2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Ericsson már az 5G-t teszteli Japánban

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80211"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_279.jpg" border="0" width="300" height="168" /></a></span>Japán piacvezető távközlési vállalata az Ericsson segítségével az 5G-re készíti fel hálózatait. Az 5G próbaüzemeken rendkívül nagy, 10 Gb/s adatátviteli sebességet érnek majd el a 15 GHz-es frekvenciasáv használatával. Az LTE fejlődése az 5G felé mind a felhasználók, mind az iparág számára nagyobb teljesítményt és új gép-gép (M2M) alkalmazásokat tesz lehetővé.

Japán piacvezető távközlési vállalata az Ericsson segítségével az 5G-re készíti fel hálózatait. Az 5G próbaüzemeken rendkívül nagy, 10 Gb/s adatátviteli sebességet érnek majd el a 15 GHz-es frekvenciasáv használatával. Az LTE fejlődése az 5G felé mind a felhasználók, mind az iparág számára nagyobb teljesítményt és új gép-gép (M2M) alkalmazásokat tesz lehetővé.

Japán piacvezető távközlési vállalata az Ericsson segítségével az 5G-re készíti fel hálózatait. Az 5G próbaüzemeken rendkívül nagy, 10 Gb/s adatátviteli sebességet érnek majd el a 15 GHz-es frekvenciasáv használatával. Az LTE fejlődése az 5G felé mind a felhasználók, mind az iparág számára nagyobb teljesítményt és új gép-gép (M2M) alkalmazásokat tesz lehetővé.

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DOCOMO és az Ericsson az idei évben az 5G technológia próbaüzemével bővíti  hosszú távú együttműködését. A szolgáltató folyamatosan bővíti LTE hálózatait, jelenleg pedig az 5G fejlődés által jelentett felhasználói élményre és az új gép-gép (M2M) alkalmazásokra készíti fel azokat. Az új technológia alkalmazásának jellemzője a mobil szélessávú összeköttetések számának többszörösére emelése és a forgalommennyiség gyors növekedése lesz. Az 5G mindenki – és minden eszköz – számára lehetővé teszi a korlátlan információ-hozzáférést.

Az NTT DOCOMO tervei szerint az Ericsson 5G próbarendszerével rendkívül nagy, több mint 10 Gb/s adatátviteli sebességet érnek majd el, több mint ezerszeresére növelve a rádióhálózat kapacitását a jelenlegi LTE hálózatokhoz képest.

Az Ericsson kifejezetten az 5G próbaüzemre fejlesztett ki speciális antennatechnológiákat, amely szélesebb sávtartományokon magasabb frekvenciákon  rövidebb átviteli időközt tesz lehetővé, továbbá alapsávos egységekkel felszerelt rádió-bázisállomásokat is.

 „Az 5G kulcsfontosságú összetevője lesz az iparág fejlődésének, a hálózatba kapcsolt társadalom irányába, – mondta el Ulf Ewaldsson, az Ericsson vezető alelnöke és műszaki vezérigazgatója. – Rendkívül izgalmasak az NTT DOCOMO-val folytatott, a próbaüzemre vonatkozó együttműködésünk során vizsgált technológiák. Ez a jelenleg is tapasztalható iparági átalakulás fontos lépése".

A próbaüzem az új antennatechnológiákon felül a következő technológiai területeket is lefedi: heterogén hálózaton alapuló makro- és mikrocellás architektúra, 15 GHz-es frekvenciasávot használó szélessávú kommunikáció, valamint nagy sebességű, nagy kapacitású átvitel.

Az Ericsson az NTT DOCOMO-val együttműködésben kültéri próbaüzemet hoz létre, amelyre a Japánban található Yokosukában kerül majd sor.

Az Ericsson az 5G szabványok fejlesztésének vezető irányítója. Tevékenysége a jelenlegi feltáró kutatásoktól egészen az előzetes szabványosítási munkákig terjed, befolyásos szabványosítási testületekkel és iparági csoportokkal együttműködésben. Egyik kulcsszereplő a hálózati technológiák következő generációjának kialakításában, azok kereskedelmi forgalomba hozatalában. Az Ericsson az 5G átvitellel kapcsolatos együttműködés támogatása érdekében új kutatási labort hozott létre. Az iparági kutatás még folyamatban van; az 5G kereskedelmi telepítésére a 2020-as év felé közeledve lehet számítani.

 

Az Ericsson és a METIS: http://www.ericsson.com/news/121127-paving-the-way-for-future-wireless-system_244159017_c
5G demó: http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society/visionary_ideas_from_mwc2014
5G átvitel: http://www.ericsson.com/news/140324-5g-transport_244099438_c
Tech Talk: 5G: http://www.ericsson.com/news/131122-tech-talk-5g_244129226_c
Tanulmány: http://www.ericsson.com/news/130625-5g-radio-access-research-and-vision_244129228_c
Az Ericsson üzleti áttekintése: http://www.ericsson.com/res/thecompany/docs/publications/business-review/2013/5g-signals.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.