A kiváló ausztrál pilóta, Matt Hall nyerte vasárnap az Egyesült Királyságban rendezett Red Bull Air Race világbajnokság ascoti futamát. Második helyen a szezon legnagyobb esélyese, Matthias Dolderer végzett, megelőzve ezzel az osztrák Hannes Archot. Hall győzelmével teljesen nyitottá vált a verseny, így három állomással a 2016-os szezon vége előtt még bármi megtörténhet.

 

A kiváló ausztrál pilóta, Matt Hall nyerte vasárnap az Egyesült Királyságban rendezett Red Bull Air Race világbajnokság ascoti futamát. Második helyen a szezon legnagyobb esélyese, Matthias Dolderer végzett, megelőzve ezzel az osztrák Hannes Archot. Hall győzelmével teljesen nyitottá vált a verseny, így három állomással a 2016-os szezon vége előtt még bármi megtörténhet.

 

Vasárnap a legendás ascoti lóversenypálya felett mérték össze tudásukat a Red Bull Air Race pilótái. A futamot erősen indító Dolderer 1:04.887-es ideje végül csak a második helyre volt elég a döntőben, az ausztrál Matt Hall majd másfél másodperccel jobbat repült, így megszerezte pályafutása első ascoti futamgyőzelmét. A bronzérmet Hannes Arch vehette át. 

 

A brit rajongók állva szurkolták végig a 14-es fordulót, miközben a világ legjobb pilótái – köztük az idény végén visszavonuló hazai pilóta, Nigel Lamb – a gyönyörű zöld gyep felett szálltak versenybe a másodpercekért. Matthias Dolderer a nyolcas döntőben hihetetlen gyors, 1:03.266-os új pályacsúcsot repült, azonban a legjobb négy között már óvatosabban versenyzett, hiszen riválisait, az amerikai Michael Gouliant és az osztrák Hannes Archot diszkvalifikálták a versenyszabályok megszegése miatt. Túlzott óvatossága azonban csak a második helyhez volt elég, hiszen a korábbi hátsérüléséből felépült Matt Hall tökéletes repülést mutatott be a döntő körben.

 

A tavalyi ezüstérmes Matt Hall ascot-i futamgyőzelmével a ranglista hetedik helyéről egészen a harmadikra zárkózott fel, így 33.75 pontjával sikerült életben tartania világbajnoki reményeit. A pontversenyt a kiváló német pilóta, Matthias Dolderer vezeti 53.25 ponttal, míg a második helyet a 2008-as világbajnok Hannes Arch foglalja el 35 ponttal.

 

„Nagyszerűen érzem magam. Először féltem hogyan reagál a brit közönség egy ausztrál pilóta győzelmére, de amikor megláttam a több tízezres tömeget, akik nekem tapsoltak és skandálták a nevemet, megnyugodtam; soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot" – mondta Hall, aki a még hátralévő fordulókkal kapcsolatban gyors esélylatolgatásba is bocsátkozott. „Úgy gondolom, elég pontot tudok gyűjteni ahhoz, hogy megelőzzem Matthiast, azonban nagyon sok múlik azon, hogy ő hogyan fog teljesíteni az elkövetkező 3 versenyen. Ha sikerülne megnyernem a hátralévő versenyeket, akkor az a 45 pont elég lehet a végső győzelemhez. Meglátjuk, mit hoz a jövő".

 

A szombati Challenger kategóriában Kevin Coleman karrierje első futamgyőzelmét szerezte.

 

Jegyek már kaphatók a 2016-os Red Bull Air Race Világkupa hátralévő 3 futamára – köztük Matthias Dolderer hazai versenyére, a németországi Lausitzring-re.

További információkért látogasson el honlapra.

http://www.redbullairrace.com/hu_HU/tickets

 

A 2016-os Red Bull Air Race Ascot hivatalos végeredménye:

1. Matt Hall (AUS), 2. Matthias Dolderer (GER), 3. Hannes Arch (AUT),

4. Michael Goulian (USA), 5. Martin Sonka (CZE), 6. Nigel Lamb (GBR),

7. Nicolas Ivanoff (FRA) 8. Yoshihide Muroya (JPN), 9. Kirby Chambliss (USA),

10. Peter Podlunšek (SLO), 11. Juan Velarde (ESP), 12. Francois Le Vot (FRA),

13. Pete McLeod (CAN), 14. Petr Kopfstein (CZE)

 

A Red Bull Air Race Világkupa állása az ascot-i futam után:

1. Matthias Dolderer (GER) 53.25 pont; 2. Hannes Arch (AUT) 35 pont;

3. Matt Hall (AUS) 33.75 pont; 4. Kirby Chambliss (USA) 27.25 pont;

5. Nicolas Ivanoff (FRA) 26.00 pont; 6. Yoshihide Muroya (JPN) 25.50 pont;

7. Nigel Lamb (GBR) 24.75 pont; 8. Martin Šonka (CZE) 20.00 pont;

9. Michael Goulian (USA) 13.75 pont; 10. Pete McLeod (CAN) 12.50 pont;

11. Francois Le Vot (FRA) 10.00; 12. Juan Velarde (ESP) 9.25;

13. Peter Podlunšek (SLO) 4.00 pont; 14. Petr Kopfstein (CZE) 2.00 pont

 

http://www.redbullairrace.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük