2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Felhőtlen megoldások

5 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/44563"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kat-cim-1.thumbnail.jpg" border="0" width="72" height="100" /></a></span></strong> Ahogyan távolodunk a nyártól, úgy jelentetik meg egymás után az utazási irodák téli katalógusaikat. A máshol is megszokott egzotikus utak és síutak mellett az Unitravel egy különlegességet is bemutatott.

 

kat cim 1.thumbnail Ahogyan távolodunk a nyártól, úgy jelentetik meg egymás után az utazási irodák téli katalógusaikat. A máshol is megszokott egzotikus utak és síutak mellett az Unitravel egy különlegességet is bemutatott.

 

kat cim 1.thumbnail Ahogyan távolodunk a nyártól, úgy jelentetik meg egymás után az utazási irodák téli katalógusaikat. A máshol is megszokott egzotikus utak és síutak mellett az Unitravel egy különlegességet is bemutatott.

urban1.thumbnail Urbantsok Gábor igazgató is megerősítette a többi utazási iroda tapasztalatait, az elmúlt nyári szezon jobb eredményeket hozott a vártnál. Azért ők mégis csak óvatosan optimisták. Az előttünk álló téli szezonban egyáltalán nem indítanak charterjáratokat, kizárólag menetrend szerinti gépeket vesznek majd igénybe az Aeroswit, a Turkish Airlines és a Qatar Airways légitársaságoknál. Vonzerő-fokozónak szánják, hogy a korábbi évektől eltérően, most a téli utaknál is adnak törzsutas kedvezményt. Változatlanul lesz előfoglalási kedvezmény és a dec. 20-ig befizetett foglalásoknál 100 %-os az árgarancia. Jelentős újítás a „flexi foglalás", ahol – némi felár ellenében – a csoportos utaknál megadott időpontoktól saját igénye szerint eltérhet az egyéni utazó, de a programja változatlan marad.

kat cim 2.thumbnail Az Unitravel tevékenységében a téli síutak nem játszanak jelentős szerepet. Kínálatukban már 15 éve szerepelnek a francia síterepek, ahol még a kisebbekhez is 80 – 100 km. sípálya tartozik és minden apartman a pálya mellett található. Sok közöttük a wellness-es, úszómedencés. Az Észak-olasz és az új szlovén autópályán könnyen elérhetők, de az irodai szervez rendszeres buszjáratot. Magyar nyelvű síoktatás is van. Ajánlatukban tíz osztrák síterep is szerepel. Az olcsó apartmanok mellett vannak 3 4 csillagos wellness hotelek olykor 65 900.- forintos heti áron, büfé félpanzióval, ingyenes élményfürdő-használattal. A síbérletek is kedvezményesek.

india1.thumbnailAz Unitravel már hét éve szervez Indiába utakat. A télből a nyárba vezető egzotikus útjaiknál a külön India-katalógus meglepetés a hazai piacon. Jelentősen bővült ugyanis az indiai programjaik száma. Kulturális felfedezőtúrából négyet is szerveznek. A három klasszikus történelmi város: Delhi, Jaipur és Agra valódi aranyháromszög. Új program a Különleges Rajasthan, ahol a 12 nap alatt India legszebb palotáit járja végig az utazó. Köztük van Jaisalmer, a leghíresebb sivatagi erődváros. Jodhpur, ami kívülről rideg sziklaerőd benyomását kelti, belül a legfinomabb faragásokkal ékes. Különlegesség az India luxusvonattal és az Indiai Himalája – Tibet – Nepál körút. Ez utóbbi Kőrösi Csoma Sándor nyomdokait járja be, a vonatban viszont valóságos mozgó palotába költözik az utas és az étkezések mellett a program is bőséges.

lehocz.thumbnailIndiában már az érkezés pillanatában másként, nagy szeretettel fogadják az utazót – mondta el Lehőcz Anita. Azonnal érezhető, hogy egy sokkal nyugodtabb világba került. A tizenhat napos India – Nepál körút természeti értékekben is gazdag. A nepáli kultúra pedig csodálatos keveredése a hinduizmusnak és a buddhizmusnak. A Magyarországon még kevéssé ismert Goa szigete viszont maga a kettősség. Észak-Goa, a nyüzsgő, zajos, Dél-Goa a nyugodt, csendes helyek kedvelőinek felel meg inkább. Így mindenki igénye szerint választhat. A műemlékek is csodálatosak, mert mindazt, amit a portugálok az 1400-as évektől felépítettek, szépen gondozzák.

nyul.thumbnail Sokan vannak, akik az üdülés mellett látni, felfedezni is szeretnének. Nekik szólnak a különféle kombinációk – erősítette meg Nyúl Tímea. Változatlanul nagy érdeklődés mutatkozik meg Thaiföld iránt. Itt a program a sokszínűségről szól. A csoportok az őszi szünettől március végéig folyamatosan indulnak. Az utasok közvetlen járattal, átszállás nélkül érkeznek Phuketbe. Olcsóbban lehet eljutni Baliba is, mert a légitársaság árat csökkentett. A legérdekesebb a Bali – Lombok – Szingapur körút. Szintén új összeállítás a Vietnam – Laosz – Kambodzsa utazás. Vietnam fejlődése látványos. Tartja az ősi örökséget, a szolgáltatások viszont európai színvonalúak.

turi.thumbnail Túri Csilla szerint igazi afrikai vadonba és egy mesés fűszerszigetre vezet az Zanzibár – Tanzánia útvonal. A bővített programban négy nemzeti park is szerepel. A szafari programon az utasok angol – magyar szójegyzéket is kapnak az állatok neveiről. Az út Bécsből indul, és oda Budapestről autóbusz viszi az utasokat. Furcsa, de igaz: a Qatar Airways olcsóbb árakat ad Bécsből, mint Budapestről. Dubaiban is minden korábbinál kedvezőbbek az árak. Itt van a világon talán legkülönlegesebb vízi élménypark és síelni is lehet a sivatagban.

Még távolabbi tájakra tekintve, Havanna az egész latin-amerikai térség legizgalmasabb városa. Az óvárost csodásan felújították, Varadero pedig a legjobb üdülőhelyek egyike lett. Így – az ínyencek számára – a kubai körutazás varaderoi pihenéssel jelent páratlan élményt. Az Unitravelnél azt tapasztalják, hogy egyre nő az érdeklődés Dél-Amerika iránt. A Brazília – Argentína programkombinációkban az Iguassu zuhatag felkeresése szerepel. Az egyik út során pedig a Riói Karnevál vége, a Győzelmi Parádé, ez az óriási látványosság is megtekinthető lesz.

Az egzotikus felfedezőtúrák között ott van Mianmar (Burma) – Angkor, de Peru és Mexikó is. Costa Rica és Panama pedig az ökoturizmus fellegvárai. Az igazán kalandvágyók tartalmas ázsiai barangolásra indulhatnak a Malajzia – Borneó – Jáva – Bali útvonalon. A látnivalókat tengerparti fürdőzések egészítik ki Borneó és Bali üdülőparadicsomaiban. Az iroda korábbi célkitűzései most sem változtak: szeretnék nagyon jó úti programokhoz juttatni a közönséget jövőre is.

http://www.unitravel.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.