2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Apple bemutatta az iLife ’11 programcsomagot a frissített iPhoto, iMovie, GarageBand alkalmazásokkal

5 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44561"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/apple1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="55" /></a></span>Az Apple bemutatta az iLife® '11 programcsomagot. Az alkalmazáscsomag jelentős frissítést tartalmazó változatával a Mac®-felhasználók még több lehetőséget kapnak fényképek, filmek és zenék létrehozására, illetve megosztására. Az iPhoto® '11 teljesen új megjelenést kapott, lenyűgöző teljes képernyős üzemmóddal az arcok alapján rendszerező Faces, a helyszínek alapján rendező Places és az események alapján rendszerező Events szolgáltatásban. Az iMovie® '11 segítségével minden eddiginél egyszerűbb a videók szerkesztése, mozikat idéző minőségű filmbemutatókká alakítása és online megosztása.</p><p> 

Az Apple bemutatta az iLife® '11 programcsomagot. Az alkalmazáscsomag jelentős frissítést tartalmazó változatával a Mac®-felhasználók még több lehetőséget kapnak fényképek, filmek és zenék létrehozására, illetve megosztására. Az iPhoto® '11 teljesen új megjelenést kapott, lenyűgöző teljes képernyős üzemmóddal az arcok alapján rendszerező Faces, a helyszínek alapján rendező Places és az események alapján rendszerező Events szolgáltatásban. Az iMovie® '11 segítségével minden eddiginél egyszerűbb a videók szerkesztése, mozikat idéző minőségű filmbemutatókká alakítása és online megosztása.

 

Az Apple bemutatta az iLife® '11 programcsomagot. Az alkalmazáscsomag jelentős frissítést tartalmazó változatával a Mac®-felhasználók még több lehetőséget kapnak fényképek, filmek és zenék létrehozására, illetve megosztására. Az iPhoto® '11 teljesen új megjelenést kapott, lenyűgöző teljes képernyős üzemmóddal az arcok alapján rendszerező Faces, a helyszínek alapján rendező Places és az események alapján rendszerező Events szolgáltatásban. Az iMovie® '11 segítségével minden eddiginél egyszerűbb a videók szerkesztése, mozikat idéző minőségű filmbemutatókká alakítása és online megosztása.

 

 A GarageBand® '11 kiváló új lehetőségeket nyújt a zenei fejlődésre, valamint nagyszerű hangzású zenék alkothatók vele a Flex Time és a Groove Matching eszköznek köszönhetően. Az iLife '11 minden új Mac számítógépen díjmentesen része az alapfelszereltségnek, a korábbi felhasználók pedig frissítésként vásárolhatják meg.

„Az iLife alkalmazáscsomagot széles körben tekintik világelsőnek a 'digitális életvitelt támogató alkalmazások' körében. Az iLife '11 még az eddigieknél is jobbat nyújt" – mondta Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. „Az iLife segítségével most soha nem látott egyszerűséggel lehet könyveket, nyomdai minőségű kártyákat és képeslapokat készíteni, a felhasználók saját filmjeiből lenyűgöző filmbemutatókat készíthetnek és oszthatnak meg online, jóval jobban szólhatnak a zenekarok, és könnyebben tanulhatnak önállóan zongorázni vagy gitározni a felhasználók."

Az iPhoto '11 új, lenyűgöző teljes képernyős üzemmódjai a böngészés, a szerkesztés és a fényképek megjelenítése során egyaránt kihasználják a Mac kijelzőjének briliáns adottságait. Az iPhoto '11 segítségével a fényképek minden korábbinál egyszerűbben oszthatók meg: nyolc mesés téma használatával küldhetők el e-mailben, és egy kattintással megoszthatók a Facebook üzenőfalán, illetve teljes képernyős üzemmódban játszhatók le a tizenkét professzionális tervezésű diavetítés valamelyikével.

Az iPhoto '11 teljesen új módszert kínál a könyvek és képeslapok, kártyák létrehozására letisztult, forgótáras felhasználói felületével, intelligens könyvszerkezeti elrendezéseivel és a valamennyi projektet megjelenítő könyvespolcával. Az új kártyákon a felhasználók fényképeiket és a hozzájuk tartozó szöveget elegáns nyomatmintákkal kombinálva többek között egyedi esküvői meghívókat, születési értesítő kártyákat, képeslapokat hozhatnak létre.

Az iMovie '11 segítségével a videók megnyerő, hollywoodi stílusú filmbemutatókká alakíthatók. A bemutatók megosztása és megtekintése így egyaránt élményszámba megy. A felhasználók tizenöt különböző műfaj közül választhatnak a kalandfilmektől a romantikus vígjátékokon át az elbeszélő műfajokig. A lehetőségek mindegyikéhez saját egyedi címek, grafikus elemek és mozifilmeket idéző zenei összeállítás tartozik. A hatékony, új eszközökkel egyszerűen beállíthatók a hangsávok, és egy kattintással alkalmazhatók a rafinált vizuális effektusok, például a felvillanás és képkimerevítés, az azonnali ismétlés vagy az ugrásszerű vágások.

A People Finder eszköz elemzi a videókat, és megjelöli az arcokat tartalmazó részleteket. Így a felhasználók gyorsan megkereshetik a bemutatókhoz, illetve filmekhez legalkalmasabb részeket. Az iMovie '11 izgalmas új témákkal is bővült, amelyek a hírek vagy sportprogramok professzionális megjelenését kölcsönözik a videóknak. 

A GarageBand ‘11 két új lehetőséget is kínál a felvételek időzítésének rögzítéséhez, illetve módosításához. A Flex Time eszközzel áthelyezhetők, nyújthatók vagy rövidíthetők az egyes hangok. Ehhez csupán a hanghullám megfelelő részére kell kattintani, a módosítás nem befolyásolja a felvétel többi részét.

A Groove Matching eszközzel a felhasználók tetszőleges felvételt jelölhetnek ki „Groove Track" felvételként, a többi elem azonnal igazodik ennek ritmusvilágához. A GarageBand '11 hét egyedi hangzású új gitárerősítővel, öt új padlóeffektussal és huszonkét új alapozó gitár- és zongoraleckével bővült. Az új „How did I Play?" funkció figyeli a felhasználó zenei játékát a leckék lejátszásakor Kiemeli a hibákat és követi a fejlődést, hogy még jobb zenészek születhessenek.

Árak és elérhetőség 

Az árakról és az elérhetőségről az Apple hivatalos viszonteladói és disztribútorai nyújtanak bővebb tájékoztatást.

Az iLife '11 használatához Mac OS X 10.6.3 vagy újabb verziójú operációs rendszerre, Intel processzorral, 1 GB RAM memóriával, DVD-meghajtóval felszerelt Mac számítógépre van szükség. A telepítéshez 5 GB szabad lemezterület szükséges. Az iPhoto nyomdai termékek és a GarageBand művészek közreműködésével készült leckéi külön szerezhetők be és csak bizonyos országokban érhetők el.

A rendszerkövetelmények teljes listája és az iLife '11 alkalmazáscsomaggal kapcsolatos további információk a www.apple.com/ilife oldalon találhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük