2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Automata parkolás a belvárosban

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/10955"><img class="image thumbnail" src="/files/images/tabla-11.jpg" border="0" width="65" height="62" /></a></span>Új, 200 autó egyidejű befogadására képes parkolóház nyílt az ötödik kerületi Reáltanoda utcában. A legkorszerűbb, „tálcás" technológiával felszerelt garázs az évről évre komolyabb parkolási gondokkal küzdő belvárosi autósoknak és vállalkozásoknak kínál megoldást.</p><p>

tabla 11Új, 200 autó egyidejű befogadására képes parkolóház nyílt az ötödik kerületi Reáltanoda utcában. A legkorszerűbb, „tálcás" technológiával felszerelt garázs az évről évre komolyabb parkolási gondokkal küzdő belvárosi autósoknak és vállalkozásoknak kínál megoldást.

tabla 11Új, 200 autó egyidejű befogadására képes parkolóház nyílt az ötödik kerületi Reáltanoda utcában. A legkorszerűbb, „tálcás" technológiával felszerelt garázs az évről évre komolyabb parkolási gondokkal küzdő belvárosi autósoknak és vállalkozásoknak kínál megoldást.

Befejeződött a többmilliárd forintos beruházással megépült Reáltanoda Parkolóház próbaüzeme. A 450 m2 bérelhető irodát is magába foglaló intézmény a kerületbe özönlő dolgozók napi gondjait hívatott enyhíteni, kihasználtsága a tervek szerint rövid idő alatt 80 százalék fölé emelkedik, köszönhetően hiánypótló jellegének és korszerű, tálcás technológiájának.

A tálcás parkoló lényege, hogy az autósok nem maguk keresnek helyet a házban járműveik számára, az autót a földszinti bokszokból egy robotizált rendszer mozgatja és tárolja. A 24 órában rendelkezésre álló megoldás előnye, hogy gyorsabb, világosabb, biztonságosabb, helytakarékosabb és környezetkímélőbb a hagyományos garázsoknál, még az autósok sem léphetnek a parkoló autók közé.

Mindezt a kivitelező úgy oldotta meg, hogy a csúcstechnológiás parkolóház kialakításakor megőrizte a korábban a Franklin nyomdának helyet adó épület XVIII. század második felében épült homlokzatát. A létesítmény nem csak küllemével, koncepciójával is jól illeszkedik építészeti és városfejlesztési környezetébe. Az önkormányzat egyre több sétálóutca létrehozásával és a parkolási díjak drasztikus emelésével igyekszik megőrizni a belváros turisztikai értékét, a szintén pezsgő üzleti és kereskedelmi élet szereplői viszont el szeretnék helyezni autóikat.

Az elmúlt években több nagyszabású terv is született a történelmi belváros rehabilitálására (legutóbb a Budapest Szíve program), melyek szintén a gyalogos terek bővítését, ezzel együtt az utcán parkolás további korlátozását tűzik célul. Az új parkolóház szerepe e tervek megvalósulása esetén még jobban felértékelődik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.