2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

AVM gyártmányú, „minden egyben” ADSL készülékek a magyar piacon

8 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/6998"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Kep1.thumbnail.png" border="0" width="100" height="55" /></a></span>2007.november 7-én Budapesten jelentette be a berlini központú AVM GmbH magyarországi terjeszkedését.Az AVM cég az integrált DSL modemet tartalmazó szélessávú eszközök egyik vezető európai gyártója komoly részesedést kíván szerezni a hazai VoIP piacon és közismertté szeretné tenni FRITZ!  márkanevű termékcsaládját.  </p><p> 

 

kep1.thumbnail2007.november 7-én Budapesten jelentette be a berlini központú AVM GmbH magyarországi terjeszkedését.Az AVM cég az integrált DSL modemet tartalmazó szélessávú eszközök egyik vezető európai gyártója komoly részesedést kíván szerezni a hazai VoIP piacon és közismertté szeretné tenni FRITZ!  márkanevű termékcsaládját. 

 

 

kep1.thumbnail2007.november 7-én Budapesten jelentette be a berlini központú AVM GmbH magyarországi terjeszkedését.Az AVM cég az integrált DSL modemet tartalmazó szélessávú eszközök egyik vezető európai gyártója komoly részesedést kíván szerezni a hazai VoIP piacon és közismertté szeretné tenni FRITZ!  márkanevű termékcsaládját. 

 

A tájékoztatón résztvett Klaus von Kries, az AVM kereskedelmi igazgatója,  Schindler Péter, a MACROgate ügyvezető igazgatója és Benyuska Richárd, a MACROgate marketing vezetője.

Az AVM a szélessávú csatlakozáshoz fejleszt és gyárt termékeket.  A Berlin-központú kommunikációs szakértőcég vezetőségét részvényesek alkotják,  számos díjat nyert már innovatív FRITZ! termékcsaládjával, amely gyors, felhasználóbarát ADSL hozzáférést és hálózati csatlakozást, olcsó internet telefont és sokoldalú multimédiás alkalmazásokat képes működtetni.

kep2.thumbnailAz 1986-ban alapított AVM Európa második legnagyobb ADSL készülék gyártója, németországi ötven százalékon felüli  piaci részesedésével az ország legnagyobb gyártója, ahol a nagyon egyszerűen használható termékek szinonímájává vált, nagy népszerűséggel.  Ezt bizonyítja a 30 millió darab eladott készülék.

Jelenleg 460 alkalmazottja van és 2006 során 240 millió eurós bevételt könyvelhetett el,  24 millió eurós beruházás mellett.   2010-ig  58%-os évi növekedést terveznek,  38 millió darab VoIP végberendezéssel.

A FRITZ! termékcsalád piaci bemutatkozásától a cég komoly eredményeket vár Magyarországon.

Klaus von Kries, az AVM értékesítési vezetője a tájékoztatón kifejtette, a VoIP piac szempontjából eseménydús időszak várható Magyarországon,  a felhasználók most éreznek rá a technológia előnyeire, a könnyű hozzáférésre, így a nyugat-európai fellendülés nálunk is hullámokat vet majd az elkövetkező években.  Jóminőségű és számos kapcsolódó szolgáltatást nyújtó termékeivel a cég részese kíván lenni ennek a folyamatnak.

Az AVM kizárólag nagykereskedő disztribútorokon és internet-szolgáltatókon keresztül értékesít, az elmúlt időszakban felmérte magyarországi potenciális partner-lehetőségeit, az együttműködés lehetőségeit, ennek eredményeként született a Papír-Ász Kft.-vel és az internetszolgáltató MACROgate-el  való megállapodása.

A MACROgate ügyvezető igazgatója, Schindler Péter rámutatott, az internet-elterjedtség rohamos növekedésével erőteljesen nő az igény a kapcsolódó szolgáltatásokra is. Napjainkban a különböző kommunikációs rendszerek gyorsan fejlődnek, de egymással nem mindig átjárhatók, nincsenek összhangban. A MACROgate célként tűzte maga elé, ügyfeleinek a legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat fogja szállítani. Így döntöttek az AVM-el való együttműködés mellett.

A termék

A tájékoztatón bemutatták az AVM  legfőbb termékét,  a FRITZ! Box Fon WLAN 7140  elnevezésű berendezést, amely egy pendrive-ból és egy különálló dobozból (az un. boksz-ból) áll.

A könnyen konfigurálható, a vezeték nélküli szörfölés közben automatikus védelemmel ellátott szerkezet egy vezeték nélküli hálózati (WLAN) router,  valamint VoIP és vezetékes PBX és ADSL  összeépített együttese.  

Utóbbi a legnagyobb előnye;  zökkenőmentesen integrálja a fix-vezetésű telefonvonalat a VoIP-vel,  Etherneten is kommunikálhat, akár ADSL nélkül.  Vállalati alkalmazásakor kettős csatlakozású alközpontot lehet vele kialakítani,  a meglévő ISDN alközpontot lehet VoIP-vel, fax és push-szolgáltatással kiegészíteni.

Szélessávú router van benne,  elérhető vele a helyi LAN, beépített tűzfala van, FTP szerverként is üzemel.

Képes programjában rögzíteni és felidézni a legolcsóbb útvonal-eléréseket és automatikusan ezt választja számunkra a hívás felépítésekor, anélkül, hogy erre külön gondot kéne fordítanunk!

Konkrét alapfunkciói: 

-2a/b PBX Internet és PSTN felhasználásra,

-hívástovábbítás,  CLIP,  3 oldalú telekonferencia,

-DSL router (1x Ethernet plus 1x USB),

-tűzfal funkció. NAT és Stateful Inspection (állapottartó betekintő), forgalomalakítás, DHCP, UPnP, stb.

-négyportos kapcsoló WAN / LAN opcióval,

-intelligens sávszélesség menedzsment,

-hangcsomagok prioritása a szolgáltatás minőségére kihegyezve,
-PSTN csatlakozó,

-kombinált POTS/ISDN

-10 integrált SIP kliens ,

-Codec-ek:  G.711, G.726 (24kB,32kB,40kB), G.729, iLBC,

-maximum  10 SIP-hozzáférés (cím),

-szabványos RFC 3261,

-USB gazda USB perifériákhoz,

-nyomtató szerver

-FTP szerver.

Olyan forgalom-megosztási mechanizmust tartalmaz, amely dinamikusan kijelöli a VoIP prioritását a hívás alatt, ez egészül ki a dinamikus codec-kezeléssel, így a sávszélesség igény a hívás alatt azonos szinten tartható, a további futó alkalmazások terhére. Egy futó hívás közepén elindíthatunk egy másikat, az első pedig tartva marad anélkül, hogy bármelyik megérezné a terhelés-változást.  Mindezen tudományok eléréséhez nincs szükség konfigurálásra!

A berendezés fel van készítve IPTV és VoD igények kezeléséhez, amennyiben Európában a szükséges szabvány-döntések megszületnek.  Továbbfejlesztésekor gondolnak a vezeték nélküli, 1.000 Megabit-es alkalmazásokra, a nagyfelbontású képtovábbításra, valamint egy három-antennás kialakításra, amellyel a beltéri reflexiók védhetők ki, a  CAT-iq  (Cordless Advanced Technology) szerinti megfeleltetéssel. 

A forgalomalakítás vonásai:

-feltöltés és letöltés optimalizálása,

-szolgáltatási minőség:  a hangadatok prioritást élveznek,

-dinamikus codec kezelés,

-letöltések és feltöltések menedzsmentje internetes hívások során,

-ToS – Type of Service (szolgáltatási típus)

-magasabb prioritás beállítása hangszolgáltatásokhoz csomagszinten (TOS érték RTP-hez és SIP-hez)

-több ATM PVC,

-különböző PVC-k adathoz és hanghoz,

-VLAN jelölés,  IGMP és Multicast forgalomhoz.

Működési áttekintése: 

-hatékony VoIP alközpont ISDN és analóg vezetékes telefonvonalakhoz,  

-WLAN sebesség akár 125MBit/s (802.11 b/g, g++),

-egyszerű vezeték nélküli biztonság, gyári beállítás egyedi WPA kulccsal (támogatja a WEP, WPA, WPA2 és titkosítatlan módokat), 

-szilárd tűzfal router (4 portos LAN) IP maszkolással / hálózati címfordítással, SPI tűzfal,

-opcionális USB gazda olyan USB tartozékokhoz mint a nyomtatók és merevlemezek,

-FTP server,

-"Stick & Surf" funkcionalitás,

-készen áll a jövő alkalmazásaira, mint az IPTV és WMM, (Wireless Multimedia, vezeték nélküli multimédia)

-távmenedzsment TR069-en és TR104-en keresztül,

A vezeték nélkül működés:

-WLAN 802.11 b, g, g++

-WMM  szerint.

A WLAN 7140  két analóg vonalat kapcsol az internethez és a vezetékes telefonvonalhoz.  Interneten keresztül lehet vele telefonhívást kezdeményezni (VoIP) ,  vagy vezetékes telefonon tehetjük ugyanezt, még a számítógép kikapcsolt állapotában is.  

A berendezésben alkalmazott Stick & Surf  működésmódot az AVM fejlesztette ki,  ez lehetővé teszi, hogy a FRITZ!Box  berendezést  Windows XP SP2  operációs rendszer esetén előzetes konfiguráció nélkül, biztonságosan csatlakoztathassuk a számítógéphez.

A FRITZ!Box Fon WLAN 7140 USB portja  révén további alkalmazásokat telepíthetünk, pl. USB kulcsot, nyomtatót, vagy lemezmeghajtót, melyek használatát megoszthatjuk LAN-on keresztül.

A cég képviselőjének összegzése:   vannak olcsóbb, tömeggyártású megoldások, berendezések, de ez a berendezés mindent összefog, s nem valamely ázsiai műhelyben készítik, hanem teljes egészében Németországban készül, megbízható, kiesés-mentes minőségben. 

Évente 1-2 firmware frissítés révén a gyártócég új funkciókkal egészíti az eszközt.

Hazai szolgáltató:

Az AVM termékek nagykereskedője, valamint lakossági és vállalati szolgáltatója a MACROgate  cég.

Forgalmazó:

A disztributor MACROgate-en  kívül partnerként szerepel a Papír-Ász Kft., amely az AVM berendezések kiskereskedelmi forgalmazását látja el.  Tevékenységét 2007- áprilisától egészítette ki az infokommunikációs üzletággal, azon meggondolásból, hogy az AVM berendezések nem terhelik speciális ismeretek igényével felhasználóikat. 

Az AVM berendezéseket (is) felhasználó MACROgate saját VoIP szolgáltatásai: 

-csatlakozás ADSL, kábel, Antenna Digital, WLAN, hot-spot  eléréssel,   

-globális csatlakozási lehetőség,

-egységes szabvány,  a felhasználó nincs helyhez-, vagy országhoz kötve, a tarifák kalkulálhatók,

-gazdaságos a megoldás, nincs szükség külön infrastruktúrára, az internet kapcsolat hatékonyan kihasználható,

-lakossági és céges ügyfelek egyaránt használhatják,

-ügyfélkapun keresztül számos online szolgáltatás nyújtható(híváslista, költségfigyelés, hangposta, multimédia).

A MACROgate vállalatokra szabott megoldásában a meglévő telefonos infrastruktúrát lehet kiegészíteni VoIP átjáróval, (pl. az  AVM 5188 VoIP Gateway-el),  a kimenő forgalmat pedig át lehet irányítani a MACROgate IP hálózatára.

A MACROgate az AVM termékekre most akciós elérést nyújt,  ami  2007.november 7-december 31. között vehető igénybe.

VoIP szolgáltatással a Macrogate csoport nemzetközi hálózata (Ausztria, Németország, Dánia, Egyesült Királyság, Svájc, Szlovákia, Lengyelország, Litvánia, Észtország, Oroszország, Moldávia, Franciaország, US) 10 éve foglalkozik.

A csoport hazai tagja  MACROgate IPsystems Magyarország Távközlési Kft.  néven működik.  

http://www.fritzbox.eu/

www.avm.de/en

http://www.avm.de/

http://www.macrogate.hu/

http://www.papirasz.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.