2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az interneten követhetik az operabarátok a bayreuthi előadást

4 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42278"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Siemens%20AG%20-%20Festspielnacht.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="61" /></a></span> <p>A bayreuthi Siemens Ünnepi Estet idén augusztus 21-én rendezik meg. A nap délelőttjén a Volksfestplatzon a <em>Tannhäuser</em> filmes adaptációját vetítik, amely kifejezetten az ifjú generáció számára készült, délután és este pedig <em>A walkürt</em> tekinthetik meg nyilvános szabadtéri vetítésen az érdeklődők élő közvetítésben a Festspielhausból. Az elmúlt évekhez hasonlóan Wagner operája interneten is követhető lesz. </p><p>

 siemens%20ag%20 %20festspielnacht.thumbnail

A bayreuthi Siemens Ünnepi Estet idén augusztus 21-én rendezik meg. A nap délelőttjén a Volksfestplatzon a Tannhäuser filmes adaptációját vetítik, amely kifejezetten az ifjú generáció számára készült, délután és este pedig A walkürt tekinthetik meg nyilvános szabadtéri vetítésen az érdeklődők élő közvetítésben a Festspielhausból. Az elmúlt évekhez hasonlóan Wagner operája interneten is követhető lesz.

 siemens%20ag%20 %20festspielnacht.thumbnail

A bayreuthi Siemens Ünnepi Estet idén augusztus 21-én rendezik meg. A nap délelőttjén a Volksfestplatzon a Tannhäuser filmes adaptációját vetítik, amely kifejezetten az ifjú generáció számára készült, délután és este pedig A walkürt tekinthetik meg nyilvános szabadtéri vetítésen az érdeklődők élő közvetítésben a Festspielhausból. Az elmúlt évekhez hasonlóan Wagner operája interneten is követhető lesz.

A 2010-es Bayreuthi Ünnepi Játékokon a Siemens AG – mint a Siemens Ünnepi Est névadó szponzora – és a Siemens Stiftung (Siemens Alapítvány) azt tűzi ki célul, hogy a nyilvános vetítés eszközével újabb célcsoportokat hozzon közelebb az opera műfajához. „A gyermekek számára szervezett vetítéssel nemcsak a következő zenebarát generációra gondolunk, hanem Richard Wagner munkásságának széles körű elfogadottságát és kortárs értelmezését is bővíteni szeretnénk" – jelzi Stephan Heimbach, a Siemens AG kommunikációért és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője, aki egyben a Siemens Stiftung elnöke is.

A „Richard Wagner gyermekeknek" elnevezésű kezdeményezés máris óriási közönségsiker. A jegyek fél óra alatt keltek el az előadásra, ami nem más, mint a Tannhäuser gyermekek számára készített, életkori sajátosságokat figyelembe vevő filmes adaptációja. Az új film a Katherina Wagner által elindított kezdeményezés részeként még több gyermek s fiatal számára tárja ki a kaput Richard Wagner művészete előtt.

A Siemens Ünnepi Est részeként a Siemens Stiftung támogatásával ennek az ifjúsági Tannhäuser-filmnek a vetítésére kerül sor a nap délelőttjén a Volksfestplatzon. Az esemény további vonzerőt jelenthet a gyermekes családok számára, hogy ellátogassanak a szabadtéri rendezvényre, amelyen 2009-ben több mint negyvenezer érdeklődő vett részt.

Délután a nézők tízezrei először ízelítőt kapnak A Nibelung gyűrűje tetralógiából, majd élő közvetítésben élvezhetik a Volksfestplatzon az idei Bayreuthi Ünnepi Játékok egyik fénypontját, A walkür előadását, amely várhatóan ifjak s öregek számára egyaránt a nyár egyik lenyűgöző élménye lesz. A nyilvános vetítés támogatója a Siemens Stiftung, amely ezzel is hangsúlyozni kívánja kultúra iránti elkötelezettségét.

Idén harmadik éve követhető online Siemens technológia segítségével az Ünnepi Est opera-előadása. Azok az operarajongók, köztük Wagner művészetének magyar barátai, akik nem tudnak személyesen elutazni Bayreuthba, szintén részesei lehetnek a nagyszerű élménynek: 14,90 euró megfizetésével online belépőjegyet válthatnak az előadásra. Ennek fejében a Siemens Ünnepi Est fő attrakcióját, A walkür előadását webstream formájában követhetik a www.siemens.com/festspielnacht vagy http://www.siemens.com/festivalnight címen (technikai részletek a mellékletben), illetve a későbbiekben még egy alkalommal megtekinthetik a produkció felvételét ugyanezen az oldalon.

Siemens Ünnepi Est

Bayreuthi Ünnepi Játékok 2010

Richard Wagner: A walkür webstream

Élő közvetítés:

2010. augusztus 21.

Kezdete 16.00 órakor, befejezése kb. 21.50-kor.

Az előzetes program kb. 14.00 órakor kezdődik.

„On-demand" verzió:

Elérhető augusztus 22-én 22.30-tól.
Két héten belül egyszer tekinthető meg.

Szükséges eszközök:

Minimális rendszerkövetelmény

PC vagy laptop, Intel Pentium IV processzor
Apple Macintosh G5

512 MB RAM
64 MB-os videokártya, 1024 x 768 pixeles felbontás

Hangkártya és hangfal

Flash player, 9.0.115-ös verzió

Elérhető formátumok

SD (standard definition) német nyelvű felirattal vagy anélkül

HD (high definition) felirattal vagy anélkül

Rendelkezésre álló sávszélességek

500 kbps (német nyelvű felirattal vagy anélkül)

1 Mbps (német nyelvű felirattal vagy anélkül)

2,5 Mbps (HD, felirattal vagy anélkül, 1280 x 720 pixeles felbontás)

Kisebb sávszélességen az átvitel minősége csökken.

Kompatibilis operációs rendszerek

Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X 10.4 vagy újabb

Kompatibilis böngészők

Internet Explorer 6 vagy újabb (ajánlott)

Firefox 2.0 vagy újabb, Safari 3 vagy újabb

Egyéb

Stabil internetkapcsolatra van szükség (lehetőleg nem WLAN).

A többi futó programot be kell zárni.

A számítógéphez televízió vagy hifi is csatlakoztatható.

Nyelvek:

Opera

Német (német felirat opcionális)

Kísérőprogram

Német vagy angol

Fizetendő díj:

€ 14,90
Tartalma: az élő program + „on-demand" megtekintés egy alkalommal

Ügyfélszolgálat:

Telefon: +49 (0) 40 646046-627

Telefonos forródrót német és angol nyelven

Naponta 6.00-22.00 között

Augusztus 20-tól 22-ig a nap 24 órájában

Regisztráció és webstream :

www.siemens.com/festspielnacht (német)

www.siemens.com/festivalnight (angol)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.