2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magyarország Cukormentes Tortája 2012

1 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63721"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/MCT02.thumbnail.jpg" border="0" width="66" height="100" /></a></span>Cukormentes almatorta egressel - ez lett Magyarország Cukormentes Tortája az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös versenyén, amelyet ebben az évben hirdettek meg először.</p> <p> 

mct02.thumbnailCukormentes almatorta egressel – ez lett Magyarország Cukormentes Tortája az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös versenyén, amelyet ebben az évben hirdettek meg először.

 

mct02.thumbnailCukormentes almatorta egressel – ez lett Magyarország Cukormentes Tortája az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös versenyén, amelyet ebben az évben hirdettek meg először.

 

Zila László süteménye, a „Cukormentes almatorta egressel" lett Magyarország Cukormentes Tortája 2012-ben. Az összetevők közt nincs se fehér liszt, se fehér cukor, se mesterséges adaékanyag, se tartósítószer – így a torta nem csak cukormentes, de még egészséges is. A sütemény az ország számos cukrászdájában – a Magyarország Tortájához hasonlóan -<apható, mégpedig úgy, hogy feltüntetik a szénhidrát- és a kalóriaértéket is (egy szelet szénhidrátértéke 25,6 g, egy szelet kalóriaértéke pedig 309 kcal).

 mct03.thumbnail

„Azokat a tortákat kedveltük inkább, amelyek nem hagyományos cukrászsüteményt igyekeztek cukormentes formában lemásolni, hanem inkább újszerű és kreatív alternatívát tudnak mutatni" – mondta Mautner Zsófia, a Magyarország Cukormentes Tortája zsűrijének az elnöke, a Chili S< Vanília blog szerzője. Az ajánlott alapanyagok listáját Oláh Ibolya, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa és táplálkozástudományi szakértője állította össze, aki elmondta: „Az alapanyag válogatást illetően a nevezők egy részét hatalmas dicséret illeti, mert mertek elég bátrak lenni, új alapanyagokkal kísérletezni, és érezhetően törekedtek a korszerű, egészséges megoldásokra. Nyilván sok csiszolni való részlet akad még, de a kezdő lépés a legfontosabb."

 

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének tagjai Mautner Zsófia és Oláh Ibolya mellett Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Pöhm Rudolfné és Pataki János mestercukrászok, valamint Nagy Attila, a 77 Elektronika Kft. kereskedelmi igazgatója voltak.A Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND vércukorszintmérő készülék gyártója, amely egyben felajánlotta a „Leginnovatívabb "ecept" különdíjat az Álomsüti Cukormentes Cukrászdának a „Kapros túrótorta szedervelővel" rortáért. A verseny fődíja egy háromnapos wellness hétvége a bükfürdői Greenfield hotelben, amely diabetikus étrendet is kínál.

 

A program médiatámogatója a Laptopkonyha.hu, amely egy úgynevezett „valós idejű" videóban mutatja be a torta elkészítését. A film az alapítvány felületein (honlap, Facebook, Cukkerberc Blog), illetve a Laptopkonyha.hu oldalon is elérhető lesz augusztus közepétől.

 

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt első körben az ipartestületi tagok között nirdették meg, de most ősszel az alapítvány egy nyitott versenyre is kihív minden gasztroimádót, hogy a saját kreációikkal mérkőzzenek meg az első helyért.

A program célja részben az, hogy megmutassa a kézműves cukrászok cukorbetegek iránti, valamint az egészségtudatos táplálkozás iránti elkötelezettségét, valamint az, hogy ennek érdekében új, cukormentes recepteket és technológiákat is bevezessenek a cukrászatokba. Magyarország Cukormentes Tortája nem csak a cukorbetegeknek lehet természetes alternatíva, nanem azoknak is, akik szeretik az édességet, de fontos nekik, hogy amit elfogyasztanak, ne cukorral, tartósítószerrel és finomított fehér liszttel készüljön.

 

A Magyarország Cukormentes Tortája csak az egyik az Alapítvány idei kiemelt programjai közül. Emellett ingyenes egészségügyi szűrőprogramokkal, az ország több mint 500 „egycseppes" gyógyszertárában futó Egy Cseppes Patikahét akcióival, az Egy Csepp Világnappal, a „Szárnyak és paták" című mesekönyvvel és a „Vadjutka az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak" ékszerkolekcióval is a cukorbetegségre hívják fel a figyelmet.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén főként a fiatalokat és a családokat szeretné programjaival megszólítani. A diabétesz sok esetben helyes életmóddal megelőzhető, a szövődmények pedig a korai felismeréssel elkerülhetők. A cukorbetegség Magyarországon legalább másfél millió embert érint, és ennek a fele még nem tudja magáról, hogy cukorbeteg.

Fotó: Erdőháti Áron

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.