2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Invitel nem ért egyet az internetadóval

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/12395"><img class="image thumbnail" src="/files/images/invitel.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.invitel.hu" title="www.invitel.hu" width="100" height="41" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.invitel.hu/">www.invitel.hu</a> </strong></span></span>Az Invitel Távközlési Zrt, Magyarország második legnagyobb ADSL internet szolgáltatója nem támogatja a kulturális járulék kiterjesztését az Internet hozzáférésre, a kultúra támogatását egyéb módokon képzeli el.</p><p>

www.invitel.huwww.invitel.hu Az Invitel Távközlési Zrt, Magyarország második legnagyobb ADSL internet szolgáltatója nem támogatja a kulturális járulék kiterjesztését az Internet hozzáférésre, a kultúra támogatását egyéb módokon képzeli el.

www.invitel.huwww.invitel.hu Az Invitel Távközlési Zrt, Magyarország második legnagyobb ADSL internet szolgáltatója nem támogatja a kulturális járulék kiterjesztését az Internet hozzáférésre, a kultúra támogatását egyéb módokon képzeli el.

Az Invitel álláspontja szerint az Internet-hozzáférés megadóztatása nehezítené a digitális írástudatlanság felszámolására tett piaci és kormányzati törekvéseket. A cég rámutat, hogy az információhoz való hozzájutás olyan alkotmányos alapjog, amelyet veszélyes adminisztratív eszközökkel korlátozni.

A digitális kultúra támogatása nem indokolhatja a járulék kiterjesztését, hiszen maga az internet-hozzáférés segíti hozzá a felhasználót a digitális kultúra eléréséhez. A kezdeményezés jelen formájában éppen a digitális kultúra terjedését akadályozná azáltal, hogy a kultúrához való hozzáférés eszközére vetne ki további terhet. Az Invitel véleménye szerint az új járulék bevezetése az internethasználat elterjedésének megnehezítésével a hazai vállalkozások versenyképességét is csökkentené.

A tervezett járulék ellen való tiltakozása mellett az Invitel szeretné kifejezni, hogy a kultúra támogatását elengedhetetlennek tartja, annak fontosságát és felelősségét átérzi; a cég szponzorációs politikájának a kulturális projektek támogatása több éve fontos részét képzi. Az Invitel, mint kereskedelmi tevékenysége után adózó, felelősen gondolkodó vállalat továbbra is fenntartja magának a jogot, hogy közvetlenül támogassa azon kulturális tevékenységeket, amelyeket értékeivel összeegyeztethetőnek és támogatásra érdemesnek tart. Az internetadó bevezetése ellentétes az információs társadalom fejlesztésének céljaival és mindazon távközlési cégek törekvésével, akik a Netrekész nevű kormányzati programhoz csatlakoztak, hogy az internet penetráció növekedését, az internetezés népszerűsítését saját tőkével támogassák.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.