Az Avaya Federal Solutions vállalat fogja biztosítani a kommunikációs eszközöket a Gerald R. Ford, az Amerikai Haditengerészet következő generációs anyahajója számára. A Northrop Grumman Hajógyár által megalkotott Gerald R. Ford (CVN-78) a repülőgép-anyahajók új generációját képviseli.

 

Az Avaya Federal Solutions vállalat fogja biztosítani a kommunikációs eszközöket a Gerald R. Ford, az Amerikai Haditengerészet következő generációs anyahajója számára. A Northrop Grumman Hajógyár által megalkotott Gerald R. Ford (CVN-78) a repülőgép-anyahajók új generációját képviseli.

Az Avaya Federal Solutions az Avaya leányvállalata, világelső az üzleti kommunikációs rendszerek és szolgáltatások terén.

A Gerald R. Ford számára kifejlesztett rendszer alapja a magas megbízhatóságú Avaya szervereken futó Avaya Communication Manager telekommunikációs szoftver, a hangposta és audiokonferencia rendszer, melyen több mint 1500 telefon kerül telepítésre.

A hajókon telepített kommunikációs rendszereket szigorú biztonsági, együttműködési és megbízhatósági teszteknek vetették alá, melyről minősítő tanúsítvány is készült. A vizsgálatok során fontos volt, hogy a rendszereknek rendelkezniük kellett mind a tradicionális mind a legújabb kommunikációs protokollokkal és hálózati elemekkel.  

Ahhoz, hogy mindezeknek a követelményeknek az Avaya rendszerek megfeleljenek, minden elemet az amerikai Védelmi Minisztériumnak kellett jóváhagynia. Ezen kívül az Avaya kommunikációs hálózatot „A" fokú sokktesztnek is alávetették az Amerikai Tengerészeti Rendszerek Parancsnokságának előírása szerint. A teszt során számos víz alatti robbantási szimulációt hajtottak végre, miközben folyamatosan figyelték a rendszer szünetmentes működését és sérthetetlenségét.

Az Avaya szoftver lehetőséget nyújt a Northrop Grumman Hajógyár számára, hogy támogassa a hagyományos telekommunikációs megoldásokat, valamint csatlakozási felületet biztosítson a korábbi hajós fedélzeti rendszerek felé. Ezzel egy időben elérhetővé teszi a modern kommunikációs protokollokat és rendszereket, mint például az internetes telefonálást (VoIP), SIP protokollt és a szolgáltatás-központú kiépítést (SOA).

Az Avaya kommunikációs szoftverek az Egyesült Államok hadiflottájának több mint 80 hajójára vannak telepítve, beleértve az anyahajókat, nagy fedélzetű kétéltű járműveket (LHA és LHD), számos tengeralattjárót és a Tengeri Hadijárművek Parancsnokságának járműveit. Az Avaya rendszerek több mint kétszázezer fős szárazföldi személyzetet támogatnak a 75 tengerészeti és haditengerészeti bázison, nagyobb parancsnokságokon és telepeken.

Az Avaya a Northrop Grumman vállalattal kötött szerződés értelmében biztosítja szoftverét a Gerald R. Ford anyahajó számára. A Northrop Grumman vállalat az egyetlen olyan hajógyár az Egyesült Államokban, amely képes atomenergia-meghajtású repülőgép-anyahajók építésére.

A Northrop Grumman Corporation egy 120.000 embert foglalkoztató globális védelmi és technológiai vállalat, amely innovatív rendszereket és termékeket biztosít az informatika és a szolgáltatások, az elektronika, az űrtechnika és a hajóépítés terén kormányok és kereskedelmi ügyfelek részére szerte a világon.

A Gerald R. Ford lesz az amerikai hadvezetésszerint  a legmegfelelőbb eszköz a válaszcsapásra krízishelyzetben és meghatározó csapásmérő erőként jelenik meg nagyobb hadműveletekben. A Gerald R. Ford és az Anyahajó Csapásmérő Egység gyors válaszidővel rendelkezik, valamint képes hosszú ideig tartózkodni az állomáshelyen és egyszerre több feladat elvégzésére is alkalmas. A Gerald R. Ford továbbfejlesztett harcképességgel rendelkezik, jobb életminőséget biztosít a tengerészeknek és alacsonyabbak a beszerzési és fenntartási költségei. Ha elkészül, a Gerald R. Ford 20 emeletes lesz és akár 20 évig hajózhat az óceánokon újratankolás nélkül. A hajó számos újítást fog tartalmazni a létező repülőgép-anyahajókhoz képest, amelyek fokozzák az anyahajóflotta harcképességét, úgy, hogy közben csökken a beszerzési ár és a fenntartási költségek. Az anyahajó körülbelül 75 repülőgépet és 4700 fős személyzetet fog szállítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük