2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az EBN (European Business Network) XVII. Kongresszusát Budapesten rendezik meg – a rossz innovációs helyzet ellenére

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/12216"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Iebn.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.ebn.be/" title="http://www.ebn.be/" width="100" height="72" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.ebn.be/">http://www.ebn.be/</a> </strong></span></span><p>Az EBN XVII. kongresszusát az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ rendezi 2008. június 25-27-én Budapesten. Az esemény helyszíne a VAM Design Center Király utcai épülete, amely az egykori Magyar Királyi Borház újjáépített, 180 éves épülete, egyedi, különleges hangulatú kiállítási és konferenciaközpont.</p><p>

  http://www.ebn.be/http://www.ebn.be/

Az EBN XVII. kongresszusát az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ rendezi 2008. június 25-27-én Budapesten. Az esemény helyszíne a VAM Design Center Király utcai épülete, amely az egykori Magyar Királyi Borház újjáépített, 180 éves épülete, egyedi, különleges hangulatú kiállítási és konferenciaközpont.

  http://www.ebn.be/http://www.ebn.be/

Az EBN XVII. kongresszusát az Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ rendezi 2008. június 25-27-én Budapesten. Az esemény helyszíne a VAM Design Center Király utcai épülete, amely az egykori Magyar Királyi Borház újjáépített, 180 éves épülete, egyedi, különleges hangulatú kiállítási és konferenciaközpont.

A sajtótájékozatón méltatlanul kevés média képviseltette magát. A véletlen adta, de a teremben lévő szinte horror festmények jól kifejezik azt az állapotot, amiben a jelenlegi magyar gazdaságban az innováció leledzik. Parázs alatt lappang és nyög az adóprés és egyéb sarcok alatt.

20080422296.thumbnailAz EBN XVII. éves kongresszusa nemcsak az európai hálózat életében fontos esemény, hanem az Innostart és az egész magyar kutatás-fejlesztési és innovációs szféra számára is az. Így nagy dolog, hogy a kongresszus rendezése ide került. A szpozorok és némi állami segítség, meg a nagy részvételi díjak miatt valószínűleg sikerült nullaszaldósra kihozni a rendezvényt.

Az eredeti 500 eurós részvételi díjat a magyaroszági részvevőknek 100 euróra mársékeltek. A konferencia hivatalos nyelve az angol.

20080422298.thumbnailAz Európai Unió által 1994-ben létrehozott EBN küldetése, hogy az Európai Unión belül és kívül elősegítse az Üzleti és Innovációs Központok (BIC-ek) fejlődését és növekedését, nemzetközi kapcsolataik bővítését, értékes szolgáltatásokat nyújt tagjainak, valamint együttműködik nemzetközi projektek megvalósításában. A hálózatnak jelenleg 23 országból több mint 160 tagja van. Magyarországon négy olyan innovációs központ van, amely elnyerte a BIC címet – legrégebbi ezek közül az Innostart. Az EBN-t munkájában többek között az a felismerés vezérli, hogy az innovációs projektek legnagyobb részében nem a finanszírozás a legfontosabb kérdés, hanem a megfelelő partnerek kiválasztása, a szinergikus hálózatok kialakítása. Az évenként megrendezett kongresszus a hálózatépítés rendkívül hatékony és fontos eszköze.

20080422300.thumbnailAz EBN ezévi – XVII. – kongresszusának kiemelt célja az EU új tagállamai felé történő nyitás, valamint a kelet-európai országokkal való szorosabb kapcsolat kiépítése, amely célok megvalósításában Magyarország vezető szerepre törekszik. A kongresszus alkalmat ad arra, hogy az esemény résztvevői megismerjék hazánknak a kutatás-fejlesztés és innováció terén elért eredményeit és a jövőre vonatkozó innováció-politikáját, valamint közvetlen párbeszéd alakuljon ki az innováció területén kiemelkedő szerepet játszó magyar és európai vezető szakemberek között.

Az EBN évente más országban rendezi kongresszusát, a rendezés jogát a tagszervezetek pályázatai alapján ítélik oda. Az Innostart pályázatát a tavalyi, az angliai Canterburyben rendezett kongresszuson fogadták el. Először tartja a szervezet éves kongresszusát az Európai Unió egy új tagállamában.

20080422301.thumbnailA budapesti kongresszus ünnepélyes megnyitójára 2008. június 25-én a Parlament felsőházi termében kerül sor.

Amint a kongresszus programtervezetéből – www.ebnbudapest2008.net  -is látható, a tanácskozás tematikus szekciói átfogják az innovatív vállalkozások támogatásának, hálózatépítésének és nemzetközi együttműködésének legfontosabb kérdéseit. A felkért előadók között van magyar miniszter, az Európai Unió Bizottságának tagja, az Európai Parlament képviselője, fontos európai és magyarországi hivatalok, valamint innovatív vállalkozások vezetői.

A kongresszus megrendezését támogatja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, a Magyar Szabadalmi Hivatal, az ITD Hungary, a MOL, a 77Elektronika Kft., a VAM Design Center, a DBH Csoport, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt., az Agrárvállalkozási Hitelgarancia Alapítvány, a Hewlett-Packard Magyarország és a KAVOSZ.

Innostart – http://www.innostart.hu/

EBN – http://www.ebn.be/

EBN XVII. kongresszusa – http://www.ebnbudapest2008.net/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.