Az idén elhunyt kiváló festőművész, El Kazovszkij emlékkiállítása nyílt meg a Kieselbach Galériában, RÁD GONDOLUNK… címmel. A tárlat emlék, megemlékezés, és kiállítás mindazoknak, akik képei között szeretnének a művészre emlékezni.

 

Az idén elhunyt kiváló festőművész, El Kazovszkij emlékkiállítása nyílt meg a Kieselbach Galériában, RÁD GONDOLUNK… címmel. A tárlat emlék, megemlékezés, és kiállítás mindazoknak, akik képei között szeretnének a művészre emlékezni.

A nemrégiben elhunyt művészre emlékezve több, mint 80 főművet mutat be a Kieselbach Galéria. A képek tudatosan lettek válogatva, és a nyolcvanas, kilencvenes évek legsűrűbb korszakát reprezentálják. A képeket kortárs műgyűjtők, barátok kölcsönözték, és vannak köztük olyanok is, amelyeket még közönség sosem láthatott. A kiállítás kurátora Kolozsváry Marianna.

„Az egész életemet a képek között töltöm, sok emberrel találkozom, festőkkel is persze. Kevés van közöttük olyan, akinek a világa olyan nagy felületen érintkezik az általam fontosnak tartott dolgokkal, mint El kazovszkijé.

Hiszek abban, hogy fontos események (ünnepek, halál) miatt a hétköznapokban is meg kell állnunk, teret, időt kell szentelnünk nekik.

Kazó jelenléte a galériám kiállításain, más kiállításokon, a vele való beszélgetések fontosak voltak nekem- megérintett korai halála.

Számomra a gyász kifejezése is az, hogy gondoljak- gondoljunk rá az én közegemben, az ő képeivel a galéria falain. Ez a rövid ideig látható kiállítás egy gesztus- természetesen a művek nem eladóak- amelyek nemcsak nekem, hanem minden látogatónak lehetőséget ad arra, hogy elbúcsúzzon Kazovszkijtól.

 

El Kazovszkij: Emlékmű - Kutya balerinávalEl Kazovszkij: Emlékmű – Kutya balerinával El Kazovszkíj: Mediterrán Purgatórium V.El Kazovszkíj: Mediterrán Purgatórium V. El Kazovszkij: Sivatagi homokozóEl Kazovszkij: Sivatagi homokozó

Bár kiállításaimmal mindig az egyediségre törekszem, ez alkalommal örülök annak, hogy két másik esemény is létrejött, nyilván hasonló szándékkal. 20.-án nyílik emlékkiállítás a Nemzeti Színházban, és 13.-tól már látható az El Kazovszkij és barátai című kiállítás  a pécsi Vasarely Múzeumban." Kieselbach Tamás

A Rád gondolunk… című kiállítás szeptember 26.-ig tekinthető meg a Kieselbach Galériában, mely  az V. kerület, Szent István körút 5. szám alatt található.

Németh Krisztina

http://www.kieselbach.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük