eGo PortableeGo PortableAz EMC (NYSE: EMC) tulajdonában álló Iomega – az fogyasztói, valamint a kis és közepes vállalati piacra készülő digitális adatvédelmi megoldások vezető innovátora – 2010. augusztus 24-én jelentette be, hogy az összes Iomega USB 2.0-s hordozható merevlemeznél átáll az új SuperSpeed USB 3.0 csatolóra.

 

 

eGo PortableeGo PortableAz EMC (NYSE: EMC) tulajdonában álló Iomega – az fogyasztói, valamint a kis és közepes vállalati piacra készülő digitális adatvédelmi megoldások vezető innovátora – 2010. augusztus 24-én jelentette be, hogy az összes Iomega USB 2.0-s hordozható merevlemeznél átáll az új SuperSpeed USB 3.0 csatolóra.

 

 Az eGo típuscsaládAz eGo típuscsaládAz átállást az új Iomega® eGoTM Portable Hard Drives termékcsaláddal kezdik. Az új, csak USB 3.0-s csatlakozókkal szerelt eGo hordozható merevlemezek hardvertitkosítással és az ipari átlag hoz képest kétszeres leejtés-tűrési értékeket felmutatva különleges strapabírással is segítik a munkát – mindezt az USB 2.0-s eszközök áráért. Az átállást az Iomega ismét az iparág vezető szereplőjeként hajtja végre.

USB 3.0 laptop adapterUSB 3.0 laptop adapter„A külső merevlemez-megoldások területének piacvezető gyártójaként az Iomega büszke arra, hogy elsőként állhat át az USB 3.0-s hordozható merevlemezekre – ráadásul nem külön anyagi terheket róva a vásárlókra" – mondta Jonathan Huberman, az Iomega Corporation, valamint az EMC Consumer and Small Business Products részlegének elnöke. -„Az extragyors, az USB 2.0-hoz képest akár tízszeres sebességre képes USB 3.0 csatolókkal, a kétméteres leejtési magassággal (ami az ipari átlag kétszerese), valamint a szuperbiztonságos AES 256-os hardvertitkosítással az Iomega eGo hordozható merevlemezek olyan különleges tárolóeszközökké válnak, amelyek mindenki szívét megdobogtatják. Vegyük még hozzá ehhez a termékekkel adott adatvédelmi segédeszközöket – az Iomega QuikProtect, a v.Clone és a Trend Micro Internet Security szoftvert -, és rájövünk, mi teszi az Iomega USB 3.0-s eGo hordozható merevlemezeit első osztályú megoldássá olyan áron, mint amennyibe a legalapvetőbb funkcionalitású USB 2.0-s termékek kerülnek."

Az Iomega hordozható merevlemezek USB 3.0-s átállási ütemezése

Prestige Portable 1TBPrestige Portable 1TBAz Iomega úgy tervezi, hogy 2010. október elejére minden 500 GB és 1 TB kapacitású eGo hordozható merevlemezét az új USB 3.0-s csatolóval kínálja. Az USB 2.0-s gépekkel teljes mértékben kompatibilis új merevlemezekbe az Iomega iparágvezető Drop GuardTM Xtreme technológiáját is beépítették, ami az ipari átlaghoz képest akár kétszer akkora, kétméteres zuhanás esetén is megvédi az eszközt. ***

2011 első negyedévében a cég tervei szerint az Iomega® Prestige Compact Portable Hard Drive termékcsalád minden modelljében is megjelenik az USB 3.0. Nem sokkal ezután az Iomega az összes többi külső merevlemez-modellbe is beépíti az USB 3.0-s csatolót.

A noteszgép hordtáskájában vagy zsebben kényelmesen elférő 2,5 hüvelykes hordozható Iomega merevlemezek mindegyike gazdagép-betáplálású, vagyis nincs szükség az asztali vagy hordozható számítógép, netbook USB-portán kívül más tápegységre. Az Iomega új USB 3.0-s eszközei visszamenőleg teljes mértékben kompatibilisek, vagyis minden, csak USB 2.0 csatlakozós személyi számítógéppel és egyéb eszközzel is működnek. Az Iomega olyan (külön vásárolható) USB 3.0-s adapterkártyákat is kínál, amelyekkel az USB 2.0-s asztali vagy noteszgépek használói élvezhetik a natív, akár 5 gigabit/másodperces átviteli sebességet.

Több, mint merevlemez – teljes megoldás

Az Iomega büszke arra, hogy teljes megoldásokat kínál – ezért tartozik az összes új Iomega USB 3.0 eGo hordozható merevlemezhez gyárilag 256 bites beépített hardvertitkosítás (csak PC-n), valamint ezért adják vele az összes kábelt, amellyel USB 2.0-s vagy 3.0-s csatlakozóval felszerelt számítógéphez egyaránt csatlakoztatható. A Prestige modellekben 2011 első negyedévében, az USB 3.0-s csatolóval együtt jelenik meg a 256 bites hardvertitkosítás.

A hordozható merevlemezekkel szállított legjobb ma elérhető szoftvercsomag

Minden Iomega eGo és Prestige hordozható merevlemezhez ingyenesen jár az Iomega Protection Suite. A mentési és vírusvédelmi szoftverek egy felületről kezelhető választéka még jobb védelmet nyújt a felhasználók fényképeinek, video-, zene- és egyéb fájljanak védelméhez.

Az Iomega Protection Suite tartalma

  • v.CloneTM szoftver: A kizárólag az Iomega számára készített eszköz teljes virtuális rendszerkép-mentést készít a PC-ről – beleértve az operációs rendszert, az összes alkalmazást, a beállításokat és a fájlokat is – az Iomega merevlemezre. A klónmásolat zökkenőmentesen elérhető és felhasználható egy másik gépen is, mintha a saját PC-jén dolgozna. A külső merevlemez újracsatlakoztatásakor az adatok automatikusan szinkronizálódnak az elsődleges PC-vel, így a fájlok mindig naprakész állapotúak****.
  • Kiegészítő 12 hónapos előfizetés a Trend MicroTM Internet Security szoftverre (PC-hez), illetve a Trend MicroTM Smart Surfing szoftverre (Mac-hez).
  • Iomega QuikProtect: mentési szoftver az adatok egyszerű fájlszintű biztonsági mentéséhez merevlemezre vagy hálózati tárolóra (Windows és Mac asztali és noteszgépekre).
  • Roxio® Retrospect® Express szoftver: az összes adat, alkalmazás és beállítás mentése (Windows és Mac asztali és noteszgépekre).
  • MozyHomeTM Online Backup szolgáltatás: kényelmes online mentési megoldás 2 GB ingyenes online tárhellyel (havi 4,95 dollárért korlátlan tároló). A MozyHome Online szolgáltatással bármilyen internetkapcsolattal rendelkező Windows és Mac gépre, a világ bármely pontjáról helyreállíthatók az adatok.

Az Iomega Protection Suite összes szoftveres alkotórésze kényelmesen letölthető az Iomega eGo és Prestige eszközök tulajdonosai számára.

Iomega eGo hordozható merevlemezek – a szépség, ami szörnyű erős

Az Iomega díjnyertes eGo hordozható merevlemezek nem csak szupergyorsak és szuperstrapabírók, de látványosak is. Az elegáns, az előző generációs eszközöknél kisebb eGo lemezek a ma piacon lévő 2,5 hüvelykes meghajtók legkisebbjei között vannak. Több színben kaphatók: rubinvörösben, éjkékben és ezüstben.

Segítünk felmérni, mennyi adat tárolható egy nagy kapacitású 2,5 hüvelykes merevlemezen: egy 1 TB kapacitású Iomega eGo hordozható merevlemezre akár 400 ezer fénykép, 250 ezer dal vagy 385 óra videó fér. *****

Árak, elérhetőség és jótállás

Az Iomega összes hordozható merevlemezéről információkat talál (az aktuális árakat is beleérve) a http://www.iomega.com/ webhelyen. Keresse az Iomega USB 3.0-s termékeket bemutató új videóit a YouTube-on.

Az USB 2.0-s noteszgépekhez készült Iomega USB 3.0 adapter 39,99 dollárba kerül, az asztali gépekbe szánt Iomega USB 3.0 PCI Express Adaptor for PC Desktops termék szintén 39,99 dollár. (Javasolt amerikai kiskereskedelmi árak.)

Az új modellekre három éves korlátozott jótállás vonatkozik, regisztrációval. Az Iomega márkájú merevlemezek megvásárolhatók az online viszonteladóknál, VAR-besorolású és egyéb viszonteladóknál, bizonyos kiskereskedőknél és a http://www.iomega.com/ címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük