2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az angol katolikus és az anglikán egyház nyilatkozata az új szentszéki dokumentum kapcsán

2 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/34285"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kep_91.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="73" /></a></span>Az Angliai és Wales-i Püspöki Konferencia, valamint a guildfordi anglikán püspök nyilatkozatot tett közzé az „Anglicanorum coetibus" apostoli konstitúcióról.<br />

kep 91.thumbnailAz Angliai és Wales-i Püspöki Konferencia, valamint a guildfordi anglikán püspök nyilatkozatot tett közzé az „Anglicanorum coetibus" apostoli konstitúcióról.

kep 91.thumbnailAz Angliai és Wales-i Püspöki Konferencia, valamint a guildfordi anglikán püspök nyilatkozatot tett közzé az „Anglicanorum coetibus" apostoli konstitúcióról.

Vincent Nichols érsek, az Angliai és Wales-i Püspöki Konferencia elnöke örömmel üdvözölte a dokumentum és a kiegészítő normatíva közzétételét. Ez világossá teszi a Szentszék által hozott rendelkezést és lehetővé teszi azok számára a részletes tanulmányozását, akiktől a kérés érkezett a Vatikánhoz. Fontos emlékezni arra, hogy ez választ jelent a világ különböző részein élő anglikánoknak és volt anglikánoknak, akik kéréssel fordultak a Szentszékhez. Tehát nem konkrétan Angliára és Wales-re vonatkozó rendelkezésről van szó, és nyilván elmélkedésre késztet minden érintett felet.

Christopher Hill tiszteletes, Guildford püspöke és az anglikán egyház keresztény egység tanácsának elnöke az alábbi nyilatkozatot tette közzé: a dokumentum arra készteti a kérelmet megfogalmazókat, akik most ösztönzést éreznek arra, hogy a teljes egységet keressék a katolikus egyházzal, hogy alaposan tanulmányozzák az apostoli konstitúciót a közeljövőben és vegyék figyelembe a benne felkínált választási lehetőségeket. A világ minden részéről, egyénektől és csoportoktól érkezett kérelmekre adott vatikáni válasz nem térít el bennünket az anglikán egyház küldetésének folytatásától a plébániákon és az egyházmegyékben; vagy attól a régóta fennálló elkötelezettségünktől, hogy keressük az egységet minden egyházzal, beleértve a római katolikus egyházat is.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kép: www.top7.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.