A számítógépes perifériákat és elektronikus eszközöket gyártó  Icon 7 Inc. (Icon7)  társaság  2010. jan.26-án    jelentette be, hogy újonnan bemutatott  VOXTM headset  terméke elnyerte a 2010-es iF Product Design díjat.

 

A számítógépes perifériákat és elektronikus eszközöket gyártó  Icon 7 Inc. (Icon7)  társaság  2010. jan.26-án    jelentette be, hogy újonnan bemutatott  VOXTM headset  terméke elnyerte a 2010-es iF Product Design díjat.

A cég budapesti terméktájékoztatóján Dósa László, az Icon 7  országos termék-menedzsre,  Corina Hsieh, kelet-európai értékesítési igazgató és  Sylvia Yu,  globális matketing menedzser szólt a szaksajtó képviselőihez. 

A cég megerősítette, a  Bluetooth headset  kifejlesztése és az elnyert termékdíj  az  Icon7  elkötelezettségét jelzi a fejlesztések folyamatossága és a különleges perifériák kibocsátása tárgyában. 

Az  iF Product Design díjat  az Icon7  már másodszor vehette át,  2009-ben a cég  TwisterTM Evolution Presenter Laser Pocket  elnevezésű egere kapta meg ezt az elismerést.  A Bluetooth headset termékek vadonatúj vonalat jelentenek az Icon7 termékválasztékában.

A  mindössze 7 gramm tömegű  VOXTM Touch Multipoint Bluetooth  formatervezett, esztétikus megjelenése valódi high-tech élménnyel párosul; az érintés alapú kezelhetőség kényelmével.  A szabadalmaztatott érintőérzékelő révén egyszerűen és kényelmesen kezelhető minden hívásfunkció,  a fogadás, hívásvárakoztatás, indítás és elutasítás. Egyszeri érintés pl. a készüléken; hívásfogadást,  kétszeri érintés; hívás megszakítást jelent.  Érintéssel, a headset hosszában mozgatott ujjal állítható be a hangerő is.

A VOXTM Touch  fontos egyedi jellemzője, hogy egyszerre csatlakoztatható két Bluetooth-os eszközhöz, PC-hez és mobiltelefonhoz. Egyszerű illesztés után szimultán csatlakoztatható a két készülékhez, akár a fenti párosításban, akár két PC-hez, vagy más variációban is. A fejegység és a készülékek közötti maximális távolság a Bluetoothnál megszokott 10 méter lehet.

Tehát, vezeték nélkül élhetünk az online telefonálás előnyeivel, emellett, ha online IP beszélgetés (pl. Skype forgalom ) közben mobil hívásunk érkezik, egyszerűen „tartásba tehetjük" azt,  azaz, várakoztatjuk az éppen zajló online beszélgetésünket és fogadjuk a bejövő mobilhívást.  A kétféle hívás között érintés-alapú váltással választunk a headseten, tetszésünk szerint,  anélkül, hogy másik headsetre kellene váltanunk,  ez a kényelmi újdonsága a VOXTM Touch  kommunikációs lehetőségének.

A  VOXTM Touch  intelligens, automatikus hangerő-észlelő funkcióval rendelkezik, amellyel az automatika akár a beszélgetés közbeni helyváltozással járó háttérzaj-változásokhoz is hozzáigazítja a headset hangerejét,  a Digital Signal Processing (DSP)  eljárás alkalmazásával pedig aktív zajszűrést valósít meg.

A készülékkel  3 óra hosszat beszélgethetünk, 60 óra készenléti idővel.

A kényelmet szolgálja a VOXTM Touch-hoz alkalmazható füldugó-sorozat is,  két típus kapható, hat különböző méretben a fülhöz való pontos illeszkedés érdekében.  A kényelmes viseletet biztosító Perfect-Fit füldugók nem hatolnak be a hallójáratba, ergonómikus kialakításúak, az In-Ear  elnevezésűek előnye pedig a külső hangok teljes kizárása.

További  felhasználói és esztétikai élményt jelent, hogy  a VOXTM Touch-hoz sajátos, egyedi megoldású  összehajtható töltőállványt is biztosítanak,  amelyre csatlakoztatva a headset készülék tölthető, szállítható.

A kisméretű állvány mágneses felületű, így azt alkalmas fémfelülethez rögzíthetjük. 

A készülék feltölthető AC adapterről, vagy USB kábelen át, a teljes töltöttségi szintet másfél óra alatt éri el.

A  prémium kategóriát képviselő  VOXTM Touch  headset-en kívül a  VOXTM Bluetooth Headset termékcsalád két további, kedvező  ár-érték arányú termékkel jelentkezik, ezek;

-a VOXTM Performa Multipoint Bluetooth Headset, amely szintén alkalmazható egyidejűleg PC-hez és mobiltelefonhoz is,  duál-mikrofonos megoldású;  az egyik mikrofon folyamatosan érzékeli a külső zajokat, a másik pedig a készüléket viselő személy hangjára van érzékenyítve, a DSP így tudja kiszűrni a két hangcsatorna jeléből a háttérzajokat,  a készülék egy órás töltéssel akár egy hétig is használható,  

-a belépő szintű VOXTM Bluetooth headset, egyszerű, multifunkciós kezelőgombbal.   

Mindhárom készülék alkalmas hangtárcsázásra.

A  VOXTM Bluetooth headset termékcsalád terítése most zajlik, s már kapható a régióban Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia és Szlovénia  kereskedőinél.

A VOXTM Touch  ajánlott végfelhasználói bruttó ára  21 ezer Ft,  a másik két headset-é   16 ezer, ill. 6 ezer Ft.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük