2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az ESPRIMO Mobile sorozat és ESPRIMO MA úttörő dizájnja nyerte a 2009-es iF formatervezési díjat.

3 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21829"><img class="image thumbnail" src="/files/images/esprimo%20mobile.thumbnail.jpg" border="0" alt="Fujisu Esprimo Mobile" title="Fujisu Esprimo Mobile" width="100" height="76" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Fujisu Esprimo Mobile</strong></span></span>A Fujitsu Siemens Computers iF formatervezési díjat nyert ESPRIMO Mobile sorozatú professzionális noteszgépeivel és egészségügyi felhasználásra szánt ESPRIMO MA táblagépével. Ez az elismerés is igazolja, hogy helyes döntés volt a vállalat részéről az új termékformaterv bevezetése. </p><p>

fujisu esprimo mobileFujisu Esprimo MobileA Fujitsu Siemens Computers iF formatervezési díjat nyert ESPRIMO Mobile sorozatú professzionális noteszgépeivel és egészségügyi felhasználásra szánt ESPRIMO MA táblagépével. Ez az elismerés is igazolja, hogy helyes döntés volt a vállalat részéről az új termékformaterv bevezetése.

fujisu esprimo mobileFujisu Esprimo MobileA Fujitsu Siemens Computers iF formatervezési díjat nyert ESPRIMO Mobile sorozatú professzionális noteszgépeivel és egészségügyi felhasználásra szánt ESPRIMO MA táblagépével. Ez az elismerés is igazolja, hogy helyes döntés volt a vállalat részéről az új termékformaterv bevezetése.

Az iF formatervezési díj rangos elismerésnek számít a szakmában. Bizonyítja, hogy a Fujitsu Siemens Computers sikerrel alkotta meg új, egységes termékformatervét. A cég idén tavasszal mutatta be első ízben az egyedi „core & shell" koncepciót.

A dizájn lényege, hogy minden interfész a termék fekete színű „magján" kap helyet – a szervereknél éppúgy, mint a PC-knél és a noteszgépeknél, vagy akár az egereknél és az USB-memóriáknál. A portok és a kártyaolvasók a PC vagy a noteszgép elülső oldalán hozzáférhetők. A fekete magot vele színben vagy anyagban kontrasztot alkotó borítás veszi körül.

A Fujitsu Siemens Computers kétéves interdiszciplináris projekt keretében dolgozta ki otthoni és üzleti termékeinek egységes formatervezési „nyelvét". A belső tervezőcsapatot két nemzetközi iroda, az IDEO és a LUNAR támogatta külső partnerként. Az európai számítógépgyártók közül elsőként a Fujitsu Siemens Computers vezetett be egységes dizájnt minden termékcsaládjánál.

A professzionális noteszgépek portfolióján belül az ESPRIMO Mobile sorozat az új formaterv tökéletes képviselője.

A másik díjazott, az ESPRIMO MA megtervezése különleges kihívást jelentett. Hiszen ennek a táblagépnek ki kell elégítenie az egészségügyi környezet higiéniával és biztonsággal kapcsolatos napi igényeit, és rugalmasan kell alkalmazkodnia az eltérő felhasználói profilok ergonómiai szükségleteihez. Rendkívül fontos volt ebből a szempontból például a fogantyú kialakítása, a kijelző pozicionálása vagy éppen a funkciógombok elhelyezése.

Toni Koberling, a Fujitsu Siemens Computers formatervezési vezetője meggyőződéssel vallja, hogy a dizájnnak vizuális formában is ki kell fejeznie a termék rendeltetését. „Számunkra a formaterv soha nem önmagában való érték, hanem a termék karakterének határozott kifejezése és a funkcionális szempontok tökéletes megtestesülése. Ily módon jól türközi a termékeinkre jellemző praktikus szemléletet" – magyarázza Koberling. „Az ESPRIMO MA és az ESPRIMO Mobile sorozat által elnyert díj bizonyítja, hogy ismét sikerült kielégítenünk az egészségügy szakmai és speciális használati követelményeit éppúgy, mint az üzleti felhasználók széles körének igényeit."

Az International Forum Design évente, novemberben ítéli oda a rangos iF formatervezési díjat, amelynek átadására a CeBIT első napján, a következő év márciusában kerül sor. A Fujitsu Siemens Computers neve már több éve rendszeresen szerepel a díjazottak listáján.

 

  

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.