2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Amint fenn úgy lent is ….

4 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/40164"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/advoc.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A Háromszorosan Nagy Hermesz Tabula Smaradinájának egyik, talán legtöbbet idézett bölcsessége a címben szereplő megállapítás. Sokszor idézzük, mert érezzük igaza van. Nem csak az ezoterikus világban, hanem itt a Földön is. Nos, egyet aludva a választások után megállapíthatjuk, most is beigazolódott.

 

advoc.thumbnailA Háromszorosan Nagy Hermesz Tabula Smaradinájának egyik, talán legtöbbet idézett bölcsessége a címben szereplő megállapítás. Sokszor idézzük, mert érezzük igaza van. Nem csak az ezoterikus világban, hanem itt a Földön is. Nos, egyet aludva a választások után megállapíthatjuk, most is beigazolódott.

 

advoc.thumbnailA Háromszorosan Nagy Hermesz Tabula Smaradinájának egyik, talán legtöbbet idézett bölcsessége a címben szereplő megállapítás. Sokszor idézzük, mert érezzük igaza van. Nem csak az ezoterikus világban, hanem itt a Földön is. Nos, egyet aludva a választások után megállapíthatjuk, most is beigazolódott.

A FIDESZ, mint párt példátlanul nagy mértékű felhatalmazást kapott, átlagos választási részvétel mellett. Talán azt gondolnánk, hogy a választói akarat most birkamódra működött. Nos, aki csak egy kicsit belegondol láthatja nem. Mert ahol a Fideszes polgármester volt arrogáns, ott bizony olyat bukott mint két ólajtó. Érdekes módon a testület maradt Fideszes színekben. Ez egyben jó tesztje lesz:  Vajon beigazolódik-e a politika azon ígérete, hogy a Népfennség és a Közjó vezérli-e szándékait. Valószínűleg – Kósa Lajos Debrecenjét látva – megelőlegezhető ez a bizalom. De meglássuk.

Mindenestre bíztató tény, hogy a pécsi Páva Zsolt féle modell működik a privatizélt köz(ki)szolgáltatók megregulázására. Ennek valószínűleg Budapesten és a Balaton környékén lesz majd még nagy szerepe, ahol a világ legmagasabb ví és csatornadíját fizetik a polgárok.

A rendszernek úgy kell módosulnia, hogy a közbeszerzési szerződések ne közlopási szerződések legyenek, ahol a klubban ügyvéd kollégák csendesen röhögtek mindig azon, hogy a piaci ár hányszorosáért sikerült a szemetet rásózni erre vagy arra az önkormányzati vállalakozásra vagy önkormányzatra. Az is nonszensz, amit egyik fegyőr parancsnok ismerősöm mondott: Hiába termelik meg a rabok az ellátásukhoz szükséges élelmiszert, és egyéb dolgokat azokat el KELL adni. És kötelezően a piaci árnál jóval drágábban a Közbeszerzés keretében kell nekik utána mindezt megvásárolniuk. Sokszor rosszabb minőségben.

Most az új vezetés kultúrájától majd nagyon sok függ. Képesek-e az ocsút a búzától elválasztani. Azaz a hivatalokból, állami vállalatoktól biztosan reptetik-e azokat, akik részt vetek a panamákban, akik az embert kiküszöbölendő hivatali kellemetlenségnek tekintették, akik állat módjára kezelték az ügyfeleket, akik korruptak és részrehajlóak voltak, aki hazudtak 24 órás folyamatos műszakban, azoktól, akik tisztességes jó szakemberek, akik iparosok, normális hivatalnokok. Ilyenek is akadtak. Különösen vidéken.(Ha még  nem üldözték, lehetetlenítették el őket…)

Orbán Viktornak igaza volt: Új nap új rendszer virradt. Valószínűleg a Világbank urainak parancsszava nélküli napé- Ugyanis az nem járható, hogy parancsra mint a jó pudlikutya nyaljuk a bankár urak hátsóját és nyúzzuk a népet. Ezt megteszi Románia, az egészségügy már elérte a Conducator alatti színvonalat, de van még lejjebb. A cél: ne kelljen nyugdíjat fizetni. Ide pedig a nyugdíjkorhatárt kell emelni. Mint röhögcsélve megjegyezte Brüsszelben a napokban – oda evett a fene hivatalos ügyben ezért nem írtam – az ideális nyugdíjkorhatár a 90 éves kor 60 év munkaviszonnyal. Ez pedig garantálja, hogy a befizetett nyugdíjjárulék a bankokat hízlalja. Nagy fegyvertény lenne, ha Magyarország képes lenne ettől függetleníteni magát, emberi életet teremtve a polgároknak.

Szóval nagyok a várakozások. Ezt Orbán Viktor is tudja. Élete nagy esélye. Ha bukik akkor az egész pártját magával rántja – és az országot – ha nyer, akkor Magyarország sokat nyer. De ehhez erős, szinte központosított hatalom kell. Nem véletlen, hogy a Római Birodalomban ha vészhelyzet van, akkor kineveztek egy olyan embert – egy diktátort – ami adott ideig korlátlan hatalommal rendelkezett. (Ő volt a dictator, ha valakinek a klasszikus műveltsége hiányzana…) Ezt természetesen meghosszabbíthatták. Sokáig a Birodalom fénykorában ez működött. Reméljük most is függ, mert nincs más esélyünk. Csak a kifosztás, a nyomor. Mert a bankokráciának ez lenne az érdeke.

Advocatus Diaboli

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.