2022.december.09. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Alkotmánybírósági döntés után a kormány nem adja fel :láthatóan készül a vagyonadó “B” változata

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/36260"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/rabl.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="98" /></a></span>A kormány, a most kiadott közleményéből láthatóan nem adja fel az Alkotmánybíróság döntése után. Az alább olvasható közleményéből látható, az emberek kifosztására már nyomul a "B" változat. Reméljük a választások megelőzik...</p><p>

rabl.thumbnailA kormány, a most kiadott közleményéből láthatóan nem adja fel az Alkotmánybíróság döntése után. Az alább olvasható közleményéből látható, az emberek kifosztására már nyomul a "B" változat. Reméljük a választások megelőzik…

rabl.thumbnailA kormány, a most kiadott közleményéből láthatóan nem adja fel az Alkotmánybíróság döntése után. Az alább olvasható közleményéből látható, az emberek kifosztására már nyomul a "B" változat. Reméljük a választások megelőzik…

A Kormányszóvivői Iroda reagálása az Alkotmánybíróság vagyonadóval kapcsolatos döntésére

 

   

 

      

Budapest, 2010. január 26., kedd 

 

  spacer
    Az Alkotmánybíróság mai döntésével kimondta: Magyarországon – Európa sok más országához hasonlóan – alkotmányosan létezhet vagyonadó. A vagyonadó lényege az, hogy a lakosság leggazdagabb 5 százaléka vagyonának arányában fokozottan járul hozzá az állami kiadásokhoz, igy a legelesettebbek és a családok szociális juttatásainak finanszírozásához.
    Az Alkotmánybíróság nem talált kifogásolnivalót a vízi járművekre, a légi járművekre és a nagy értékű személygépkocsikra vonatkozó passzusokban, azok hatályban maradnak és az ezekből származó bevétel részben hozzájárul a személyi jövedelemadó és a munkáltatói járulékok csökkentéséhez.
    Az Alkotmánybíróság az ingatlanadózáson belül is mindössze a törvény két technikai részét kifogásolta, mert egyrészt a forgalmi érték megállapításakor 10 százalékánál nagyobb arányú eltéréseknél sem tartotta jogosnak adóbírság kiszabását, másrészt a vagyoni értékű jogok pontosabb definícióját tartotta szükségesnek.
    A kormány most áttekinti, hogy ezek a technikai hiányosságok miként és mennyi idő alatt orvosolhatóak jogszabálymódosítással. A kormány azt is vizsgálja, hogy a kieső bevételeket milyen módon tudja ellensúlyozni.
    A lakosság leggazdagabb 5 százalékát érintő vagyonadó bevezetése helyes és igazságos, mert az arányos közteherviselést, a szolidaritás elvét erősíti.
    Kiadó: Kormányszóvivői Iroda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.