http://www.idegenvezetes.hu/http://www.idegenvezetes.hu/ Az idegenvezetés helyzetéről tárgyalt a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének elnöke a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai vezetőivel.

http://www.idegenvezetes.hu/http://www.idegenvezetes.hu/ Az idegenvezetés helyzetéről tárgyalt a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének elnöke a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai vezetőivel.

2011. január 19-én és január 20-án a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) elnöke, Bálint Zoltán tárgyalást folytatott a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárával, Dr. Horváth Endrével, Dr Nemes Andreával, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztályának vezetőjével, valamint részt vett a tárgyallásokon Dr. Gyenizse Dorottya főtanácsos is.

Dr. Horváth Endre és a minisztérium képviselői támogatásukról biztosították a Magyaarországi Idegenvezetők Szövetségét, az elnökség munkáját, és a továbbiakban személyes megbeszéléseken folyamatos információ cserére fog sor kerülni.

Egyetért a minisztérium azzal, hogy a jogosulatlan idegenvezetések kiszűrését célzó ellenőrzéseket rendszeressé tegyék.

Fontosnak tartják a felek a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének szándékát, amely szerint együttműködési szerződést kíván létrehozni a Magyar Utazásszervezők és Utazásközveetítők Szövetségével.

A mostani tárgyalás folytatásaként a minisztérium és a szövetség képviselői között a következő személyes megbeszélés februárban lesz.

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége megtartotta 2011. évi közgyűlését.    2011, január 17-én Telkiben a Globall Sporthotelban tartotta éves közgyűlését a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége. Bálint Zoltán elnök rámutatott arra, hogy a 250 tagot számláló, 1989-ben alakult szövetség továbbra sem emeli az évi hétezer forintos tagdíjat, annak ellenére, hogy nehéz anyagi helyzetben van. Ezen úgy próbálnak segíteni, hogy együttműködésüket szorosabbra  fűzik az Európai Unió szakmai szervezetének elnökségével annak érdekében, hogy tagjaik folyamatos megbízást kapjanak.

 A hazai viszonyokat tekintve a 2009-ben hozott idegenvezetői rendelet aktualizálására törekszenek azért, hogy a jogosulatlan idegenvezetéssel szemben hathatósabb fellépés valósuljon meg. A MISz dolgozik azért a célért is, hogy az Új Széchenyi Tervben megfelelő súllyal szerepeljen a szakma.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük