Az Acronis, a hibrid felhő alapú adatvédelem egyik szállítója olyan új megoldásokat jelentett be, amelyek a vállalkozásoknak és az informatikai vezetőknek minden eddiginél nagyobb mértékű irányítást biztosítanak a céges adatok és munkahelyi feladatok fölött – például, hogy hol készíthető róluk biztonsági másolat, hol tárolhatók, felügyelhetők és állíthatók helyre.

Az Acronis, a hibrid felhő alapú adatvédelem egyik szállítója olyan új megoldásokat jelentett be, amelyek a vállalkozásoknak és az informatikai vezetőknek minden eddiginél nagyobb mértékű irányítást biztosítanak a céges adatok és munkahelyi feladatok fölött – például, hogy hol készíthető róluk biztonsági másolat, hol tárolhatók, felügyelhetők és állíthatók helyre.

 Ma minden vállalkozás éltető elemét az adatok jelentik – nélkülük a cégek nem maradnának fenn a mai digitális világban. Az adatokat védeni kell. Az Acronis egy, a cég új hibrid felhőarchitektúrájára épülő kibővített alkalmazáskészlettel segít a vállalkozásoknak és informatikai vezetőknek a mai modern igényeknek megfelelni – ezek az Acronis Backup 12, az Acronis Backup Cloud, az Acronis Monitor, az Acronis Storage és az Acronis Notary -, hogy gyakorlatilag bármilyen informatikai környezetben támogathassák az adatvédelmet és visszanyerést.

 

„Az Acronis az adatvédelem új korszakát nyitja meg azzal, hogy a teljes eszközvédelemtől a teljes digitális üzletvédelem felé mozdul" – mondta Serguei Beloussov, az Acronis társalapítója és vezérigazgatója. „Mi a világ leggyorsabb biztonsági mentés megoldását kombináljuk az ágazat legrugalmasabb tárolási lehetőségeivel és nonstop felügyelettel, hogy teljes adatvédelmet nyújtsunk korunk folyamatosan működő digitális vállalkozásának."

 

Az IDC szerint az adatok mennyisége 40-50%-os mértékű összetett éves növekedést mutat. Ugyanakkor az IDC megjegyzi, hogy egy cég adatai költözhetnek rendszerről rendszerre, különböző tároló platformokon, helyszíni és távoli tárolóhelyek között, és mindezt egyetlen normál munkanapon. A hagyományos adatvédelmi módszerek képesek megvédeni és helyreállítani ezt a mozgásban lévő adattömeget, és az informatikai felhasználók olyan megoldásokat keresnek, amelyek alkalmasabbak erre a feladatra.1

 

„Korunk digitális világában még nagyobb kihívássá vált a megfelelő típusú és minőségű adatok megőrzése és elérhetővé tétele, amikor szükség van rájuk," – mondta Phil Goodwin, az IDC kutatási igazgatója. „A mai hibrid felhő alapú informatikai környezetek és a felhők kihasználtságának nagymértékű növekedése arra kényszerítik az informatikai vezetőket, hogy újragondolják a régi módszereket, és nagyobb felügyeletet szerezzenek kritikus üzleti adataik felett, miközben a jelenlegi üzleti folyamatokat újakra cserélik, hogy biztosíthassák döntő fontosságú adatállományuk tényleges megőrzését és rendelkezésre állását."

 

Az új hibrid felhőarchitektúra az adatvédelmi megoldások új generációját hozza létre               

Az Acronis segítségével a vállalkozások visszaszerezhetik az adataik feletti felügyeletet úgy, hogy az Acronis biztonsági mentéseket szolgáló megoldásokon túlmutatva teljes adatvédelmet kínál hibrid felhő alapú informatikai környezetben is. A vállalkozások és az informatikai vezetők bárhol tárolhatják adataikat és folyamatosan felügyelhetik a tevékenységeket, hogy így gyorsan észleljék és megoldják a teljesítménybeli problémákat.

 

Az Acronis megoldásai között szerepel egy egyesített webirányítási konzol, ami minden eddiginél egyszerűbbé teszi az informatikai vezetők számára a felhő alapú és a helyszíni adatvédelem közelítését egymáshoz, miközben képesek felügyelni és kezelni az összes adatot és feladatot, beleértve a helyieket és felhő alapúakat, a fizikai rendszereket, a virtuális hosztokat és gépeket, valamint a felhő alapú munkaterheket, és mindezt egyetlen felhasználói felületről.

 

Az Acronis megoldásai alkalmazhatók a felhőben, a helyszínen és hibrid konfigurációkban, és a teljes vállalkozáson belül megvédik a céges adatokat, bárhol is legyenek megtalálhatók – felhőben vagy felhő alapú alkalmazásokban, a helyszínen, különböző virtuális és fizikai rendszereken, távoli rendszereken vagy mobileszközökön.

 

Az Acronis új megoldásai és technológiái közül néhány:

 

·         Acronis Backup 12 – A világ leggyorsabb biztonsági mentése megvédi a teljes vállalkozást az adatok biztonsági mentésével a helyszínen, távoli rendszerekben, magán- és nyilvános felhőkben és mobileszközökön. Kapcsolódó sajtóközlemény.

 

·         Acronis Backup Cloud – A rendeltetése az, hogy könnyen beilleszthető legyen a szolgáltató környezeteibe, ahol átfogó, mégis egyszerű, teljes és költséghatékony hibrid biztonsági mentést és helyreállítást biztosító megoldást kínál az ügyfelek adatvédelmi problémáinak felszámolására. További információ.

 

·         Acronis Monitoring Service – Lehetővé teszi informatikai vezetők számára a szerverek, hálózatok, alkalmazások és weboldalak egyszerű felügyeletét teljesítménybeli problémák azonosításához és jobb informatikai döntések meghozatalához. További információ.

 

·         Acronis Storage – Szoftveresen meghatározott tárolást biztosít, amely bármilyen típusú és mennyiségű adatot támogat megbízható, rugalmas, öngyógyító lehetőségekkel, és lehetővé teszi a szolgáltatók számára költséghatékony, olcsó, általános hardverek használatát. Szeptembertől elérhető. További információ.

 

·         Acronis Notary – „Visszaélésmentes" adattárolást kínál, amely Blockchain technológia segítségével biztosítja az adatok hitelességét, titkosságát és felügyeletét. Az Acronis Blockchain technológiát kíván alkalmazni megoldásainál, amely különböző résztvevők vagy felek közötti digitális eseményekről biztosít nyilvántartást, és világszerte új adatvédelmi használati esetek széles körét nyitja meg. A Blockchain segítségével az adatok és tranzakciók csak a résztvevők által egyeztetett szabályok szerint frissíthetők a rendszerben, és amikor új adat kerül be, az már soha nem törölhető. A Blockchain technológiát alkalmazó Acronis megoldások várhatóan októbertől lesznek elérhetők, itt látható az online bemutató.

 

Az Acronis ügyfelei bármely – fizikai, virtuális vagy felhő alapú – infrastruktúrájuk védelmére választhatják az előfizetést vagy a folyamatos licencet.

Szolgáltatók és felhő-viszonteladók számára az Acronis egy sor több vállalatot kiszolgáló, többlépcsős megoldást kínál, amelyek biztosítják a szolgáltatások automatizálását és a szolgáltatás, a számlázás, a felügyelet és a kezelés teljes irányítását, és így partnereik kezébe olyan rendkívül jól méretezhető megoldásokat adnak, amelyek végfelhasználók millióit képesek támogatni.

 

Az Acronis valamennyi megoldását az Acronis AnyData Engine hajtja meg – egy sor olyan egyedi, mély és nagy teljesítményű adatvédelmi technológia, amelyek az adatokat rögzítik, tárolják, helyreállítják, felügyelik, illetve bármely adathoz bármilyen helyszínről hozzáférnek. Az Acronis több mint 5 000 petabájtnyi adatot véd; ezek több mint 500 000 olyan vállalkozáshoz tartoznak, amelyek az Acronis-hoz fordultak, mert olyan adatvédelemre volt szükségük, ami valóban működik.

  http://www.acronis.com/en-us/partners/index.html

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük