2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Átütő magyar találmányi sikerek Németországban

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><span class="inline inline-left"><a href="/node/34398"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image1_138.preview.jpg" border="0" alt="http://www.iena.de/" title="http://www.iena.de/" width="388" height="103" /></a><a href="/node/34398"><span style="width: 638px" class="caption"><strong>http://www.iena.de/</strong></span></a></span></span></p><p>AZ IENA 2009 nemzetközi találmányi kiállításon Nürnbergben 33 országból több mint 800 alkotás szerepelt, közöttük a Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE) által bemutatott 21 új találmány és 5 formaoltalommal védett mű. Találmányainkkal 3 arany- 8 ezüst és 5 bronzérmet szereztünk és 4 különdíjat nyertünk.<br /><td valign="top"> </td>  <img class=" size-full wp-image-1110" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2007/07/spacer.gif" border="0" width="15" height="15" />

http://www.iena.de/http://www.iena.de/

AZ IENA 2009 nemzetközi találmányi kiállításon Nürnbergben 33 országból több mint 800 alkotás szerepelt, közöttük a Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE) által bemutatott 21 új találmány és 5 formaoltalommal védett mű. Találmányainkkal 3 arany- 8 ezüst és 5 bronzérmet szereztünk és 4 különdíjat nyertünk.

 

  spacer

http://www.iena.de/http://www.iena.de/

AZ IENA 2009 nemzetközi találmányi kiállításon Nürnbergben 33 országból több mint 800 alkotás szerepelt, közöttük a Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE) által bemutatott 21 új találmány és 5 formaoltalommal védett mű. Találmányainkkal 3 arany- 8 ezüst és 5 bronzérmet szereztünk és 4 különdíjat nyertünk.

 

  spacer
    Hatvanegyedik alkalommal rendezték meg Nürnbergben 2009. november 5-8. között az IENA nemzetközi találmányi kiállítást, amely ebben az évben a formaoltalommal védett alkotások bemutatásának is teret adott, az IFIA rendezte Clothes of Invention elnevezésü kollektív kiállításon. Az IENA most is, mint korábban része volt a CONSUMENTA fogyasztási cikk vásárnak, amely Európa legnagyobb ilyen eseménye, százezrek látogatják.
A nemzetközi találmányi kiállításon 33 országból több mint 800 alkotás szerepelt, közöttük a Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE http://www.inventor.hu/) által bemutatott 21 új találmány és 5 formaoltalommal védett mű. A kiállításra közel húsz feltaláló utazott ki. A MAFE bemutató a kiállítási csarnok központjában kapott helyet, népművészeti dekorációval ékesítve, mivel az Egyesület megalakulásának 20. jubileumát ünnepli ebben az évben. A magyar találmányi bemutató létrejöttét a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) anyagilag támogatta.

A kiállítás első két napján üzletemberek voltak a látogatók, sok ezren 44 országból. A magyar alkotások iránt élénk volt az érdeklődés. A nemzetközi zsűri elismerően értékelte a magyar bemutató anyagot, találmányainkkal 3 arany- 8 ezüst és 5 bronzérmet szereztünk és 4 különdíjat nyertünk. Világraszóló sikert aratott a tudományos elismerések után egy rangos nemzetközi találmányi-innovációs fórumon a Gömböc , Domokos Gábor és Várkonyi Péter alkotása, amely a formaoltalommal védett művek között is aranyérmet nyert.
A legörvendetesebb, hogy a bemutatott magyar találmányok nagy többségének hasznosítása már folyamatban van, és most számos üzleti partnerrel és a vásárló közönséggel sikerült azokat megismertetni (részletes információ: http://www.inventor.hu/kial09/iena09.htm honlapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.