Autókölcsönzéskor leggyakrabban gazdaságos városi autót, esetleg kompakt vagy mini kategóriájú járművet választanak a magyarok – derült ki a napokban indult, több mint 120 autóbérlési partner kínálatát megjelenítő autokolcsonzes.hu bérautó-foglaló oldal kutatásából.

 

Autókölcsönzéskor leggyakrabban gazdaságos városi autót, esetleg kompakt vagy mini kategóriájú járművet választanak a magyarok – derült ki a napokban indult, több mint 120 autóbérlési partner kínálatát megjelenítő autokolcsonzes.hu bérautó-foglaló oldal kutatásából.

 

A magyarok legkedveltebb autóbérlési úti célja Spanyolország, Olaszország és az Egyesült Államok, az autokolcsonzes.hu adatai szerint. Az előző évre vonatkozó foglalási szokásokból az is kiderült, hogy elsősorban a nyári üdülő szezonban bérelnek autót a magyarok, és ha az USA-ról van szó, akkor két hétnél nem adjuk alább, míg egy európai úti cél esetében átlagosan egy hetes időtartamra kölcsönzünk autót. „Amellett, hogy az oldalon kb. 6000 helyszín közül válogathatnak a látogatók, a legnépszerűbb helyek listáját figyelembe véve számos kedvelt ország és város esetében speciális leírásokat kínálunk az utazni vágyóknak. A helyi látványosságoktól kezdve, az adott országban érvényes közlekedési feltételeken át, egészen a vészhelyzetben hívható segélyhívó számokig minden hasznos információ megtalálható az oldalon" – mondta el Árok Bianka, az autokolcsonzes.hu kommunikációs és projekt felelőse.

 

Hasznos tippek kezdőknek és rutinosoknak is

 

Az újonc autóbérlőkre gondolva az autokolcsonzes.hu részletesen bemutatja az autóbérléskor köthető biztosítások széles skáláját, miközben eligazítást kínál a legfontosabb fogalmak tekintetében is, mint például az önrész, az üzemanyag norma vagy a korlátlan kilométer-használat. Emellett a látogatók megtudhatják, hogy mire érdemes odafigyelni az autó átvételekor és leadásakor ahhoz, hogy ne verjék át őket, illetve, hogy milyen feltételek mellett vehetők igénybe az egyes kiegészítő felszerelések, mint például a magyar autóbérlők körében legnépszerűbb GPS és gyerekülés.

 

Az online bérautó-foglaló oldal több mint 120 autókölcsönző kínálatát teszi elérhetővé a látogatók számára, köztük az Avis, a Hertz, a Budget, a Dollar és a Sixt teljes szolgáltatáspalettáját, melyet nemzetközi szinten több mint fél millió utazni vágyó vesz igénybe.  „Az amerikai Priceline csoport által biztosított nemzetközi háttérnek köszönhetően közel 6000 helyszínen biztosítjuk a legolcsóbb ajánlatotokat, probléma vagy kérdés esetén pedig magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat várja ügyfeleinket" – tette hozzá Árok Bianka.

Az autokolcsonzes.hu a Priceline.com partnereként kérdezte le a magyarok autókölcsönzési szokásait az elmúlt év foglalási adatai alapján. A statisztika a következő szempontokat érintette: hol bérelnek autót a leggyakrabban a magyarok, az év melyik időszakában és milyen hosszú időtartamra, továbbá melyek a legtöbbször választott kategóriák és kiegészítő szolgáltatások. Az adatok nem reprezentatívak az autóbérlés szolgáltatást igénybe vevő magyar lakosságra nézve, de az elmúlt év foglalási tendenciáinak felvázolására alkalmasak.

www.autokolcsonzes.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük