2022.július.02. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az AAA AUTO tavaly közel 64.000 használt autót értékesített, idén február végéig az értékesített autók száma elérte a 10.000-et

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/89134"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image3_377.jpg" border="0" width="299" height="60" /></a></span>Miután az Abris Capital Partners brit-lengyel befektetési alap felvásárolta az AAA AUTO-t, a cég tovább terjeszkedik, növeli a telephelyeinek számát, bővíti a kapacitását és visszatér a lengyel piacra. A bővítésnek köszönhetően, az év végére a telephelyek száma el fogja érni a 40-et, ami azt jelenti, hogy a cég összesen legalább 12.000 gépjárművet kínál majd eladásra négy országban. Az AAA AUTO 2014-ben közel 64.000 használt autót értékesített regionális szinten, ami 12,3%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A Csoport hasonló mértékű növekedést vár az idei évben.

image3 377Miután az Abris Capital Partners brit-lengyel befektetési alap felvásárolta az AAA AUTO-t, a cég tovább terjeszkedik, növeli a telephelyeinek számát, bővíti a kapacitását és visszatér a lengyel piacra. A bővítésnek köszönhetően, az év végére a telephelyek száma el fogja érni a 40-et, ami azt jelenti, hogy a cég összesen legalább 12.000 gépjárművet kínál majd eladásra négy országban. Az AAA AUTO 2014-ben közel 64.000 használt autót értékesített regionális szinten, ami 12,3%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A Csoport hasonló mértékű növekedést vár az idei évben.

image3 377Miután az Abris Capital Partners brit-lengyel befektetési alap felvásárolta az AAA AUTO-t, a cég tovább terjeszkedik, növeli a telephelyeinek számát, bővíti a kapacitását és visszatér a lengyel piacra. A bővítésnek köszönhetően, az év végére a telephelyek száma el fogja érni a 40-et, ami azt jelenti, hogy a cég összesen legalább 12.000 gépjárművet kínál majd eladásra négy országban. Az AAA AUTO 2014-ben közel 64.000 használt autót értékesített regionális szinten, ami 12,3%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A Csoport hasonló mértékű növekedést vár az idei évben.

 "A stratégiánk az, hogy a telephelyeink mindegyik országban legalább olyan lefedettséget biztosítsanak, mint jelenleg Csehországban. Szeretnénk annyira közel kerülni a vevőinkhez, amennyire csak lehetséges.Még Csehországban és Szlovákiában is van lehetőségünk a további terjeszkedésre, Magyarországon és Lengyelországban pedig még jelentős bővülés előtt állunk.Csehországban és Szlovákiában a már meglevő telephelyeinket tervezzük bővíteni, valamint nyitunk pár új telephelyet is. Magyarországon és Lengyelországban viszont minden évben újabb városban szeretnénk telephelyeket nyitni. Az idei évben február végéig közel 10.000 autót értékesítettünk a telephelyeinken keresztül, ami 6,2%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest" – mondta Karolína Topolová az AAA AUTO vezérigazgatója

 

Magyarország

Magyarországon idén májusban az AAA AUTO egy 200 gépjárműves kapacitású, új telephelyet fog nyitni Székesfehérváron, és az év során a cég felméri egy szegedi telephely megnyitásának lehetőségét. A vállalat megnyitotta új mikro telephelyét a használt autók értékesítésével foglalkozó Autópiac budapesti telephelyén, ahol körülbelül 40 gépjárművet kínál eladásra."Ez egy nagyon népszerű hely a magyar autósok körében, és segít a cégnek közelebb kerülni a vevőkhöz, növelve a szolgáltatásunk színvonalát. A piac 25 éves múltra tekint vissza, és körülbelül 100 kereskedő van jelen itt, a legtöbbjük importautókkal foglalkozik.Mi azonban az eddigi üzletpolitikánkat követve minőségi helyi autókat fogunk értékesíteni, amelyeknek van szervizkönyvük, és csak egy vagy kettő korábbi tulajdonosuk volt. Bízunk benne, hogy versenyelőnyünk tovább növekszik azáltal, hogy az Autópiacon is megjelenünk.Már jelenleg is garanciát biztosítunk az autók eredetiségére vonatkozóan, valamint egy hétnapos időszakot arra, hogy az autót egy másikra cseréljék, a jövőben pedig a műszaki és elektromos hibákért is szeretnénk garanciát vállalni. Amennyiben ez az üzleti modell hatékonynak bizonyul, hasonlóan jó lehetőségekre számítunk más magyar városokban is, magasabb minőségű szolgáltatást és rövidebb átfutási időt biztosítva a magyar vevőknek" – tette hozzá Karolína Topolová. A nyár folyamán a magyar vevőknek kínált gépjárművek száma el fogja érni az ezret.

Csehország

A legnagyobb prágai telephely kapacitását 500 gépjárművel tervezzük növelni.Csehország egész területén pedig az eladásra kínált autók számát 1100 darabbal 8000-re emeljük.

 

A csehországi bővítés folytatódni fog, sok városban új telephelyeket fog nyitni a cég."A következő három év során, tíz új autócentrum nyitását tervezzük..Már jelenleg is keressük az erre megfelelő helyszíneket és telkeket. A jelenlegi telephelyek bővítésével, illetve újabb autócentrumok megnyitásával Csehországban körülbelül a jelenlegi 10%-os autópiaci részesedésünket 5 százalékponttal, 15%-ra szeretnénk növelni" – emelte ki Karolína Topolová.

 

Szlovákia

Idén a szlovákiai telephelyek számát 13-ra növeljük, és tavasszal egy új, 200 jármű befogadására alkalmas autócentrumot nyitunk Nagyszombaton (Trnava), a már meglevő telephelyeinket pedig tovább bővítjük.A cég teljes szlovákiai kínálata körülbelül 470-500 autóval fog megnőni, ezzel elérve a 4500 darabot.

 

 

Lengyelország

A lengyelországi újbóli piacra lépés – a Varsó melletti Piasecznoban, 500 darabos készlettel újranyitó autócentrum – részleteiről 2015. április közepén ad részletes tájékoztatást az AAA AUTO Csoport.

 

Terveink szerint 2015 végére az említett négy országban összesen 40 AAA AUTO autócentrum fog működni, naponta összesen legalább 12.000 gépjárművet kínálva eladásra.

 

2016-ban a cég mindegyik országban tovább fog terjeszkedni.Csehországban és Szlovákiában egy vagy két új autócentrumot fogunk nyitni, míg Magyarországon kettőt.A lengyelországi terjeszkedés üteme attól függ, hogy a cég telephelyének újbóli megnyitása milyen eredményt produkál. A következő években a terjeszkedést ugyanilyen tempóban kívánjuk folytatni." – zárta a beszélgetést Karolína Topolová.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.