2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Fél lábbal a bálban

5 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/36379"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/cip-2.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span></strong> Fél lábbal már bál kapuján belül érezhette magát az a tizenkét fiatal lány, akit a Hamupipőke-pályázat lezárulta után a válogatás második fordulójára meghívtak a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan termébe. Itt került sor ugyanis a cipők felpróbálására.</p><p>

 

cip 2.thumbnail Fél lábbal már bál kapuján belül érezhette magát az a tizenkét fiatal lány, akit a Hamupipőke-pályázat lezárulta után a válogatás második fordulójára meghívtak a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan termébe. Itt került sor ugyanis a cipők felpróbálására.

 

cip 2.thumbnail Fél lábbal már bál kapuján belül érezhette magát az a tizenkét fiatal lány, akit a Hamupipőke-pályázat lezárulta után a válogatás második fordulójára meghívtak a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan termébe. Itt került sor ugyanis a cipők felpróbálására.

cip 1.thumbnail Szinte kiült az arcokra a megilletődés. A lányok teljes csendben várakoztak, csak suttogva szóltak egymáshoz. Pedig ijedtségre, félelemre semmi okuk sem volt. Örömre sokkal inkább! Ötszáznál is több jelentkezőből válogatták ki a bál szervezői azt a tizenkettőt, akik lehetőséget kaptak ara, hogy a Daalarna szalon különböző méretű cipőit felpróbálják. Ez az epizód kapcsolódik a meséhez. Igaz, ott a bál után, itt pedig előtte kerül sor a cipőpróbára, de most még azt is megelőzte valami. Egy rövid beszélgetés – mint egy álláspályázatnál – ahol a rendezők igyekeztek képet kapni a jelentkezők személyes érdekeltségéről, intelligenciájáról.

cip 7.thumbnail Valójában ez a próba nem volt más, csak egy kedves formaság. Hiszen ha egy lány tudja, hogy úgysem abban a cipőben kell majd a báli éjszakát végigtáncolnia, akkor nincs az kis méret, amiben néhány percig jól ne érezné magát. A rendezők a három szerencsés nyertest nem is kizárólag ennek alapján választják ki. A Blikk internetes oldalán begyűjtött szavazatok sem lesznek perdöntőek. Nem cél „az Operabál szépe" kiválasztása. Sokkal inkább szeretnék a három legtalpraesettebb Hamupipőkét megtalálni, akik méltó módon tudják a – közelebbről meg nem határozott – „Hamupipőkeséget" képviselni.

cip 5.thumbnail A bálon ugyan majd négy Hamupipőkével találkozhat a közönség, de a negyedik személye már eldőlt. A Blikk újság szépségversenyének győztese, a húszéves Devecser Anikó lesz az egyik, aki várhatja majd a mesebeli herceget. A székesfehérvári Kodolányi János Főiskola Kommunikáció és Médiatudomány szakos hallgatója többfordulós versenyt nyert meg, ő tehát már a zsebében tudhatja a báli belépőjegyet. Feladata azért még neki is lesz, csakúgy, mint a hozzá csatlakozó másik három lánynak. Egy héttel a bál előtt némi képzésen vesznek majd részt: frizura-, smink-, ruha- és ékszerpróba, kis illem-, tánc- és étkezési tanfolyam vár rájuk.

cip 3.thumbnailFáradtságuk jutalmául egy hozzátartozójuk is elkísérheti majd őket a bálra. Lehet a barát, szülő, akár a nagymama is. Szükség is lesz erre, mert a tizenkét lány többsége vidéki. A tizenkilenc éves Farkas Dorina Debrecenben tanul, de Hajdúszoboszlón dolgozik, telemarketinges egy szállodában. Már régóta szeretett volna eljutnia bálba, úgy gondolja, egy ilyen alkalomra minden lánynak szüksége van. Józsa Noémi Győrben él, érettségi előtt áll. Már korábban is jelentkezett, ám mivel nem volt még tizennyolc éves, a válogatásba be sem kerülhetett. Ha nyer, most az édesanyja fogja elkísérni. Pál Anita főállású pótmama, a nővére kislányára vigyáz. Természetesen nagyon szeretne nyerni.

cip 4.thumbnail Farkas Réka környezetmérnök. Veszélyes áruk szállításával foglalkozik. Ő édesanyja bíztatására jelentkezett a válogatásra. A lányok korábban nem ismerték egymást, de a beszélgetés kapcsán kiderült egy érdekesség. Többen közülük úgy kerültek ide, hogy tudtukon kívül, valaki más nevezte be őket a válogatásra. Katona Katát például az édesanyja és az öccse. Addig nem is tudott róla, amíg a levelet meg nem kapta arról, hogy jöhet cipőt próbálni. Keszthelyi Éva is győri. A Nyugat-magyarországi Egyetemen HR-szakon tanul, már „Master" szinten. Őt is a „háta mögött" nevezte be a barátnője. Persze, ha nyer, együtt jönnek.

cip 6.thumbnail A Zeneakadémiát végzett szolfézstanár és karvezető Kosik Dóra sem tudott a nővére mesterkedéséről. Süveg Barbara viszont már szintén másodszor jelentkezett. A huszonkét éves pécsi politológia szakos hallgató pályaváltoztatásra is készül. Valójában szülésznő szeretne lenni. A tanulás mellett McDonaldsban is dolgozik, pénz kell keresnie, hogy támogathassa a szüleit. Szőlősi Boglárka jelenleg sítáborban oktató, egyébként munkanélküli testnevelő-tanár, az édesapjával szeretne jönni a bálba.

cip 8.thumbnail Turner Pálma Mosonmagyaróváron él, érettségi előtt áll. A Hamupipőke kedvenc meséje volt, gyakran álmodott róla. Most már inkább gyógytornász szeretne lenni, a Pető Intézetben folytatná a tanulmányait. Hasonló területen dolgozik Varga Zsuzsanna. Saját, nonprofit Kft-je segítségével fogyatékkal élők nappali intézményeit hozza létre több helyen is az országban. Még soha nem járt az Operaházban. Vágyálma, hogy egyszer nagyon szép ruhában jelenhessen meg valahol! Zsiray Judit Fonyódon ápolónő. Ő is szeretne legalább egyetlen éjszakára szép ruhába bújni és finomakat enni. Egy szempontból ő hasonlít a legjobban a mesebeli Hamupipőkére: az összes jelentkező közül neki van a legkisebb – 35-ös – lába!

cip 9.thumbnail A cipőpróba és a beszélgetés után nehezen búcsúztak egymástól, no meg az Operaháztól a lányok. Titokban valószínűleg mindegyikük abban bízott: ő lesz majd a kiváltságos kiválasztottak egyike, akiből egy varázslatos éjszakára igazi hercegnő válhat. Azt is pontosan tudták, hogy ez csak háromnak sikerülhet, de mióta a válogatásra szóló meghívó levelet megkapták, legalább álmodozhattak róla. Már megérte!

http://www.operabal.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.