Az infokommunikációs iparág idén is díjazta a legkiemelkedőbb szakembereket, projektet és terméket. Projektfejlesztés témakörben az ITBusiness Leadership Award díjat a MobilTárca projekt nyerte el. 

Az infokommunikációs iparág idén is díjazta a legkiemelkedőbb szakembereket, projektet és terméket. Projektfejlesztés témakörben az ITBusiness Leadership Award díjat a MobilTárca projekt nyerte el. 

Az ITBusiness kedden tartotta az infokommunikációs iparág gálaestjét, amelyen több száz vezető szakember előtt hirdették ki 2013 legjelentősebb iparági projektjét. A független szakmai zsűri értékelése alapján a Mobiltárca Szövetség MobilTárca projektje nyerte el a díjat, amelyet Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke vett át.

A független szakmai zsűri többek között vizsgálta a projektek innovációs tartalmát, komplexitását, a rövid távú eredményeket, illetve az iparágra gyakorolt hosszú távú hatását.

„A MobilTárca mögötti siker kulcsa a Szövetség tagjai közötti összefogás. A szövetség keretein belül sikerült az egymással versenyző partnereket, illetve több iparág piacvezető társaságát egy közös cél, a készpénzmentes gazdaság megteremtése érdekében mozgósítani. A MobilTárca eddigi eredményei azt mutatják, hogy az érintés nélküli mobilfizetés hatásos eszköz lehet a pár ezer forintos készpénzes tranzakciók kiváltására." – hangsúlyozta Pukler Gábor a díj átvételekor.

A MobilTárcát a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, a MasterCard, az OTP Bank és a SuperShop példa nélkül álló közös munkájának köszönhetően már több mint ezren tesztelik. A tesztidőszak alatt napjainkig három földrészen, összesen tizenhárom országban próbálták ki sikeresen a MobilTárcát érintésmentes fizetésre. A PayPass technológia világszintű elterjedése a mobil NFC-re épülő MobilTárcás vásárlás alapja. A szolgáltatás kereskedelmi bevezetésére a féléves tesztelési időszakot követően kerül sor. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy atesztelők MobilTárcájukat gyakrabban használják, mint a plasztik bank-, vagy hűségkártyáikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük