2010. április 23-25. között első alkalommal rendezi meg a Magyar Kávétársaság Kft.  a Csodálatos Kávé  elnevezésű nemzetközi kávékiállítást Budapesten, a Vásárközpont D pavilonjában.

 

 2010. április 23-25. között első alkalommal rendezi meg a Magyar Kávétársaság Kft.  a Csodálatos Kávé  elnevezésű nemzetközi kávékiállítást Budapesten, a Vásárközpont D pavilonjában.

Tóth Tamás,  (Magyar Kávétársaság Kft.)  a kiállításról,  Szongoth János szervező (Semiramis) a VI. Magyar Barista Bajnokságról,  Solti Róbert SCAE koordinátor pedig a kávé világversenyről adott áttekintést. 2010.  tavaszán a nemzetközi kávépiac meghatározó szereplői adnak találkozót a magyar fővárosban. A kiállítással párhuzamosan rendezik meg  a Barista Világbajnokság  hazai válogató versenyét, a VI. Magyar Barista Bajnokságot is.   (barista  =  a kávéfőzés és a kávé-szervírozás mestere, olasz kifejezéssel.)

A kávé kiállítás mellett zajló további szakmai programokon a kávékészítés mesterei vetélkednek majd.

A Latte Art („a tej művészete"), a Coffe in Good Spirit, a Cup Testing, a Turkish Coffee nemzeti bajnokságai Budapestre vonzzák a nemzetközi elismerésre pályázó mestereket,  így a nagy érdeklődésre számot tartó események erre az időre a kávé fővárosává avatják Budapestet.

A kiállítás megfogalmazott célja;   a termelőktől a kereskedelmi felhasználókig a piaci szereplők minden csoportjának alkalmat biztosítani a hatékony kommunikációra,  szakmai,  üzleti megbeszélésekre és konkrét üzletkötésekre.  A szakkiállítás rendszeres látogatói közé tartoznak a nagy kávétermelő országok,  Brazília, Columbia kereskedői is.  A tematika rendkívül széles,  a termelők mellett helyet kapnak a legkülönbözőbb gépek és felszerelések, kiegészítők gyártói forgalmazói, a kereskedelmi cégek képviselői.

A rendelkezésre álló adatok szerint, a hazai felnőtt lakosság 80%-a rendszeresen fogyaszt kávét, s ez komoly gazdasági tényezőt jelent. A kávézás kultúrája azonban korántsem olyan gazdag a hazai gyakorlatban, amennyire a lehetséges elkészítési módszerek,  a felhasználásra alkalmas alapanyagok azt lehetővé tennék.

A magyarországi Csodálatos Kávé kiállítás jó alkalmat jelent, hogy a nagyközönséghez is közelebb kerüljön a kulturált kávéfogyasztáshoz.

A budapesti kiállítást a tervek szerint bárzongoristák versenye, a kávéházak világát idéző irodalmi előadások, interaktív programok és workshop kísérik  

A Csodálatos Kávé kiállítást az Európai Különleges Kávé Szövetség (SCAE) is támogatásáról biztosította.

http://www.scae.hu/

http://www.barista.hu/

http://barista.lap.hu/

http://latteart.lap.hu/

http://www.scae-championships.com/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük