Az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc 56. évfordulója alkalmából több kulturális és politikai rendezvény lesz a fővárosban. Tekintettel arra, hogy a rendezvényeken jelentős tömeg megjelenése várható, az alábbi érkezési és távozási útvonalakat javasoljuk igénybe venni.

 

Az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc 56. évfordulója alkalmából több kulturális és politikai rendezvény lesz a fővárosban. Tekintettel arra, hogy a rendezvényeken jelentős tömeg megjelenése várható, az alábbi érkezési és távozási útvonalakat javasoljuk igénybe venni.

 

    A "Változás 2014!" Facebook csoport rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval Kálvin tér megállóig, vagy a 47/49-es villamossal; a javasolt távozás az Erzsébet – hídon gyalogosan a Budai oldal irányába, vagy a 3-as metróval a Ferenciek tere megállóból.     A Pax Hungarica rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval a Corvin negyed megállóig, vagy a 4/6-os villamossal; a javasolt távozás a 3-as metróval a Corvin negyed megállóból, vagy a 4/6-os villamossal.   A "Magyar Anyák" rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval a Kálvin tér megállóig, vagy a 47/49-es villamossal; a javasolt távozás az Erzsébet-hídon gyalogosan a Budai oldal irányába, vagy a 3-as metróval a Ferenciek tere megállóból.

 

    A Magyar Szolidaritási Mozgalom rendezvényére a javasolt érkezés gépjárművel a Clark Ádám térre az M3-as autópálya irányából az Andrássy út – Széchenyi tér útvonalon, az M1-M7-M5-ös autópálya irányából érkezőknek az Alagút utca vagy a Lánchíd utca útvonalán; parkolási lehetőség a KRESZ szabályainak betartásával a Mészáros utcában; a javasolt távozás a 3-as metróval a Ferenciek tere megállóból vagy gyalogosan az Erzsébet hídon át Budára, ahol helyi járatos buszokat tudnak igénybe venni.

 

A Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége rendezvényére a javasolt érkezés az 1-es földalattival, a 2-es metróval és a 3-as metróval a Deák Ferenc tér megállóig; a javasolt távozás az 1-es földalattival, a 2-es metróval és a 3-as metróval a Deák Ferenc tér megállóból.   

 

A CÖF-CET Békemenet Egyesület rendezvényére a javasolt érkezés a 2-es metróval a Széll Kálmán tér megállóig, vagy a 4/6-os villamossal; a javasolt távozás a 4/6-os villamossal a Jászai Mari tér irányába, vagy a Margit-híd és Dráva utca között parkoló helyi járatos buszokkal a Pesti alsó rakpart irányába.

 

A Demokratikus Koalíció rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval a Kálvin tér megállóig, vagy a 47/49-es villamossal; a javasolt távozás a 3-as metróval a Kálvin tér megállóból, vagy a 47/49-es villamossal a Móricz Zsigmond körtér irányába.   

 

 

 A Magyarok Világszövetsége rendezvényére a javasolt érkezés a 2-es metróval az Astoria megállóig, vagy a 47/49-es villamossal; a javasolt távozás 2-es metróval az Astoria megállóból vagy a 47/49-es villamossal a Móricz Zsigmond körtér irányába.

 

Az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" mozgalom rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval a Ferenciek tere megállóig, vagy a 2-es villamossal; a javasolt távozás gyalogosan az Erzsébet hídon Buda felé, a 3-as metróval a Ferenciek tere megállóig vagy a 2-es villamossal a Boráros tér irányába.

 

A Jobbik Ifjúsági Tagozata rendezvényére a javasolt érkezés a 3-as metróval a Deák Ferenc tér megállóig; a javasolt távozás a 3-as metróval a Kálvin tér megállóból vagy a 47/49-es villamossal.   A rendezvények miatt több közúton, közterületen megváltozik a forgalmi rend, a gépjárművel való közlekedés, illetőleg a parkolás korlátozására kell számítani, ezért javasoljuk a tömegközlekedés igénybevételét.    

 

A www.police.hu  weboldalon az Október 23./Közlekedés címszó alatt az érvényben lévő forgalomkorlátozásokat a rendőrség közzétette, amely segítséget nyújt a rendezvények helyszínének megközelítéséhez.     

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a higiénés feltételek biztosítása érdekében a rendezvények környezetében mobil illemhelyek találhatóak.   

 

A rendezvények helyszínein a rendbiztosok készséggel állnak mindenki rendelkezésre, szükség esetén tanácsokkal segítenek az érkezési és távozási útvonalakkal kapcsolatosan is.

A Szabad Sajtó utat és a Kossuth utcát már reggel 8 órától lezárják egészen 20 óráig, a buszsávokat 8 és 14, valamint 18 és 20 óra között viszont megnyitják. Felvonulás miatt a Széna tér – Margit körút – Margit híd – Szent István körút – Bajcsy Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonalon délután 14 és 16 óra között kell forgalomkorlátozásra számítani. A BKK közlése szerint a belvárosban jelentős forgalomkorlátozások lesznek, kerülőútvonalként a Könyves Kálmán körút – Hungária körút – Róbert Károly körút útvonalat ajánlják.     

A közösségi közlekedésben szintén jelentős változások lesznek, a 2-es villamos egész nap rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth tér között szállít csak utasokat, a 4-6-osok a Széll Kálmán tér helyett 14 és 15 óra között a Jászai térig, 15 és 16 óra között pedig a Nyugati pályaudvarig közlekednek. A 47-es és 49-es villamosok 18 és 20 óra között két rendezvény miatt lezárhatja a Károly körutat, az Astoriát és a Múzeum körutat is, ebben az esetben a villamosok a Batthyány térre közlekednek.     

A 70-es és 78-as trolibuszok már üzemkezdettől módosított útvonalon járnak egészen 21 óráig, mindkét irányban a Honvéd utcai megállót a Kálmán Imre utcába helyez át a BKK. Az összes, a Szabad Sajtó úton közlekedő buszjárat terelt útvonalon közlekedik majd a tüntetés miatt 14 és 18 óra között. Az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 112-es, a 173-as, a 173E és a 178-as buszok a Szabadság hídon keresztül közlekednek, és nem érintik a Ferenciek tere megállót, e helyett a Kálvin téren és a Fővám téren állnak majd meg. A 7E és 173E járatok a Fővám téren nem, az Astoriánál viszont megállnak. Ha a rendőrség egy másik rendezvény miatt lezárja a kiskörutat, akkor a buszok a Kálvin térről az Üllői út-József körút útvonalon jutnak el a Blaha Lujza térre.    

A 16-os buszok 15 óra és 18.30 között az Arany János utcai metróvégállomásra közlekednek, és nem érintik a Deák teret. A 26-os, a 91-es, a 191-es és 291-es pedig 14 óra és 14:40 között rövidített útvonalon közlekedik a Margit körút és a Margit utca lezárása miatt. A 109-es buszok 14 óra és 16.30 között Kőbánya alsó és a Deák tér, valamint a Batthyány tér és Óbuda, Bogdáni út között szállítanak utasokat. Fél öttől viszont Óbudáról nem a Batthyány térig, hanem a Nyugati pályaudvarig közlekednek várhatóan 18 óráig. Este hat és este 8 óra között. A 115-ös buszok 15:30 és 18 óra között a Bajcsy-Zsilinszky úton közlekednek.     

Motoros felvonulás miatt 11 órától forgalomkorlátozásra kell számítani a Jagelló út – B-A-H-csomópont – Krisztina körút – Alkotás utca – Nagyenyed utca – Böszörményi út – Jagelló út – Hegyalja út – Erzsébet híd – Rákóczi út – Kerepesi út – Albertirsai út – Jászberényi út – Maglódi út – Sírkert utca útvonalon. Innen a motorosok 12.30-tól átvonulnak Corvin-negyedhez a Maglódi út – Sibrik Miklós utca – Üllői út – Ferenc körút – Petőfi híd – Kosztolányi Dezső tér – Bartók Béla út – Szent Gellért rakpart – Attila út – Krisztina körút – Széna tér – Margit körút – Árpád Fejedelem útja – Árpád-híd – Dózsa György út – Andrássy út – József Attila utca – Pesti alsó rakpart – Közraktár utca – Ferenc körút útvonalon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük