A páratlan Budai Várnegyedben fekvő Hilton Budapest szálloda a napokban arany díjat vehetett át a Gastro Design 2016 versenyén. A harmadik éve megrendezésre kerülő versenyben a Hilton Budapest a Vendéglátóipari Berendezés és Belsőépítészet kategóriában érdemelte ki az előkelő első helyezést.

 

A páratlan Budai Várnegyedben fekvő Hilton Budapest szálloda a napokban arany díjat vehetett át a Gastro Design 2016 versenyén. A harmadik éve megrendezésre kerülő versenyben a Hilton Budapest a Vendéglátóipari Berendezés és Belsőépítészet kategóriában érdemelte ki az előkelő első helyezést.

 

A Professional Publishing Kft. idén is meghirdette a vendéglátóknak szóló versenyét, melyre 7 kategóriában lehetett nevezni. A GastroDesign 2016 eredményhirdetésére a napokban került sor, melynek versenyére a Hilton Budapest„Mesteri felületek – Mesteri enteriőr!" címmel pályázott. A Hilton Budapest 2015-ben végzett felújítása nem csupán a nemzetközi szakemberekből álló zsűrit győzte meg akkor, amikor a Hilton Budapestnek ítélte a 2015-ös London Design Award Arany díját, de ezúttal elnyerte a hazai szakértők elismerését is, és a GastroDesign 2016 Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet – zárt tér kategóriában arany díjat kapott. Az elismert hazai gasztro, reklám, pr- és művészeti ágazat szakemberekből álló zsűri a térkialakítást, a funkció és esztétikum harmóniáját, a megvilágítás megoldásait, az egységes látványt díjazta. A Larus Étterem és Rendezvényközpontban a díjat Árvai Zoltán szállodaigazgató vette át.

 

„Mikor megtudtuk, hogy a Turizmus Trend Vendég & Hotel  versenyének célja, a vendéglátás arculatának és a belsőépítészeti elemek minőségének hangsúlyozása, büszkeséggel nyújtottuk be pályamunkánkat. Szállodánk megújult belső tereinek nemzetközi hírű tervező  irodája a Goddard&Littlefair ugyanis valóban méltán nyerte el a kifinomult eleganciát, kimagasló minőséget, egyben luxus komfortérzetet biztosító alkotásaival – ideértve a Lobby-t, a recepciót, a bárt és a lenyűgöző ExecutiveLounge-ot is – a 2015. évi London Design Award legmagasabb szintű szakmai elismerést jelentő arany fokozatát. Üzleti szempontból megvalósulni látszik az a célkitűzésünk, hogy újraálmodott belső tereink már a jövő üzletembereinek és turistáinak generációit is a Hilton Budapest szállodába vonzzák." – nyilatkozta Árvai Zoltán szállodaigazgató a díjátadást követőn.

A Hilton Budapest, mely 1976 óta a Danubius Hotels Group tagszállodájaként fogadja a vendégeket, 2015-ben felújítási munkálatokon esett át, amelyet a londoni Goddard&Littlefair tervező iroda álmodott meg. Az újonnan felújított közösségi terek nemzetközi színvonalat, kimagasló ízlésességet mutatnak. Visszafogottságukkal, a színek és a formák tökéletes harmóniájával egy olyan egységet alkotnak, amelyben a vendég az ötcsillagos kiszolgálás élményét élheti meg. Nem csupán a nemes anyagok, a kézműves aprólékosságot képviselő kiegészítők, a hazai képzőművészek és formatervezők kimagasló munkái azok, amelyek méltó helyre emelik a főváros egyik legszebb szállodáját, de a történelmi emlékekkel átitatott terek is egyedi hangulatot nyújtanak.

2016. szeptemberig a Lobby-t, a recepciót, a bárt és a lenyűgöző ExecutiveLounge-ot, illetve a szálloda északi szárnyában található 136 szobát érintett a felújítás. Ezen kívül egy, a buszos csoportok számára kialakított fogadótér is létrejött, amellyel lényegesen könnyebbé válhat a csoportos érkezés-indulás esetén a be-, illetve a kijelentkezés. 2017 tavaszáig a szálloda Bálterme és további szobák kerülnek felújításra, így a jövő év nyarára teljesen felújított állapotban fogadhatja a vendégeket az UNESCO Világörökségi helyszínén fekvő Hilton Budapest.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük