Az innovatív dizájn és kialakítás az antennaegységet integrálja a rádióegységbe.Az energiafogyasztásban 42 %-os, míg az integrációhoz és telepítéshez szükséges időtartamban 30 %-os csökkenést mutatnak a telephelyi tesztek.Új 3G/4G technológia helyszíni telepítésekor csak az antennát kell lecserélni .

 

Az innovatív dizájn és kialakítás az antennaegységet integrálja a rádióegységbe.Az energiafogyasztásban 42 %-os, míg az integrációhoz és telepítéshez szükséges időtartamban 30 %-os csökkenést mutatnak a telephelyi tesztek.Új 3G/4G technológia helyszíni telepítésekor csak az antennát kell lecserélni .

Az Ericsson (NASDAQ: ERIC) a barcelonai 2011-es Mobil Világkongresszuson (2011. február 14-17.) jelenttete be az úttörő Ericsson Air (Antenna Integrated Radio) megoldásának bevezetését. Az egyedi kialakításon alapuló és az antennát kompakt módon a rádióegységbe integráló rádiómegoldás drasztikusan csökkenti az energiafogyasztást és a telepítéshez szükséges időtartamot.

A kompakt, többszabványos megoldás biztosítja az új technológiák (3G és 4G egyaránt) kiemelkedően hatékony és zökkenőmentes bevezetését. Egy új szabvány vagy egy új frekvenciasáv egyszerűen bevezethető mindössze az AIR hozzáadásával és a meglévő antenna lecserélésével. A mobil szolgáltatók élvezhetik majd a rövidebb telepítési időből fakadó alacsonyabb költségeket is, mivel az AIR a hagyományos telephelyi megoldásokhoz képest kevesebb egységből és kevesebb kapcsolódásból áll. A mobil szolgáltatói hálózatokban végzett tesztek bizonyítják az integrációhoz és telepítéshez szükséges időtartam akár 30 %-os csökkenését.

A helyszíni tesztelés bebizonyította azt is, hogy a megoldás az energiafogyasztásban akár 42 %-os csökkenést is hozhat, elsősorban a kisebb tápveszteségnek és az egyszerűbb hűtési megoldásnak köszönhetően.

Ulf Ewaldsson, az Ericsson alelnöke és a rádió termékterület vezetője szerint: „Az AIR egy nagy hatékonyságú rádiós hozzáférési megoldás, az ügyfeleinkkel való együttgondolkodás eredménye. Az AIR nemcsak jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket, de az új technológiák és frekvenciasávok zökkenőmentes bevezetését is lehetővé teszi."

Ahogy az új telephelyekhez való hozzáférés egyre bonyolultabbá válik, a telephelyek kialakítása és megjelenése egyre fontosabb lesz. Az AIR tervezése során figyelmet szenteltünk annak, hogy az belesimuljon a környezetbe, és egyszerű megjelenése közelítsen a hagyományos antennáéhoz.

Ewaldsson beszámolója szerint: „A mobil széles sáv hatalmas ütemű térnyerését várjuk. A felhasználók sebességgel és lefedettséggel kapcsolatos elvárásai növelik a hálózatokkal kapcsolatos követelményeket. Annak érdekében, hogy meg tudjunk felelni a jövőbeni kapacitásigényeknek határozottan megfogalmazott kiscellás stratégiával rendelkezünk. Büszkén jelenthetem be, hogy az AIR architektúra az első lépcső egy heterogén hálózat felé."

Ez a teljesen új rádiómegoldás-kialakítás az Ericsson és a antennák terén piacvezető Kathrein vállalat közötti innovatív stratégiai együttműködés eredménye.

Az AIR megoldás 2011 második felében lesz elérhető a kereskedelmi forgalomban, és hozzájárul majd egy fenntarthatóbb világ és nyereségesebb mobilhálózatok létrejöttéhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük