A Seiko Epson Corporation bejelentette a nagy precizitású, robotoknak szánt szenzorjainak fejlesztését. Az új S250 sorozat opcionális tartozékként lesz elérhető a vállalat hattengelyes és SCARA robotjaihoz1.

 

A Seiko Epson Corporation bejelentette a nagy precizitású, robotoknak szánt szenzorjainak fejlesztését. Az új S250 sorozat opcionális tartozékként lesz elérhető a vállalat hattengelyes és SCARA robotjaihoz1.

 

Az Epson saját, piezoelektromos kvarcérzékelő technológiáját használó, ellenálló új szenzorok precízen érzékelik a legkisebb fellépő erőhatást is hat különböző irányban2. Ez lehetővé teszi az ügyfeleknek a komplex gyártási feladatok automatizálását és a termelékenység növelését. Az Epson robotvezérlő programokkal együtt kínálja az érzékelőt, amelyek segítségével a felhasználók egyszerűen telepíthetik a rendszert.

 

Számos gyártó fordul a robottechnológia felé a munkaerőhiány, a csökkenő születési ráta és az egyre korosodó társadalmak következtében, amelyek világszerte kihívások elé állítják a vállalatokat. Az Epson új nyomásérzékelő szenzorai erre a globális problémára kínálnak megoldást és jelentős szerepet töltenek be a japán gyártó vállalati küldetésében, amely a robotok támogatásával tökéletesített gyártási folyamatokra helyezi a hangsúlyt.

 

Az S250 sorozat segítségével a robotok akár 0,1N mértékű erőhatást is képesek érzékelni, így olyan összetett feladatok is automatizálhatók, mint például a finom alkatrészek precíz összeszerelése. Az érzékelők polírozás, sorjázás és egyéb olyan területeken is felhasználhatók, ahol korábban az emberi érzékelésre kellett hagyatkozni, ezzel a cégek kiválthatják az alkalmazottakat megterhelő, monoton munkafolyamatokat.

 

„Az új nyomásérzékelő szenzorok jelentős előrelépésnek számítanak az Epson és a teljes gyártóipar számára" – mondta Yoneharu Fukushima, az Epson Robotics Solutions Operations üzletágának ügyvezetője. „Az Epson elkötelezett a gyártási innovációk iránt, és az új érzékelőkkel a robotok alkalmazása további területekre is kiterjeszthető. Így egy lépéssel közelebb kerülünk célunkhoz, egy olyan világhoz, ahol a robotok különböző helyzetekben segítik az emberek munkáját."

 

1. A termék elérhetőségével kapcsolatban a helyi Epson forgalmazó rendelkezik információval.

2. Az x, y és z tengelyek mentén történő elmozdulás és a körülöttük történő forgás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük