www.egyszervolt.huwww.egyszervolt.hu

A Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódóan kihirdették a magyar gyermekhonlapok kiválósági versenyének eredményét. A szakmai zsűri döntése alapján a magyar díjat, s az Európai versenyen való részvétel jogát az Egyszervolt.hu portál nyerte el, ahogyan – a Facebook közösségi portálon lezajlott szavazás eredményeként – a közönségdíjat is.

 www.egyszervolt.huwww.egyszervolt.hu

A Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódóan kihirdették a magyar gyermekhonlapok kiválósági versenyének eredményét. A szakmai zsűri döntése alapján a magyar díjat, s az Európai versenyen való részvétel jogát az Egyszervolt.hu portál nyerte el, ahogyan – a Facebook közösségi portálon lezajlott szavazás eredményeként – a közönségdíjat is.

Magyar Kiváló Online Gyermektartalom

Az első alkalommal meghirdetett  Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj kiosztására a Biztonságos Internet Napon került sor. A verseny az Európai Kiváló Online Gyermektartalom sorozat része. Célkitűzése a 6-12 év közötti korosztályt megcélzó minőségi online tartalmak bemutatása és értékelése volt, s ilyen tartalmak előállításának ösztönözése.

Kiváló Egyszervolt

A magyarországi versenyt a Magyar Tartalomipari Szövetség bonyolította le, egy részt egy neves szakmai zsűri – valamint a közönség bevonásával. A szakmai zsűri döntése alapján a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom 2011 Díjban az alábbi honlapok részesültek:

http://egyszervolt.hu/  – a teljes körű gyermekbarát tartalmak megjelenítéséért a zsűri az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj 2011 versenyen való részvételre javasolta.

http://www.energiasuli.hu/  – a tudatos fogyasztói magatartásra való nevelésért kapott díjat

http://erdojarojatek.cvn.hu/  – a környezettudatos magatartásra való nevelésért kapott díjat

A közönségszavazás a Facebook közösségi site-on zajlott, ahol – a szakmai zsűri döntésével egybehangzóan – szintén az Egyszervolt.hu végzett az élen. 

Csak így tovább

Az Egyszervolt.hu szerkesztősége örömmel értesült a szakmai zsűri döntéséről, s köszönettel fogadta a közönség szavazás végeredményét. Az elismeréseket egyben elvárásként is értelmezi a tartalom magas minőségével szemben, melynek a jövőben is eleget kíván tenni. Annál is inkább, mert ezzel a felelősséggel tartozik a honlapcsoport havi félmillió látogatójával szemben is, különös tekintettel a gyerekekre, akik kifejezetten érzékeny célcsoportot jelentenek.

Tíz éve a gyermekkultúra szolgálatában  

Az idén tizedik éve működő Egyszervolt.hu mára meghatározó szereplője a magyar internetes tartalomszolgáltatásnak, a leglátogatottabb magyar gyermekkulturális, családi portál. Célja az alapítás óta változatlan: a gyermekkultúra ápolása, és terjesztése, a szórakoztatva oktatás. Ám a klasszikus és kortárs mesék, versek, dalok folyamatosan bemutatása mellett új produkciók létrehozása sem marad el, mint a MOME Művészeti Egyetem ANIME programmal közösen megalkotott, kortárs gyerekverseket bemutató Versfilmek című rajzfilmsorozat.

Az Egyszervolt felsőbb osztályba lép

Az Egyszervolt.hu tartalmai a kezdetektől fogva szorosan kapcsolhatók az iskolai tantervek követelményeihez. Külön kiemelendő kategóriát képviselnek a készségfejlesztő játékok, melyek a forma és színfelismeréstől az interaktív térképhasználatig széles skálán adnak a gyakorlatban is felhasználható ismeretket. A szerkesztőség tevékenysége mára kiegészült a kifejezetten iskolai célú digitális tananyagok létrehozásával is. Az Egyszervolt.hu ugyanakkor rendszeresen indít oktatási célú országos akciókat, kampányokat is. Legközelebb február 15-én veszi kezdetét egy újabb, az általános iskolásokat célzó versengés Zöldi Ákos és Földvigyázók címmel, mely a környezettudatos magatartásra kívánja felhívni a figyelmet, s a gyakorlatba átültetni a megszerzett ismereteket.  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük