél szebb játékokkal. A megéhezett gyermekek  uzsonnájáról, kalácsról, kakaóról, a Sodexho Magyarország gondoskodott.

A nap végi sajtótájékoztatón a polgármester helyettes asszony azt nyilatkozta, bizton állíthatja, minden fillér jó helyre került.

 

1.1. 2.2.
3.3. 4.4.
5.5. 6.6.
7.7. 8.8.
9.9. 10.10.
11.11. 12.12.
13.13. 14.14.

Németh Krisztina

http://www.sodexho-pass.hu/2006/

http://www.gyea.hu/

http://www.gyea.hu/

http://www.helpstophunger.org/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük