2023.december.12. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az E.ON Földgáz „Tiszta Energia” címmel kortárs, képző- és iparművészeti pályázatot hirdet

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/5581"><img class="image thumbnail" src="/files/images/PALYAZAT_5colorjpgend.thumbnail.jpg" border="0" alt="A pályázati kiirás" title="A pályázati kiirás" width="71" height="100" /></a><span style="width: 69px" class="caption"><strong>A pályázati kiirás</strong></span></span>  <p>Az E.ON Földgáz a művészetek elkötelezett támogatója, tematikus pályázatot ír ki tanulmányaikat folytató, valamint azt az elmúlt három évben elvégző fiatal képző és iparművészek részére.  A pályázat kiírásával az E.ON Földgáz, mint Magya

a pályázati kiirásA pályázati kiirás 

Az E.ON Földgáz a művészetek elkötelezett támogatója, tematikus pályázatot ír ki tanulmányaikat folytató, valamint azt az elmúlt három évben elvégző fiatal képző és iparművészek részére.  A pályázat kiírásával az E.ON Földgáz, mint Magya

a pályázati kiirásA pályázati kiirás 

Az E.ON Földgáz a művészetek elkötelezett támogatója, tematikus pályázatot ír ki tanulmányaikat folytató, valamint azt az elmúlt három évben elvégző fiatal képző és iparművészek részére.  A pályázat kiírásával az E.ON Földgáz, mint Magyarország meghatározó energia szolgáltatója, anyacége, az E.ON Ruhrgas hagyományait követve felelős vállalatként nem csak az ország gazdasági növekedéséhez kíván hozzájárulni, hanem társadalmi felelősségvállalása részének tekinti a művészetek és az oktatás támogatását is.

Az E.ON Ruhrgas a 80-as években kezdte el művészettámogatási tevékenységét orosz művészek kisebb kiállításainak támogatásával, az évek során Van-Gogh, Paul Gauguin, Turner, Cézanne valamint Caspar Friedrich kiállítások létrehozásában játszott jelentős szerepet.  A szentpétervári Cárszkoje Szeló Katalin Palota Borostyán kabinetjének felújításához 2003-ban 3,5 millió dollárral járult hozzá. Ma már a Német Építész Kamara védnökségét élvezve Német Építészeti díj néven fut és minden második évben kerül kiosztásra a  25.000 eurós fődíjazású 1971-ben alapított Ruhrgas Építészeti díj. Az E.ON konszern támogatásával 2008. január 6-ig látható a düsseldorfi Museum Kunst Palastban a „Bonjour Russland" című, az 1870 és 1925 közötti moszkvai és szentpétervári francia és orosz mesterműveket bemutató kiállítás.

A „Tiszta Energia" című pályázat kiírásával az EON Földgáz célja nem egyszerű képvásárlás, hanem a fiatal tehetségek felkarolása, a pályázat első három helyezettje, 1 millió, 700 valamint 500ezer forintos díjazásban részesül, cél emellett még több alkotás megvásárlása is. Az elbírálást független szakmai zsűri végzi, a zsűri tagjai Fitz Péter, a Kiscelli Múzeum igazgatója, Jerger Krisztina, művészettörténész, a Varsói Magyar Kulturális Intézet igazgatóhelyettese, Földényi László, esszéista, művészeti író. Mellettük helyet kapott a zsűriben két műértő E.ON Földgáz vezető: Claus Obholzer, az E.ON Földgáz igazgatósági tagja és Ráczné Szőke Ildikó, az E.ON Földgáz HR vezetője.

A pályázó művek a decemberi eredményhirdetés után, december 13-án kiállítás keretében bemutatásra kerülnek az E.ON Trade Földgáz Roosevelt téri székházában.

E.ON Földgáz Trade Zrt.

H-1051 Budapest, Roosevelt tér 7-8.

http://www.eon-foldgaz.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.