2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ismét itt a Tőzsdei HírBróker

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/43918"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/rg_1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="77" /></a></span> <p>Újraindul a korábban nagy sikerrel lezajlott „Tanulj meg játszva tőzsdézni!" tőzsdejáték az Erste Befektetési Zrt. és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében. A 2010/2011-es tanév őszi félévében az ún. Tőzsdei HírBróker játékban tehetik próbára kockázatvállalási hajlandóságukat a játékos kedvű felsőoktatási hallgatók, és vetélkedhetnek az értékes nyereményekért, köztük a három notebookért és az összesen 3 millió Ft kereskedési tőkéért.

 rg 1.thumbnail

Újraindul a korábban nagy sikerrel lezajlott „Tanulj meg játszva tőzsdézni!" tőzsdejáték az Erste Befektetési Zrt. és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében. A 2010/2011-es tanév őszi félévében az ún. Tőzsdei HírBróker játékban tehetik próbára kockázatvállalási hajlandóságukat a játékos kedvű felsőoktatási hallgatók, és vetélkedhetnek az értékes nyereményekért, köztük a három notebookért és az összesen 3 millió Ft kereskedési tőkéért.

 rg 1.thumbnail

Újraindul a korábban nagy sikerrel lezajlott „Tanulj meg játszva tőzsdézni!" tőzsdejáték az Erste Befektetési Zrt. és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében. A 2010/2011-es tanév őszi félévében az ún. Tőzsdei HírBróker játékban tehetik próbára kockázatvállalási hajlandóságukat a játékos kedvű felsőoktatási hallgatók, és vetélkedhetnek az értékes nyereményekért, köztük a három notebookért és az összesen 3 millió Ft kereskedési tőkéért.

Októbertől újra indul az Erste Befektetési Zrt. és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében szervezett nagy sikerű „Tanulj meg játszva tőzsdézni!" tőzsdejáték, melynek keretében  a 2009/2010-es tanévben 45 felsőoktatási intézmény 125 karának több ezer hallgatója mérte össze tudását először a Tőzsdei HírBróker, majd a Ertse NetBroker HozamLáz fordulókban. A tavalyi sikerre való tekintettel az Erste és a BÉT ősztől újabb versenyt hirdet azon vállalkozó kedvű és a tőzsde működésére kíváncsi hallgatóknak, akik szívesen nyernének bepillantást az értékpapírok és a tőkepiac sokszor misztikusnak hitt világába.

A Tőzsdei Hírbróker játékban a résztvevők virtuálisan kereskedhetnek különböző hazai és nemzetközi makrogazdasági, pénz- és tőkepiaci hírek és események bekövetkezésének valószínűségével, azokra játékpontokkal licitálva. Az események bekövetkezésével pontokat nyerhetnek, ellenkező esetben pedig elveszíthetik azokat. A játék végén a legtöbb pontot elérő játékos nyer.

A játék két fordulóban, 2010. október 11-től december 4-ig tart, de folyamatosan bekapcsolódhatnak a játékosok, hiszen a korábban sok pontot gyűjtött versenyzők idő közben, az egyes eseményekre licitálva, akár el is veszthetik megszerzett pontjaikat. A fordulók, illetve a játék végén a győztesek értékes nyereményeket kapnak.

A fődíjak között 2 darab Lenovo Notebook és egy Netbook, illetve gyakornoki pozíciók szerepelnek az Erste Befektetési Zrt.-nél és a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-nél, valamint gazdára talál összesen 3 millió forint kereskedési tőke* is! A fordulók nyertesei 5-ször 100 ezer forint kereskedési tőkével*, nyelvtanfolyamokkal és exkluzív borválogatásokkal gazdagodhatnak.

Díjat kap a „Legjobb csapat" is, akik egy Ausztriai rafting túrán vehetnek részt az Adventure-rel, a legtöbb és legeredményesebb játékost küldő felsőoktatási intézmény pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemtől hódíthatja el „Az év tőzsdecápái – a legaktívabb felsőoktatási intézmény" nevű vándorkupát.

A játék ideje alatt az Erste Befektetési Zrt. tőzsdei oktatási partnere, az Investidea.hu közreműködésével, valamint a Budapesti Értéktőzsde „Tőzsdei befektetésiek a gyakorlatban" címmel előadássorozatot szervez az ország több felsőoktatási intézményében, ahol szakemberek mutatják be a tőzsdei kereskedéssel és befektetésekkel kapcsolatos alapvető tudnivalókat. A tőzsdejáték és az előadássorozat nyitó rendezvényére 2010. október 14-én, 17 órakor kerül sor a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Kostolany termében.

További információk és regisztráció: http://tozsdejatek.erstebroker.hu/

*Az összegek a NetBroker Diákszámlához kapcsolódó értékpapír számlán kerülnek jóváírásra, melyek felhasználhatóak a játék Szabályzatában meghatározott időpontig. Ezen időszak végén a „kereskedési tőke" az Erste Befektetési Zrt. részére visszafizetésre kell, hogy kerüljön, de a realizált hozam a játékost illeti, a játékos értékpapírszámláján marad. További részletek a játék Szabályzatában."

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.