2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Ericsson 630 ezer okos mérőórát telepít Észtországban

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/63724"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_105.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="73" /></a></span>Észtország legnagyobb elektromos szolgáltatója számára fejleszt okos mérési hálózatot az Ericsson..A nyolc éves projekt során a vállalat 630 ezer otthonba telepít okos mérőórát; az Ericsson feladata lesz a begyűjtött adatok kezelése és az üzemeltetés hosszútávú támogatása is. .Az okos mérés bevezetésétől a költségek csökkenését, az energiahatékonyság növelését várják a fejlesztők - a fogyasztók kiszolgálása is magasabb színvonalú lesz. <p> 

images 105.thumbnailÉsztország legnagyobb elektromos szolgáltatója számára fejleszt okos mérési hálózatot az Ericsson..A nyolc éves projekt során a vállalat 630 ezer otthonba telepít okos mérőórát; az Ericsson feladata lesz a begyűjtött adatok kezelése és az üzemeltetés hosszútávú támogatása is. .Az okos mérés bevezetésétől a költségek csökkenését, az energiahatékonyság növelését várják a fejlesztők – a fogyasztók kiszolgálása is magasabb színvonalú lesz.

 

images 105.thumbnailÉsztország legnagyobb elektromos szolgáltatója számára fejleszt okos mérési hálózatot az Ericsson..A nyolc éves projekt során a vállalat 630 ezer otthonba telepít okos mérőórát; az Ericsson feladata lesz a begyűjtött adatok kezelése és az üzemeltetés hosszútávú támogatása is. .Az okos mérés bevezetésétől a költségek csökkenését, az energiahatékonyság növelését várják a fejlesztők – a fogyasztók kiszolgálása is magasabb színvonalú lesz.

 

Okos mérési rendszer szállításával, telepítésével és üzemeltetésével bízta meg az Ericssont (NASDAQ:ERIC) az Elektrilevi, Észtország legnagyobb, közel félmillió előfizetőt kiszolgáló elektromoshálózat-üzemeltetője. A szerződés nyolc éves együttműködésről szól.  

Észtország egyike azoknak az államoknak, ahol okos mérőórák telepítésével járulnak hozzá az Európai Unió célkitűzéseihez, mely 2020-ra 20 százalékos energiahatékonyság javulást irányoz elő.

Az okos mérőórák segítségével a fogyasztók nyomon követhetik energiafogyasztásukat, és az új tarifarendszerek megjelenésével csökkenthetik költségeiket. Az új technológiával  pontosabbá és követhetőbbé válik a számlázás is. A közművállalatok számára mindez a manuális mérőóra-leolvasás megszűnésének és a csalások gyors felderítésének előnyét jelentheti.

Az Ericsson 2G/3G mobilinternetes és elektromos hálózati kommunikációs technológiákat fejleszt a megfelelő mérés- és adatmenedzsment biztosításához, de a vállalat feladata lesz a 630 ezer okos mérőóra telepítése is. Az Ericsson végzi a mérőóra- és adatkezelési üzemeltetéstámogatási rendszerek (OSS) integrálását, és a telepítési időszak alatt működteti  az okos mérési hálózatot is.

„Az Ericsson megoldása költségmegtakarítást és a korábbinál is nagyobb fogyasztói elégedettséget bizosít." – fogalmazott Mait Rahi, az Elektrilevi AMM programmenedzsere. „Azzal, hogy a manuális mérőóra-leolvasásról távolról is végezhető, automatizált leolvasásra állunk át, pontosabb, a tényleges energiafogyasztást naprakészen követő számlázást tudunk biztosítani. Mi magunk is pontosabb információkat kapunk az elektromos hálózatról, és gyorsabban cselekedhetünk áramkimaradás vagy csalás esetén."

Az idei tesztprojekt során 5700 okos mérőórát telepítenek, 2013 és 2016 között további 630 000 okos mérőórát szerelnek fel. Az ezt követő 3 évben az Ericsson rendszerkarbantartást biztosít, szerződése 2025-ig meghosszabbítható.

 A közös projekt nagy lépés az Elektrilevi és egész Észtország számára a hálózatba kapcsolt társadalom felé vezető úton, ahol az egymással valós időben kommunikáló eszközök és rendszerek mindenki életét egyszerűbbé és könnyebbé teszik." – mondta Paolo Colella, az Ericsson tanácsadási és rendszerintegrációs üzletágának vezetője. „Fejlett IKT-megoldásunkkal az Elektrilevi üzletfejlesztését támogatjuk – a rendszerbe áramló rengeteg hasznos információ és az áramfelhasználás szabályozásának lehetősége óriási hozzáadott értéket jelent majd a vállalat ügyfelei számára."

Ericsson wins European smart metering award
Smart Metering Case Study: Acea
Ericsson to supply Managed Services to Acea for Automatic Meter Reading

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.