2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Átlagosan napi 20 percet interneteznek mobiljukon az okostelefonnal rendelkező T-Mobile-osok

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42049"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/nokia%20Phone%20Browser_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="63" /></a></span> <p>Többet interneteznek és e-maileznek mobilon, egyre több alkalmazást töltenek le telefonjukra és a zenéket és fotókat gyakran szinkronizálják a számítógéppel az okostelefonokat használó T-Mobile-osok. Így foglalható össze röviden a T-Mobile több mint 900 fős mintán készült, az okostelefonok használatát részletesebben feltérképező, saját ügyfelei körében végzett felmérésének eredménye.</p><p>

 nokia%20phone%20browser 0.thumbnail

Többet interneteznek és e-maileznek mobilon, egyre több alkalmazást töltenek le telefonjukra és a zenéket és fotókat gyakran szinkronizálják a számítógéppel az okostelefonokat használó T-Mobile-osok. Így foglalható össze röviden a T-Mobile több mint 900 fős mintán készült, az okostelefonok használatát részletesebben feltérképező, saját ügyfelei körében végzett felmérésének eredménye.

 nokia%20phone%20browser 0.thumbnail

Többet interneteznek és e-maileznek mobilon, egyre több alkalmazást töltenek le telefonjukra és a zenéket és fotókat gyakran szinkronizálják a számítógéppel az okostelefonokat használó T-Mobile-osok. Így foglalható össze röviden a T-Mobile több mint 900 fős mintán készült, az okostelefonok használatát részletesebben feltérképező, saját ügyfelei körében végzett felmérésének eredménye.

Néhány év múlva az értékesített mobiltelefonok döntő többsége okostelefon lesz, és azok elterjedésével jelentős változások figyelhetők meg a felhasználók szokásaiban is. Az egyre sokoldalúbb mobilok és a szélessávú mobilinternet-hozzáférés révén elterjedőben van, és főként a fiatalabbak körében szinte természetessé válik az "online életmód". Azaz az otthoni, munkahelyi internet-hozzáférés mellett az okostelefonok és a mobilinternet révén általánossá válik a világhálóhoz való teljes értékű hozzáférés. A hang, SMS és MMS mellett az okostelefonokkal szinte minden olyan kommunikációs forma – pl. e-mail, webes felületek, chat – elérhető mobilon, mint az otthoni vagy irodai számítógépen. Az állandóan kéznél lévő mobilok és hordozható internetes eszközök így egyre inkább kiegészítik, idővel pedig részben kiváltják a számítógépes kapcsolattartást és élménymegosztást.

A változások az adatforgalom erőteljes növekedésén és az értékesített okostelefonok növekvő számán keresztül is jól nyomon követhetők. Az így rendelkezésre álló adatokat kiegésztendő a T-Mobile reprezentatív felmérésben részletesebben is feltérképezte az okostelefonok használatára visszavezethető változásokat.

A felmérésből kiderült, hogy az okostelefonok sokkal inkább szolgálják a személyes kapcsolattartást és a szórakozást, mint a munkát vagy üzleti teendőket. Az okostelefonokat ugyanis a megkérdezettek 3/4-e magán, 1/4-e üzleti célra használja, és az üzleti célú felhasználás kizárólag a kifejezetten üzleti felhasználók körében magasabb. 

A felmérés alapján elmondható, hogy a valamilyen okostelefonnal rendelkező ügyfelek körében erőteljes a telefonhoz való kötődés és intenzív annak használata. Az összes megkérdezett 61%-a már ajánlotta készülékét másoknak, az iPhone körében pedig ez az arány az átlagosnál is magasabb, 74%.

Az okostelefonokkal rendelkezők jóval többet neteznek mobiljukon, és körükben szinte mindenki használ más eszközt is a világháló elérésére (98%). A mobilon internetezők 31%-a asztali számítógépen, 29%-a hordozható számítógépen, míg 40%-a  mindkét módon eléri az internetet a telefonos hozzáférésen túl.

Az internetezés módján belül egyre nagyobb a mobilos böngészés részesedése. Az okostelefonnal rendelkezők naponta átlagosan 20 percet töltenek telefonos netezéssel, az iPhone-al rendelkezők körében pedig ez az érték eléri a 31 percet. A legtöbben alkalmazásokat, azon belül játékokat töltenek le készülékükre. Az iPhone használók szinte mindegyike tölt le alkalmazásokat (96%).

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.