2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az EIZO bemutatta az iparág első szerkesztéshez és visszajátszáshoz kifejlesztett utómunka és broadcast monitorát

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/23215"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ColorEdgeCG232W.thumbnail.jpg" border="0" width="74" height="100" /></a></span> <p>Az Eizo Nanao Corporation bejelentette ColorEdge CG232W nagyfelbontású, 57.2 cm képernyőátlójú monitorának magyar piacra kerülését. A ColorEdge CG232W az első monitor, amely utómunkára és broadcastingra egyaránt alkalmas. </p><p> 

 coloredgecg232w.thumbnail

Az Eizo Nanao Corporation bejelentette ColorEdge CG232W nagyfelbontású, 57.2 cm képernyőátlójú monitorának magyar piacra kerülését. A ColorEdge CG232W az első monitor, amely utómunkára és broadcastingra egyaránt alkalmas.

 

 coloredgecg232w.thumbnail

Az Eizo Nanao Corporation bejelentette ColorEdge CG232W nagyfelbontású, 57.2 cm képernyőátlójú monitorának magyar piacra kerülését. A ColorEdge CG232W az első monitor, amely utómunkára és broadcastingra egyaránt alkalmas.

 

A stúdióban dolgozók ezentúl egyetlen monitoron végezhetik munkájukat, míg azelőtt szükség volt egy master monitorra a visszajátszáshoz, és egy desktop monitorra a szerkesztéshez. Ez jelentős megtakarítást jelent, és a különböző monitorok színének összehangolása sem szükséges.

A ColorEdge CG232W több inputot is támogat, például BNC × 2 (SD-SDI/HD-SDI × 2 vagy dual-link SDI × 1), DVI-D és D-Sub-ot, amelyek a broadcast és stúdió eszközökhöz valamint számítógépekhez való közvetlen csatlakozást teszik lehetővé. A monitor kiemelkedő minőségű IPS (in-plane switching) panellel rendelkezik 1920 × 1200 natív felbontással, széles színgamuttal és 176° látószöggel. A széles színgamut által a ColorEdge CG232W reprodukálni tud minden broadcastingban használt színteret (PAL/SECAM, SMPTE-C és HDTV). A 3D LUT (look-up table) megmutatja, milyen lesz a szín a végső filmen. A 10-bites szimultán kijelzőn egyszerre 1 milliárd szín jeleníthető meg. Ez 64-szer több mint a hagyományos 8-bites display esetében, és virtuálisan kizárja a szín- és szürkeárnyalat-sávosodást. A 16-bites belső processing sima szürkeárnyalat-megjelenítést biztosít. Ez nagy részletpontosságot eredményez, különösen egy kép sötét részein, amely általában problémát jelent az LCD monitorok számára. Az LCD panelekre jellemző fényerő és krómahomogenitási hibák kiküszöbölésére az EIZO Digital Uniformity Equalizer (DUE) funkciót épített be a ColorEdge CG232W-be. A DUE biztosítja, hogy az egész képernyő 0-tól 1023-ig minden szürkeárnyalatban egységes legyen.

coloredge.thumbnailAz EIZO ColorNavigator kalibrációs szoftvere a ColorEdge CG232W része, amelynek segítségével beállíthatjuk a fényerőt, a fehérpont és a gamma értékeit. A ColorNavigator a pontos és gyors hardverkalibráció érdekében egy mérőeszköz segítségével tökéletesen kiaknázza a monitor 3D LUT-jának képességeit. Az optimális színek biztosításához az EIZO a ColorEdge CG232W mindegyik egységét japán gyárában kalibrálja, 2,2-es gammagörbét beállítva. A monitorhoz mellékelt tanúsítvány hitelesíti az eredményeket.

Kiegészítő tulajdonságok

– A 120Hz-es képváltási frekvencia a motion artifact és a képremegés kiküszöbölésére.

– Előre beállított, egy gombnyomásra elérhető színmódok Rec. 709, EBU, SMPTE-C, DCI és sRGB-hez.

– 5 év gyártói garancia

A monitor Magyarországon februártól kapható, ajánlott végfelhasználói ára ~ 2,000,000 Ft + ÁFA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.