2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Átjárások

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11039"><img class="image thumbnail" src="/files/images/AKorszakGyermekei.thumbnail.jpg" border="0" alt="A korszak gyermekei" title="A korszak gyermekei" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A korszak gyermekei</strong></span></span> <p>A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében került megrendezésre Regős István festőművész, Átjárások című kiállítása. A kiállítást április 9.-ig tekinthetik meg a Bartók 32 Galériában. </p><p>

 a korszak gyermekeiA korszak gyermekei

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében került megrendezésre Regős István festőművész, Átjárások című kiállítása. A kiállítást április 9.-ig tekinthetik meg a Bartók 32 Galériában.

 a korszak gyermekeiA korszak gyermekei

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében került megrendezésre Regős István festőművész, Átjárások című kiállítása. A kiállítást április 9.-ig tekinthetik meg a Bartók 32 Galériában.

Regős István a Magyar Képzőművészeti Főiskolán végzett, mestere Sváby Lajos volt. Számos díj tulajdonosa, mint pl. a Stúdió Díj, Szőnyi István ösztöndíj, Salzburg város ösztöndíja, Repülés-Szárnyalás kiállítás fődíja, Lépés a jövőbe design-pályázat különdíja, Munkácsy Mihály-díj. Egyéni kiállításai, valamint csoportos kiállításai egyaránt voltak.

 

1.1. 2.das geschenk2.Das Geschenk
3. fényjáték 19603. Fényjáték 1960 4.fényhidak4.Fényhidak
5. hullámok és fények5. Hullámok és fények 6. szarvasvadászat6. Szarvasvadászat

Művei tematikus ciklusokba rendezhetők. A Gyermekkor-képeket követően születtek meg a Kastély-sorozat darabjai, majd a Reformkor-művek következtek, de önálló egységet alkot a szélfajtákat feldolgozó festménysorozat az időhöz, az óraszerkezetekhez kötődő, óralapokat és óramutatókat képbe-képtárgyba komponáló alkotások sora. Képeit olykor rúdra tekerhető, szertárba való szemléltető eszközökként állítja elénk.

A festő ugyan Szentendrén él, de Átjárások című kiállításának több képén is Budapest kapott főszerepet. Ráismerhetünk a Szabadság hídra, Alagútra, a Parlamentre, a Tv-adóra, vagy a Gellért-hegyre.

Regős István Átjárások című kiállítása megtekinthető a Bartók 32 Galériában,. Mely a XI. kerület, Bartók Béla út 32. szám alatt található.

Németh Krisztina

http://bartok32.hu/

http://www.artportal.hu/lexikon/muveszek/regos_istvan

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.