2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Barangoló a Kiscelli Múzeumban című foglalkoztató- és színezőkönyv bemutatója április 11-én

2 perc olvasás

barang.jpgEgy kedves sárkány által őrzött mesebeli kastély, egy barokk kolostor, egy gazdag bútorgyáros rezidenciája: mindhárom helyszín azonos a Barangoló múzeumpedagógiai kiadványsorozat következő állomásával, a kalandos történetű Kiscelli Múzeummal!

 

Barangoló – a könyv magyarul és angolul.

A Barangoló a Kiscelli Múzeum újkori várostörténeti és képzőművészeti gyűjteményének hivatalos “útikönyve” gyermekek számára. A gazdagon illusztrált vezetőkönyvvel a legkisebb látogatók bebarangolhatják a pest-budai cégérek folyosóját, az Arany Oroszlán patikát, hatalmas templomot, a gazdag arisztokrata szalonját és még abba a nyomdába is beleshetnek, ahol 1848. március 15-én Petőfi Sándor és társai kinyomtatták a Nemzeti dal és a 12 pontot.

 

„És ha elsőre furcsának tűnnének a képzőművészeti gyűjtemény falán lógó festmények, akkor is érdemes fellapozni a Barangolót: elmeséljük, miért is ütköznek össze Kassák Lajos képein a színes négyzetek és körök, megnézzük közelebbről Csók István színes festékfoltjait, és Vajda Lajos ikonokat idéző lányportréját is.”

 

A Kiscelli Múzeumból hazatérve a vezető foglalkoztatókönyvvé változik: színezhetnek, rajzolhatnak, ragaszthatnak és hajtogathatnak a gyerekek és a szülők, a játékos feladatokon keresztül bármikor újra bejárhatják kastélyunk folyosóit otthonról is.

 

A könyvet Nemes Anita rajzolta, Varga Viola írta és Jalsoviczky Sára szerkesztette. Kapható a Kiscelli Múzeumban, a Magyar Nemzeti Galériában, a Fugában és a Pagony Könyvesboltokban április 11-től.

A kiadvány a Budapest Főváros Iskolakapun Kívüli Tevékenységek című programjának támogatásával jött létre.

 

Az április 11-i Programok:

14:00 Köszöntőt mond Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes

14:15 Rendhagyó kerekasztal beszélgetés. Gyerekek beszélgetnek a könyv alkotóival: Varga Violával (író) és Nemes Anitával (grafikus), Jalsoviczky Sárával (szerkesztő). A beszélgetés alatt a gyerekek kiszínezhetik a Barangoló óriásszínezőjét.

15:00 Koccintás gyerek- és felnőttpezsgővel.

 

Az ingyenesen látogatható bemutatón 20% kedvezménnyel, 1520 Ft-ért vásárolható meg a Barangoló a Kiscelli Múzeumban.

 

http://www.kiscellimuzeum.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.