2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Augusztus 20. – Kulturális programok Budapesten

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63758"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image5_135.jpg" border="0" width="378" height="183" /></a></span>Koncertekkel, légi- és vízi parádéval, néptánc előadásokkal és különböző családi programokkal várják a látogatókat a nemzeti ünnep alkalmából 2012. augusztus 19-én és 20-án Budapesten.

image5 135Koncertekkel, légi- és vízi parádéval, néptánc előadásokkal és különböző családi programokkal várják a látogatókat a nemzeti ünnep alkalmából 2012. augusztus 19-én és 20-án Budapesten.

image5 135Koncertekkel, légi- és vízi parádéval, néptánc előadásokkal és különböző családi programokkal várják a látogatókat a nemzeti ünnep alkalmából 2012. augusztus 19-én és 20-án Budapesten.

    Az ünnepi események 2012. augusztus 19-én délben kezdődnek, ekkor nyílik meg a Magyar ízek utcája az Erzsébet híd budai hídfője és a Bem tér között, ahol magyar termékekkel várják a látogatókat másnap estig. A látogatók itt a többi között Magyarország tortáját és Magyarország cukormentes tortáját is megkóstolhatják a különféle sajtkülönlegességek és ízletes kenyerek mellett. A Magyar ízek utcája bevételének 20 százalékát a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány kapja.

    Vasárnap este 20 órától a Clark Ádám téren a Keresztes Ildikó Band, Mókus és a Fabula Rasa, Ferenczi György és a Rackajam lép fel, a Bem téren Odett, a The Silver Shine és a Mystery Gang koncertje szórakoztatja a közönséget.

    2012. augusztus 20-án reggel 8 óra 30 perckor a Kossuth téren katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót, majd felavatják a frissen végzett honvédtiszteket.
    

Délelőtt 10 órakor a Duna felett és a Dunán vízi és légi parádéval folytatódnak a programok az Erzsébet híd és Margit híd között: egyebek mellett Illés Tamás advanced európai- és világbajnoki ezüstérmes pilóta műrepülő-bemutatóját tekinthetik meg a nézők, Veres Zoltán advanced műrepülő Európa-bajnok egy Szu-29-es géppel igyekszik elkápráztatni a közönséget, az ejtőernyősök pedig a legendás Li-2-es gépből ugranak – olvasható a www.augusztus20.kormany.hu oldalon.

    A Clark Ádám téren 11 órától családi programok szórakoztatják a közönséget: a Vitéz László-bábelőadás és a Szekér Színház műsora mellett a dicsőszentmártoni Kökényes Néptáncegyüttes és a Kedves Banda szabadtéri néptánc-előadása, a Hot Jazz Band, Bársony Bálint és a Sunshine Love koncertje is várja az érdeklődőket. A Bem téren a Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett és a Pénzügyőr Zenekar játszik.

    A Parlamentben nyílt napot tartanak, a látogatók 13 és 20 óra között ingyenesen megtekinthetik a kupolatermet, a Szent Koronát és a díszlépcsőházat. A Clark Ádám téren 15 órától lesz az ökumenikus kenyéráldás, majd elindul az aratómenet a Lánchídon át a Szent István-bazilikáig, ahol 17 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. A liturgiát Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezeti, majd a Szent Jobb körmenet 18 órakor indul a Szent István térről. A Parlamentben ezen a napon adják át a Magyar Köztársaság Érdemkeresztje kitüntetéseket és a Külhoni Magyarságért díjakat is.

    A tűzijátékot 21 órától tekinthetik meg az érdeklődők. A rakétákat négy helyszínről indítják: az elsődleges kilövési terület a Dunán állomásozó három uszály, amelyekből kettő a Margit híd és a Lánchíd között, egy pedig a Vigadó téri kikötővel szemben horgonyoz. A negyedik kilövési pont a Lánchíd.

bse \ brr \ kpt

MTI 2012. augusztus 17., péntek 17:13

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.