2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ápr. 7-én kezdődik a kétnapos Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja, vonós hangszerek kiállítása, ahol idén Kokas Katalin és Kokas Dóra a vendég

3 perc olvasás

kokask.jpgA 7. Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonján a legnevesebb haza mesterek mutatják be míves instrumentumaikat egy hétvégén keresztül. Idén 15 hazai hegedűkészítő mester állítja ki mesterhangszereit, amelyeket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni, a készítőkkel személyesen lehet beszélgetni egy-egy pohár jó bor mellett. A hegedűkészítők mellett vendégül látnak két csellókészítő mestert és két vonókészítőt is.

 

„A hegedű megalkotásához, mint a jó bor elkészítéséhez, szükséges a megfelelő tudás, az alapanyag, elkötelezettség, valamint a szakmánk iránti alázat és tisztelet. A tökéletes hangszer megalkotásához fontos a különböző részletek alapos kidolgozása, amivel a hegedűkészítő mester törekszik az emberi érzékeket maximálisan kielégíteni. Ezzel a hozzáállással igyekszünk a magyar hegedűkészítést újra felvirágoztatni. A kiállított hangszerek mind egyediek, a készítők sajátos vonásait hordozzák magukban. Jöjjenek és találják meg az Önök számára legmegfelelőbb hangszert és beszélgessenek közvetlenül a készítőikkel egy finom bor társaságában!” (Faragó-Thököly Márton, hegedűkészítő)

 

Szombat este két nemzetközi hírű művész, Kokas Katalin (hegedű) és Kokas Dóra (cselló) ad koncertet a nagyteremben, szó szerint családias hangulatban. Ravel és Kodály duója csendül fel előadásukban. Vasárnap pedig az Opera Vonósnégyes tagjai válogatnak az opera- és a kvartett-irodalom remekeiből.

Az idei kiállító hegedűkészítők: Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergő, Gollob Balázs, Guminár Tamás, Héjja János, Holló Bence, Kovács Tibor, Kőrösi Ferenc, Lakatos László, Nagy András, Popara Nikola és Székely Márton

 

  1. április 7. szombat

Wine and Violin – Violin Maker’s Salon

Kokas Katalin és Kokas Dóra koncertje

 

16:00-tól A kiállítás látogatható, megnyitó

18:00 Kerekasztal-beszélgetés a kiállítókkal.

19:30 Kokas Katalin és Kokas Dóra koncertje

Maurice Ravel: Szonáta hegedűre és csellóra

Kodály Zoltán: Duó hegedűre és gordonkára, op. 7.

A zenész családból származó testvérpár külön-külön, és együtt is kiemelkedő szereplői a hazai és nemzetközi zenei életnek. Kamarazenészként és szólistaként is a világ neves koncerttermeiben lépnek fel rendszeresen.

Jegyár: 2500.-Ft

 

  1. április 8.

Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja

12:00-18:00 A kiállitás látogatható

14:00 Az Opera Quartet koncerje

Deák Sára – hegedű

Hutás Erzsébet – hegedű

Sándor József – mélyhegedű

Nagy Domonkos – gordonk

Az Opera Quartet tagjai nemzetközileg elismert szóló- és kamaraművészek, a Magyar Állami Operaház Zenekarának tagjai a quartett-irodalom alapvető remekei mellett neves operaszerzők vonósnégyesre íródott darabjait is repertoáron tartják.

Műsor:

Haydn: D-dúr Op.20. No.4.

Puccini: Crisantemi SC 65.

Schubert: Esz-dúr Op.125. No.1.

A belépés a vasárnapi teljes programra ingyenes.

 

  1. április 7-8.
  2. Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonja

Fonó Budai Zeneház

 

http://www.fono.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.