2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Aranykönyv – Mindenkinek van kedvence — A második fordulóhoz érkezett az Aranykönyv szavazás

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/79377"><img class="image image-preview" src="/files/images/1_360.jpg" border="0" width="220" height="220" /></a></span>2014. április 15-én </strong>a <strong><em>Libri Könyvkereskedelmi Kft.</em></strong> nevéhez fűződő <strong>Aranykönyv </strong>szavazás a <strong>második fordulóhoz </strong>érkezett. Az első forduló végére kialakult lista megmutatja, hogy az eladások alapján felállított TOP 50 könyvből, melyek jutottak, az olvasók szavazatai alapján, a TOP 10 kötet közé. </p> <p> 

2014. április 15-én a Libri Könyvkereskedelmi Kft. nevéhez fűződő Aranykönyv szavazás a második fordulóhoz érkezett. Az első forduló végére kialakult lista megmutatja, hogy az eladások alapján felállított TOP 50 könyvből, melyek jutottak, az olvasók szavazatai alapján, a TOP 10 kötet közé.

 

2014. április 15-én a Libri Könyvkereskedelmi Kft. nevéhez fűződő Aranykönyv szavazás a második fordulóhoz érkezett. Az első forduló végére kialakult lista megmutatja, hogy az eladások alapján felállított TOP 50 könyvből, melyek jutottak, az olvasók szavazatai alapján, a TOP 10 kötet közé.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan, az olvasók részéről idén is óriási az érdeklődés: eddig legtöbben a magyar szórakoztató irodalom kategóriában tették le a voksukat, ezt követi a magyar ismeretterjesztés, majd a magyar gyermek- és ifjúsági irodalom. A külföldi könyvek között is a szórakoztató kategóriában érkezett eddig a legtöbb szavazat.

 

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. 2014. március közepén ötödik alkalommal indította el az Aranykönyv szavazást, amelyhez idén a Super TV2 is csatlakozott. Az Aranykönyv szavazás március 17-től április 14-ig tartó első fordulójában, 5 kategóriábanszépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúsági irodalom, ismeretterjesztés lehetett szavazni, külön a magyar, és külön a külföldi művekre.

A kategóriánként legnépszerűbb TOP 10 könyvből kirajzolódik, hogy a hazai és a külföldi alkotások közül idén melyek az olvasók körében legnépszerűbb alkotások.

Szépirodalom kategóriában a TOP 10-be került D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak műve, rengetegen szavaztak Weöres Sándor Füveskönyvére, de Márai Sándor két kötettel is szerepel a listán.  A külföldi szerzők között várható volt Paolo Coelho sikere, de Matthew Quick és Timur Vermes is nagyon népszerűek.

Szórakoztató irodalomban is színes a paletta: Frei Tamás mellett a legjobbak között versenyez Lakatos Levente, az újságíró Fejős Éva, és sokak kedvence lett Oravecz Nóra is. A külföldi listán a Dan Brown és Stephen King mellett több kevésbé ismert szerző is bekerült a TOP 10 közé.

Gasztronómia kategóriában Mautner Zsófi Főzőiskoláját a legjobbak között találjuk, de az élbolyban versenyez a klasszikus páros Hemző Károly – Lajos Mari, de Ugron Zsolna is. A külföldiek közül nem hiányozhatnak a gasztroguru Jamie Oliver receptjei és Elizabeth Labau desszertkönyvét is rengetegen kedvelik.

Gyermek- és ifjúsági irodalomban a magyaroknál még mindig tarol Leiner Laura, de komoly ellenfélnek mutatkozik Bartos Erika, aki két alkotásával is jelen van a TOP 10-ben, és nagy meglepetésként itt találjuk Zakály Erikát is. A külföldiek között Cassandra Clare három, míg Jennifer Armentrout két könyvvel versenyez.  

Ismeretterjesztés TOP 10-ben találjuk a tavalyi év két nagy szenzációját: Hozleiter Fanny Mosolyka és Csáki Judit kötetét. Nyáry Krisztián történeteinek népszerűsége idén is töretlen, de Vekerdy Tamás, Csernus Imre és Müller Péter könyvei sem maradhattak ki a legjobbak közül. A külföldiek között a hatalmas eséllyel indult Rhonda Byrne műve mellett Christina Lamb – Malala Yousafzai alkotása is sok-sok szavazatot kapott.

 

Az Aranykönyv szavazás második fordulója 2014. április 15-én kezdődik és 2014. április 27. déli 12 óráig tart. A közel két hetes időszak alatt a TOP 10 kötetek közül szavazhatjuk meg, hogy a 2013-ban kiadott könyvek közül, melyek kapják az Aranykönyv díjakat.

 

Az Aranykönyv Díjátadó Gála, a Könyvfesztivál záróeseményeként, április 27-én, vasárnap, 20 órakor az Átrium moziban kerül megrendezésre. Winkler Nóra és Hajós András, a gála műsorvezetői, az 5 kategória mind a Top 10 kötetét bemutatják, majd az Aranykönyv díjakat a magyar irodalom és a könyvszakma kiemelkedő képviselői adják át.

 

Kovács Péter a Libri Könyvkereskedelmi Kft. igazgatója szerint, az Aranykönyv szavazás kiváló alkalom, hogy azok döntsenek a díjakról, akiknek véleménye a legfontosabb, ők pedig az olvasók. Az Aranykönyv szavazás nagyszerű lehetőség, hogy a könyvszakma képviselői közvetlen kapcsolatba kerüljenek az olvasókkal, és a tapasztalt igények, üzenetek mentén alakítsák ki jövőbeni kínálatukat.

 

Az Aranykönyvre online a www.aranykonyv.hu és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. Facebook oldalán lehet szavazni, a Könyvfesztivál látogatói pedig személyesen is leadhatják a voksukat. Egy személy csak egyszer szavazhat, a voksolás regisztrációhoz kötött. 
A Libri Könyvkereskedelmi Kft. nyereményjátékokkal támogatja a részvételt: az első forduló lezárását követően 50 db 1000 Ft értékű, a második forduló után 10 db 2000 Ft értékű Libri nyereménykupon talál gazdára.

 

TOP 10-es lista: www.aranykonyv.hu

 

szavazóoldal: http://www.libri.hu/aranykonyv/2014

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.