2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az exkluzív stílus találkozása a csúcstechnológiával

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79954"><img class="image image-preview" src="/files/images/image003_14.jpg" border="0" width="196" height="268" /></a></span>Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb lakossági légkondicionálóját, az LG ARTCOOL Stylist Inverter V modellt. Miután az iF Design Award szakmai zsűrijét már elkápráztatta, az újdonság most a hazai közönséget hivatott lenyűgözni exkluzív, kifinomult stílusával, zajmentes működésével és háromirányú, kíméletes légáramával. Az egyedi klímához egyedi vezérlés is társul az érintőképernyős, félgömb alakú távvezérlővel.  <p><strong>

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb lakossági légkondicionálóját, az LG ARTCOOL Stylist Inverter V modellt. Miután az iF Design Award szakmai zsűrijét már elkápráztatta, az újdonság most a hazai közönséget hivatott lenyűgözni exkluzív, kifinomult stílusával, zajmentes működésével és háromirányú, kíméletes légáramával. Az egyedi klímához egyedi vezérlés is társul az érintőképernyős, félgömb alakú távvezérlővel. 

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb lakossági légkondicionálóját, az LG ARTCOOL Stylist Inverter V modellt. Miután az iF Design Award szakmai zsűrijét már elkápráztatta, az újdonság most a hazai közönséget hivatott lenyűgözni exkluzív, kifinomult stílusával, zajmentes működésével és háromirányú, kíméletes légáramával. Az egyedi klímához egyedi vezérlés is társul az érintőképernyős, félgömb alakú távvezérlővel. 

Időtlen formatervezésével az LG ARTCOOL Stylist bármilyen lakásba tökéletesen illeszkedik, legyen az modern, minimalista vagy akár természet ihlette. A fehér színben pompázó, merészen újragondolt beltéri egység négyszögletes formájával és 12,1 cm-es mélységével elegáns kiegészítője lehet bármely helyiségnek.

 

„Az LG ARTCOOL Stylist az egyedi formatervezésével és vékony kialakításával sokkal nagyobb szabadságot enged elhelyezés szempontjából, mint a hagyományos készülékek. A halk működésnek és a háromirányú légáramnak köszönhetően a hálóban sem kell a szoba eldugott sarkába rejteni, hanem az ágy fölé is tehetjük. Elmondható, hogy az LG ARTCOOL Stylist esetében a funkció és a forma egymást erősítve alkot egy tökéletes egységet" – mondta el Molnár Eszter lakberendező.

 

A különösen szép, négyszögletes formatervezéssel büszkélkedő, fehér színű ARTCOOL Stylistot kiemeli más modellek sorából a Hold fényes peremére emlékeztető LED fénygyűrű, amely a színskála valamennyi árnyalatát képes otthonunkba varázsolni. Ennek színét a légkondicionáló tulajdonosa bármikor a saját ízlésének vagy pillanatnyi hangulatának megfelelően módosíthatja. A romantikus hangulatvilágítást választva még meghittebbé varázsolhatjuk a pillanatokat, vagy akár az ARTCOOL Stylist fényei segítségével hozzájárulhatunk az esti relaxációhoz is.

 

Dr. Fogassy Katalin színterapeuta szerint „a minket körülvevő fények tudat alatt befolyásolják hangulatunkat, ám erre tudatosan odafigyelve a kellő színt megválasztva pozitívan befolyásolhatjuk pillanatnyi hangulatunkat, amiben az LG legújabb légkondicionálója is segítségünkre lehet."

 

Az LG ARTCOOL Stylist nemcsak külsejében újít, hanem a légterelésben is új megoldást kínál a háromirányú légáramnak köszönhetően. A készülék ugyanis gyorsan és hatékonyan, jobb és bal oldalra, illetve lefelé fújva juttatja el a hideg és a meleg levegőt a szoba minden szegletébe – ellentétben a legtöbb légkondicionáló rendszerrel, amelyek „közvetlenül irányzott" légárammal működnek. Az LG technológiája pedig kíméletes levegőmozgást nyújt a szobában tartózkodók számára, akik azt természetesnek és pihentetőnek érzik.

 

Az LG Inverter V technológiának köszönhetően az új modell egyedülállóan halkan és a hagyományos, nem inverteres légkondicionáló megoldásoknál kisebb energiafelhasználással működik. Az ARTCOOL Stylist zajszintje éjszakai üzemmódban mindössze 19 dB, ez pedig az emberi fül számára szinte már nem is hallható.

„Mindennapjaink során a lakásban és azon kívül is folyamatos zajártalmak érnek bennünket, amelyek negatívan befolyásolhatják kedélyállapotunkat, sőt, még egészségünket is. Rendkívül fontos, hogy amikor hazaérünk, olyan zajmentes környezet várjon minket, amelyben lehetőségünk van pihenni. Szervezetünk éjszaka regenerálódik, ezt a folyamatot pedig nagyban tudjuk támogatni a csenddel és a számunkra optimális hőmérséklet beállításával" – mondta el a témában Geréb Gábor, akusztikus mérnök. 

 

Az LG fejlett távirányítót tervezett új terméke mellé. A távvezérlő félgömb alakjával és nagy érzékenységű érintőképernyőjével illeszkedik az ARTCOOL Stylist formavilágához. Gyorsan és egyszerűen módosíthatók rajta a rendszer beállításai, többek között a LED világítás fényének színe és ereje is. Az érintőképernyőn természetesen az olyan fontos információk is láthatók, mint az aktuális üzemmód, a hőmérséklet vagy a pontos idő.

 

„Hiszünk benne, hogy a formabontó ARTCOOL Stylist légkondicionálónk még az eleganciára különösen adó vásárlók igényeit is képes kielégíteni. Az újdonság energiatakarékos működés mellett biztosít halk, mégis hatékony hűtést és fűtést, ami nem utolsó sorban környezetünket is óvja" – mondta el Jae Won Yu, az LG Electronics Magyar Kft. légkondicionáló és energetikai megoldások termékdivíziójának vezetője.

 

Az LG ARTCOOL Stylist Inverter V légkondicionáló 2014 májusától érhető el hazánkban 528.000 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron, ami egyedülálló módon már a beszerelést is tartalmazza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.