2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Intel Kínában építi 300 milliméter átmérõjû szilícium szeleteket megmunkáló gyárát

4 perc olvasás
<p><font size="3"><font face="Times New Roman"><font color="#000000"><span style="line-height: 150%"><span><span class="inline left"><a href="/node/336"><img class="image thumbnail" src="/files/images/intel-chip.thumbnail.jpg" border="0" alt="Intel" title="Intel" width="100" height="56" /></a>  </span>Az<strong> </strong></span></span><span style="font-size: 12pt; font-family: 'Times New Roman'">Intel Corporation 2007-03-26-n azaz ma </span></font><font color="#000000"><span style="font-size: 12pt; font-family: 'Times New Roman'">bejelentette</span><span style="font-size: 12pt; font-family: 'Times New Roman'">, hogy<span>  </span>300 milliméter átmérõjû szilícium szeleteket megmunkáló gyárát a Kína észak-keleti, partvidéki<span>  </span>Lieoning tartományában fekvõ Dalianban építi fel. A 2,5 milliárd dolláros befektetéssel létrejövõ Fab 68 az Intel elsõ szeleteket megmunkáló gyára lesz Ázsiában, és jelentõs összeggel növeli az Intel már meglévõ, kínai beruházásait.</span> </font></font></font></p><span><p>

intel  Az Intel Corporation 2007-03-26-n azaz ma bejelentette, hogy  300 milliméter átmérõjû szilícium szeleteket megmunkáló gyárát a Kína észak-keleti, partvidéki  Lieoning tartományában fekvõ Dalianban építi fel. A 2,5 milliárd dolláros befektetéssel létrejövõ Fab 68 az Intel elsõ szeleteket megmunkáló gyára lesz Ázsiában, és jelentõs összeggel növeli az Intel már meglévõ, kínai beruházásait.

intel  Az Intel Corporation 2007-03-26-n azaz ma bejelentette, hogy  300 milliméter átmérõjû szilícium szeleteket megmunkáló gyárát a Kína észak-keleti, partvidéki  Lieoning tartományában fekvõ Dalianban építi fel. A 2,5 milliárd dolláros befektetéssel létrejövõ Fab 68 az Intel elsõ szeleteket megmunkáló gyára lesz Ázsiában, és jelentõs összeggel növeli az Intel már meglévõ, kínai beruházásait.


            ?Kína a leggyorsabb növekvõ piacunk, és hiszünk abban, hogy rendkívül fontos, hogy a jövõ fejlõdésének kulcsát jelentõ piacokba fektessünk be, és ezáltal jobban kiszolgálhatjuk ügyfeleinket.? ? mondta az Intel elnök-vezérigazgatója Paul Otellini. ?A Fab 68, 15 éve az elsõ új területen épülõ, szilícium szeleteket megmunkáló gyárunk lesz. Az Intel több, mint 22 éve van jelen Kínában, és ezalatt az idõ alatt több, mint 1,3 milliárd dollárt fektettünk be a különbözõ lehetõségekbe és kutatás-fejlesztésbe. Az új beruházással majdnem elérjük a 4 milliárd dollárt, ami által az Intel válik az egyik legnagyobb külföldi befektetõvé Kínában.?

1992 óta, az írországi Fab 10 építése óta, az Intel nem épített gyárat az alapoktól kezdve. A Fab 68 építése még az idén, a gyártás pedig 2010 elsõ felében kezdõdik meg várhatóan. A kezdeti termelés elsõsorban az Intel központi mikroprocesszor üzletágát támogatja majd lapkakészletekkel.

?Ez az egyik legnagyobb együttmûködési projekt Kína és az Egyesült Államok között az elmúlt években, az integrált áramkörök gyártása terén. A projekt tovább erõsíti majd az Intel vezetõ pozícióját a világ félvezetõ-gyártási piacán. Ugyanakkor a daliani befektetés pozitív hatással lesz az észak-kelet Kína régi ipari területének regionális gazdasági és az integrált áramkörök iparának fejlõdésére.? ? mondta Zhang Xiaoqiang, a Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság alelnöke.

?Örömmel fogadjuk az Intelt és más multinacionális vállalatokat, ha befektetni vagy együttmûködni kívánnak Kínával. Támogatjuk az Intel kezdeményezését a megfelelõ partnerekkel való együttmûködés kiterjesztésében és megerõsítésében is, olyan területeken, mint a tehetségképzés, a technológiai szabványok, a továbbfejlesztett információ-technológia terjesztése a vidéki területeken, vagy a digitális egészségügy. Minden olyan területen, amely mindkét fél számára elõnyös, és win-win szituációt hoz mind az Intel, mind a kínai IT-iparág számára. Támogatjuk, hogy együtt növekedjünk.?

Dalian polgármestere, Xia Deren elmondta: ?A Kína partvidékén elhelyezkedõ nyílt város, Dalian rengeteg földrajzi elõnyt kínál, mint például a meglévõ infrastruktúra vagy a külföldi befektetéseket segítõ szolgáltatások. Rendkívül örülünk, hogy az Intel Dalian-t választott a szeleteket megmunkáló gyárának helyszínéül. Ez a befektetés nem csak Dalian társadalmi és gazdasági fejlõdésére lesz hatással, de jelentõs és pozitív az észak-kelet kínai régió gazdasági és ipari struktúrája számára is.

Amint a Fab 68 elkészül, az Intel gyártási hálózatának része lesz, amely 2010-ben nyolc 300 mm-es, emellett több gyárat jelent majd az Egyesült Államok, Írország és Izrael területén. A 300 mm-es szelet-megmunkálási technológia drámai megnöveli majd a félvezetõk gyártását, alacsony költségek mellett, az általános használt 200 mm-es eljáráshoz képest. A nagyobb szelet csökkenti a chipenkénti költségeket, így csökkentve a források általános kihasználtságát. A 300 mm-es gyártási eljárás 40 százalékkal kevesebb energiát és vizet használ chipenként, mint a 200 mm-es szelet feldolgozása. 

www.intel.com

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.