Az Európai Bizottság magyarországi képviselete útján pályázati felhívást tett közzé a "Europe Direct Információs Hálózat" összefoglaló néven ismert nyilvános információs központok 2009/2012 közöttii időszakra történő működtetésére.

 

 

Az Európai Bizottság magyarországi képviselete útján pályázati felhívást tett közzé a "Europe Direct Információs Hálózat" összefoglaló néven ismert nyilvános információs központok 2009/2012 közöttii időszakra történő működtetésére.

 

Az ajánlati felhívás a szükségesen benyújtandó dokumentumokkal együtt a www.eu.hu  honlapról letölthető. A felhíváson sikeresen részt vevő pályázók a Bizottságtól átalányösszeg formájában cselekvésekre fordítható éves támogatásra jogosultak, amelynek összege irodánként 12 000?25& 000 EUR, és amely összeg a cselekvés támogatható költségének legfeljebb 50%-a lehet. A Bizottság által nyújtott finanszírozást más elismert forrásokból kell kiegészíteni.

A Europe Direct hálózat a Bizottság egyik fő eszköze arra, hogy helyi szintű tájékoztatást kínáljon a polgároknak és visszajelzést az európai intézményeknek. A központok feladata ? az Európai Bizottság tagállamokban műkködő képviseleteivel szoros együttműködésben ? a kommunikáció olyan aktív megközelítése, amely a kérdések megválaszolásától, feldolgozásától a helyi érdekeltekkel, multiplikátorokkal és a médiával való kölcsönhatásig terjed, egyidejűleg ösztönözve a vitát konferenciák és események szervezésével.

A regionális és helyi szintű kommunikáció alapvető fontosságú a polgárok európai vitába történő bevonásához, és a Bizottság megerősíti kommunikációs tevékenységeit azáltal, hogy a polgárokkal nemzeti, regionális és helyi szintű vitában és párbeszédben vesz részt, illetve azokhoz információkat nyújt, ezáltal népszerűsítve az aktív európai polgárságot és hozzájárulva az európai közszféra fejlődéséhez.

A Europe Direct információs központok jelenlegi hálózatának mandátuma 2008-ban véget ér, a jelenlegi felhívás a hálózat második négyéves működési szakaszát (2009 és 2012 között) célozza meg. Ez tovább fogja javítani a földrajzi lefedettséget, és biztosítja, hogy a központok tájékoztatást nyújthassanak a kommunikációs prioritásokról és más, a polgárok számára alapvető kérdésekről is.

A Bizottság többi, egyedi szakpolitikai területeket lefedő információs és segítségnyújtási hálózatával való fokozott szinergiákon és összehangoláson keresztül a Europe Direct információs központok erősíteni fogják a Bizottság kommunikációs képességét. Hozzá fognak járulni a Bizottság azon céljához is, hogy európai közéleti találkozóhelyeket alakítson ki, amelyek a polgárok, nem kormányzati szervezetek, politikai szereplők és a média találkozóhelyeként működnek, otthont adva az európai tevékenységek széles skálájának.

A Europe Direct felhívás átfogó célja, hogy az Unió és a tagállamok területén egyenletesen elosztott földrajzi lefedettség révén valamennyi vidéki és városi polgár egyaránt egyszerűen hozzájuthasson információkhoz az Európai Unió tevékenységének minden területéről és különösen arról, hogy ezek miként befolyásolják mindennapi életüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük