Tegnap délelőtt megkezdődött az V. Libamájfesztivál a budapesti Erzsébet téren. A szervezők egész hétvégén a libából és kacsából készült ínyencségek mellett az ételekhez illő borokkal és játékos vetélkedőkkel fűszerezik a vidéki családos hétvégét idéző rendezvényt. A látogatók a hétvége folyamán megtekinthetik a Debreceni Virágkarneválon közönségdíjat nyert Alföldi Legendárium Szent Anna-tó legendáját bemutató virágkocsiját, illetve Vastag Csaba és Mészáros Árpád Zsolt fellépését.

 

Tegnap délelőtt megkezdődött az V. Libamájfesztivál a budapesti Erzsébet téren. A szervezők egész hétvégén a libából és kacsából készült ínyencségek mellett az ételekhez illő borokkal és játékos vetélkedőkkel fűszerezik a vidéki családos hétvégét idéző rendezvényt. A látogatók a hétvége folyamán megtekinthetik a Debreceni Virágkarneválon közönségdíjat nyert Alföldi Legendárium Szent Anna-tó legendáját bemutató virágkocsiját, illetve Vastag Csaba és Mészáros Árpád Zsolt fellépését.

 

Délelőtt megkezdődött az V. Libamájfesztivál Budapesten, az Erzsébet téren. A rendezvényre kilátogatók egész hétvégén különleges, libából és kacsából készült ínyencségeket kóstolhatnak, illetve a hozzájuk illő borral koccinthatnak, míg a család fiatalabb tagjait szombaton és vasárnap 11 és 15 órától játékos libaolimpiával várják.

 

A gasztronómiai élvezet mellett számos program várja a fesztivál látogatóit. Ők a hétvége folyamán megtekinthetik a Debreceni Virágkarneválon közönségdíjat nyert Alföldi Legendárium Szent Anna-tó legendáját bemutató virágkocsiját, illetve Vastag Csaba és Mészáros Árpád Zsolt fellépését.

 

A fesztivál célja, hogy népszerűsítse a liba- és kacsaételekkel kapcsolatos hagyományokat, rámutasson e két szárnyasból készült ételek közötti különbségekre, illetve az, hogy a rendezvényre kilátogatók minél több formájában megkóstolhassák ezt a különleges hungarikumot.

 

„A Libamájfesztiválra kilátogatók megkóstolhatják például a libaburgert, libamájfagylaltot, vagy a zsályás-libatepertős csokoládét " – mondta Pap Krisztián, a Libamájfesztivált szervező cég ügyvezetője. „Ezek mellett többek között kézműves termelői sajtok, lekvárok, mézek, sörök, borok és pálinkák is hozzájárulnak a páratlan ízharmóniához."

 Fotó: Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük